Isparta’yı İstanbul’da Tanıtalım

Isparta’yı İstanbul’da Tanıtalım

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2015 15:12
Isparta’yı İstanbul’da Tanıtalım

Isparta’dan ayrılıp İstanbul’a yerleşen ve memleketlerini unutmayarak İstanbul’da çeşitli isim altında dernek kuran yöneticiler dün Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. İki saat süren görüşmede Isparta’nın İstanbul’da tanıtılması ve Isparta günleri yapılması için karar alındı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ziyaretine Ispartalılar Gönül Birliği Dernek Başkanı Ali Faik Aşçı, Eğirdirliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Şirin, Yalvaçlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Mahir Kadayifci, Eğirdir Yeşilada Eğitim Kültür Sağlık Vakfı Başkanı Etem Güleryüz, Sücüllü Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Demir ve Başkan Yardımcısı Ramazan Şahin ile Ispartalılar Gönülbirliği Dernek Yöneticisi Doğan Uysal eşlik etti. Sohbet havası içerisinde geçen göüşmede İstanbul’da diğer illerin de belli aralıklarla düzenlediği günün Ispartalılar için de düzenlenmesinin Isparta’nın duyurulmasında önemli katkı sağlanacağı dile getirildi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da bu çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi.

Sohbet ortamı içerisinde geçen toplantıda Isparta Gönülbirliği Dernek Başkanı Ali Faik Aşçı, “Bizler İstanbul’da bir araya gelmek, gençlerimizin duygularını geliştirmek ve İstanbul’da imkanlarımız doğrultusunda gelenek ve göreneklerimizi geliştirmek için uğraşıyoruz. İstanbulda bir birlik olmak ve birbirimize destek olmak için böyle bir platform kurduk” dedi.

Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamada, “Başkanlar olarak bizi ziyaret etmeniz beni memnun etmiştir. Isparta’dan ayrılıp Isparta’yı unutmayanlar olarak sizleri tebrik ediyorum. İstanbul’daki Ispartalılar olarak diyaloglarımızı sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum. Şehrimizi kalkındırmak için yapılması gereken çalışmaları birlikte yapmamızın gerektiğine inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.