Isparta’yı Kasabaya Dönüştürecekler

Ulaştırma Bakanı tarafından açıklanan Afyon, Burdur, Antalya, Alanya otoban projesini eleştiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Bu otoban projesinin hayata geçirilmesi halinde Isparta haritadan silinecektir. Acilen Isparta’nın iktidar, muhalefet tüm kesimleri

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 11:49
Isparta’yı Kasabaya Dönüştürecekler

Ulaştırma Bakanı tarafından açıklanan Afyon, Burdur, Antalya, Alanya otoban projesini eleştiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Bu otoban projesinin hayata geçirilmesi halinde Isparta haritadan silinecektir. Acilen Isparta’nın iktidar, muhalefet tüm kesimlerinin bir araya gelerek Dereboğazı yolunun duble yola dönüştürülmesi sağlanmalıdır” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol Afyon, Burdur, Antalya, Alanya hattına yapılacak 490 kilometrelik otoban projesi ile ilgili yaptığı açıklamada “Ulaştırma Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından proje olarak açıklandı. 2023’e kadar yapılacağı belirtildi. Bu otoban projesi ile Isparta’ya bir darbe daha vurulacaktır. Bu noktada sayın bakan tarafından basına açıklanan otoban projesi ile Isparta Antalya arasında sürekli dile getirdiğimiz Dereboğazı yolunun duble yol yapılması tamamen ortadan kalkıyor” diye konuştu.

ISPARTA KASABAYA DÖNÜŞÜR
Projenin hayata geçmesi ile Isparta’nın haritadan silineceğini söyleyen Şenol “Otobanın yapılaması halinde İzmir, Ankara, İstanbul gibi illerden Antalya’ya, Alanya’ya, hatta Mersin’e ulaşmak isteyen ticari yada özel bir araç Burdur üzerinden Antalya’ya ulaşacaktır. O zaman Dereboğazı yolu tamamen kullanılmaz hale gelir.

Isparta’nın milletvekilleri, belediye başkanları başta olmak üzere herkesin bir araya gelerek Dereboğazı yolunu savunması gerekiyor. Antalyalı Bakanın geliştirdiği bu projeye karşı biran evvel Antalya Dereboğazı yolunun duble yola dönüştürülmesi gerekiyor. Bu noktada çok büyük lobi yapmamız gerekiyor. Bu lobiyi yapamazsak Isparta haritadan silinecek ve büyük bir kasaba görüntüsü verecektir” şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN AKP VEKİLLERİNE SESLENİYORUM
Otoban projesi yapımında vebalin iktidar partisi milletvekillerinde olduğunu belirten CHP İl Başkanı “Şuan da kullanılan mevcut yol bile bu noktada kullanılmaz hale getirilecektir. Buradan AKP’nin çok çalışkan olduğunu söyleyen milletvekillerine sesleniyorum. Bunun en büyük vebali sizin üzerinizdedir.

Ispartalıları bu önemli yol projesi ile ilgili gerekli şekilde bilgilendirmediğiniz ve bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunmadığınız için hatta bu girişimlerde bulunanlarla dalga geçtiğiniz için iş bu noktaya geldi. Ey Ispartalı ayağa kalk, iktidarı ve muhalefeti ile bir araya gelerek büyük bir mitingle başlayan bir organizasyon yaparak Ankara’ya kendi projemizin hayata geçmesi için gerekli kamuoyu baskısını oluşturmalıyız” dedi.

ATIK SU TESİSİ NEDEN ELEKTRİK ÜRETMİYOR?
CHP İl Başkanı Vedat Şenol atık su tesisi ile ilgili de konuşarak “Isparta Belediyesine ait atık su tesisi Türkiye’de ilk diye anlatılan bir proje idi. Sav’da sürekli pis koku tartışmaları gündeme geliyor ve atık su tesisinin çalıştırılmadığı belirtiliyordu. Şimdi gazetelerden gördüğümüz kadarıyla bu tesis inşa edilirken elektrik üretebilecek şekilde planlanmıştır. Bu kadar büyük bir yatırımla inşa edilen bu tesis hem doğru çalıştırılmıyor.

Sav’da pis koku oluşuyor. Hem de buranın elektrik üretim kapasitesi değerlendirilmiyor. Atık su tesisi şuanda içler acısı durumdadır. Bu tesise kurulduktan sonra ne yatırım yapılmıştır? Bu tesisin akıbeti ne olacak? Buralara ne gibi ek yatırımlar yapıldı? Bizim gördüğümüz hiçbir yatırım yapılmadı. Atık suların arıtılması ve elektrik üretimi noktasında neredeyiz bize anlatsınlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.