Isparta’yı Kendimize Model Almak İstiyoruz

Isparta’yı Kendimize Model Almak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2018 09:28
Isparta’yı Kendimize Model Almak İstiyoruz

Isparta Belediyesi ile Özbekistan’ın ikinci büyük şehri olan Namangan Belediyesi arasında ‘Turizm, yatırım, bilimsel ve teknik işbirliğinin geliştirilmesi’ konuşunda kardeş şehir protokolü imzalandı. Isparta Belediyesi adına Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Namangan Belediyesi adına Belediye Başkanı Abdurazzakov Şevket Şakircanoviç tarafından imza altına alınan Mutabakat Zaptı ile iki şehir arasında girişimcilerin ve girişimcilerin yararları için karşılıklı ekonomik ve sosyal ticaret, ekonomik, turizm, yatırım ve bilimsel-teknik ilişkilerin geliştirilmesi kararlaştırıldı. 

Özbekistan’ın ‘Çiçekler şehri’ olarak bilinen Namangan ilinin Belediye Başkanı Abdurazzakov Şevket Şakircanoviç ile Türkiye’nin ‘Güller Diyarı’ olarak bilinen Isparta’nın Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Isparta Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen törene Namangan Büyükşehir Belediye Başkanı Şakircanoviç ile birlikte başkan yardımcısı İminov Abdülhadi Muhiddinoviç, Nemengan Çiçekçiler Merkez Başkanı Corayev Atabek Turgunoviç ve İş Adamı Babahanov Giyasüddin Alimoviç de katıldı.

Türkiye ile Özbekistan’ın iki kardeş ülke olduğunu söyleyen ve bu ziyaretle birlikte Isparta ile Namangan şehrinin kardeş şehir ile karşılıklı işbirliğinin arttırılacağına inandığını kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu ziyaretlerle tanışma fırsatları doğuyor, karşılıklı görüş açıları büyüyor. Bundan sonra Namangan şehrimizle karşılıklı görüş alışverişleriyle güzel bir süreç başlatıyoruz. Her iki şehrin yöneticileri olarak daha fazla bir araya gelmemiz gerekiyor. Isparta Belediyesi olarak Namangan’a her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bundan sonra heyetlerimiz, teknik ekiplerimizle karşılıklı görüş alışverişleri devam edecektir. Türk devletlerimizden birisi şehrimize geldiğinde akrabamı görmüş gibi oluyorum. Karşılıklı işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Isparta ve Namangan’ın aynı özelliklerini taşıdığını güller ve çiçekler şehrinin bir araya geldiğini kaydeden Namangan Belediye Başkanı Abdurazzakov Şevket Şakircanoviç, kentlerinde turizmin geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını bunlardan birisinin de bu yıl 58.’sini düzenledikleri gül bayramı olduğunu kaydetti. Kentlerinde gül birliği ve laboratuvar kurduklarına değinen Başkan Şakircanoviç, gülü süsün yanı sıra sanayi olarak da değerlendirmek istediklerine değindi. Isparta’da belediyenin ahşap sanat merkezi ve Etnografya Müzesini gezdiklerini ve bunların ilgilerini çektiğini kaydeden Şakircanoviç, “Bunları kendimize model almak istiyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Heyetlerin karşılıklı ziyaretlerinin faydalı olacağından bahseden Şakircanoviç, “Kentimizde yenileme çalışmaları yapıyoruz. Dönüşüm içerisindeyiz, yüksek mimar bir belediye başkanı olarak sizlerin şehircilik anlamında görüşlerinizden faydalanmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

‘Turizm, yatırım, bilimsel ve teknik işbirliğinin geliştirilmesi’ konusunda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile Namangan Belediye Başkanı Abdurazzakov Şevket Şakircanoviç tarafından karşılıklı Mutabakat Zaptına imzalar atılırken, Şakircanoviç, Başkan Günaydın’a Özbekistan’da önemli günlerde giyilen kültürel kıyafeti giydirerek teşekkür etti. Başkan Günaydın’da konuklarına çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyarette ayrıca Namangan ve Isparta belediyelerinin yatırımlarına ilişkin sinevizyon gösterimi gerçekleşirken, karşılık görüş alışverişinde bulunuldu.  

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum