Isparta'yı MHP'ye Teslim Ettik Algısı Var

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ankara’da, partisinin il kadrolarının Isparta’yı MHP’ye teslim ettiği yönünde bir algı olduğunu belirterek, 2015 genel seçimlerindeki hedeflerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2014 11:24
Isparta'yı MHP'ye Teslim Ettik Algısı Var

AK Parti İl Teşkilatı’nın Ekim ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı cumartesini günü İpek Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve 23. dönem Milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ile çok sayıda partili katıldı.

BACAKLARIMIN TİREDİĞİNİ HİSETTİM
Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Osman Zabun, partisinde kongre sürecinin 15 Eylül itibariyle başladığını bildirdi. İl Başkanlığının özel bir görev olduğunu belirten Zabun, bu görevi ilk aldığı anı şöyle anlattı: “21 Ocak 2014 tarihinde Yalvaç’taydım. Orada o dönem ilçe başkanımız olan Osman Çiftçi’nin işyerinden bir kahve molası vermiştim. O kahve molasından sonra tam dışarı çıktım Sayın Teşkilat Başkanımız Ekrem Erdem bir telefon açtı. Dedi ki; ‘il başkanlığı görevi sendedir, bilmiş ol’ ne diyeceğimi bilemedim. Bacaklarımın titrediğini hissettim. Hayatl ettiğim ve elde etmek istediğim il başkanlığı makamının bana tevdi edilmiş olmasından kaynaklanan bir heyecan değildi. Bu tamamıyla Isparta’nın AK Parti çatısı altında siyasetinin benim üzerime yüklenmiş olmasının üzerimde oluşturduğu ağır baskı ve ağır sorumluluktan başka bir şey değildi. Ağzımdan çıkan ilk söz ‘Yarabbi yüzümüzü kara çıkarma’ oldu. El ettiğimiz şey makam ve mevki değildi. Bu milletin tarihi yolculuğu vardı. Bu yolculuk içerisinde böyle bir sorumluluğun üzerimize yüklenmiş olması ağır ve belimizi bükebilecek bir sorumluluktu. Bunun bilinciyle bugüne kadar çalıştım.”

ÖZEL, İSTİFA SÜRECİNİ ANLATTI
Milletvekili Recep Özel ise Zabun’un anısının tersine il başkanlığından istifa ettiğindeki yaşadığı duyguyu anlattı. Özel, “AK Parti’de il başkanlığı görevi hem çok onurlu hem de çok ağır bir görev. İl Başkanımız ilk başkanlığı görevini aldığındaki duyguyu aldı ben de istifa ettiğimdeki duyguyu anlatayım. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la 25 yıldır yol arkadaşlığımız var. Refah Partisi kapatıldığında AK Parti’yi kurduk. İçimde hiç milletvekili olma gibi bir hesapla il başkanı olmamıştım. Sadece Tayyip Bey’e yol arkadaşlığında bizim bu davada katkımız ne olur diye talip olduk, bize nasip oldu. Erken seçim kararı alınınca 15 kişinin istifa etmesi gerekiyordu. Adaylık düşünmüyorum, arkadaşlar ve Abdülatif Bey bu şans bir defa gelir diyor. Eve gittim 5-6 saat yerimden kalkamadım ben neden istifa ettim diye. İl başkanlığı güzel bir görevdi” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’Yİ EYLEMLER DEĞİL İÇİMİZDE FİTNE PARÇALAR
Öte yandan AK Parti’yi ne Gezi eylemlerinin ne Kobani eylemlerinin ne de uluslararası güçlerin parçalayamayacağını vurgulayan Özel, “AK Parti’de içimizde muhabbeti bozarsak fitne girerse o bizi parçalar ve küçültür. Genel merkez tarafından hiç kimse dışlanmamış bir yönetim oluşturulabilmiş denilmesi arzulanıyor. Geçmişte siyasette ekipçilik vardı. Bu ekipçiliğin AK Parti’de oluşmaması gerekiyor. Buna müsaade etmemiz gerekiyor. Genel merkezimizin koyduğu kriterlere kongrelerde dikkat edersek, içimize sokulmak istenen fitneye müsaade etmezsek en sağlıklı süreci geçirmiş olacağız” dedi.

BİRBİRİMİZİ KÖTÜLEYEREK BİR YERE GELEMİYORUZ
Diğer taraftan 2015 genel seçimleri için aday olacaklara ve partililere önemli bir çağrıda bulunan Özel, “2015genel seçim sürecine giriyoruz. Aday olmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Olmalıdır da zaten. Yalnız aramıza fitneyi sokmadan bu süreci yaşayalım. Birini kötüleyerek bir yere gelemiyorsunuz. Beni veya Süreyya beyi kötüleyerek, karalayarak, aleyhimizde konuşarak kimse bir yere gelemez. Herkes kendini ifade etmelidir. Herkes kendisini ifade etsin, Isparta’ya, partimize kim fayda getirecekse Rabbim bu görevi ona nasip etsin. Partimizde kimseye ayrım yapılmamalı. Sen yeni geldin ayrımı olmamalı. Buna dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

AK PARTİ KADROLARININ ISPARTA’YI MHP’YE TESLİM ETTİĞİ YÖNÜNDE ANKARA’DA BİR ALGI VAR
Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında çok önemli bir itirafta bulundu. Ankara’da Isparta teşkilatının İlimizi MHP’ye teslim ettiği yönünde bir algı olduğunu belirten Bilgiç, “Başarı Isparta’nın 2002’deki seçimlerden bu yana gösterdiği bütün performans gerekse referandumlarda gösterdiği performans ile en sonda Cumhurbaşkanlığı seçiminde performans bir kenara bırakılarak, genel olarak geçirdiğimiz 2 yerel seçimleriyle ölçülmektedir. Sanki Isparta’da AK Parti kadrolarının Isparta’yı MHP’ye teslim etmiş oldukları gibi bir algı var. Gerçi biz tüm genel seçimlerinde, referandumlarda ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunun böyle olmadığını göstermiş olmamıza rağmen bu algıyı değiştiremedik. Isparta’da bu algıyı değiştirebilmemiz için son derece önemli bir eşik olan 2015 genel seçimleri var. 2015 genel seçimlerinde bu algıyı değiştirebilmemiz için sandıkta yüzde 60 oy oranını yakalayarak bizler bu algıyı tamamen Ankara’dan hep birlikte kaldırmış olacağız” şeklinde konuştu.

KİMİN ADAY OLACAĞININ BİR ÖNEMİ YOK
Bu arada 2015 genel seçim sürecine değinen Bilgiç, adayın kimin olacağının bir önemi olmadığını belirterek, AK Parti’de her bireyin hizmet yapabilecek yetkinlik ve kaliteye sahip olduğunu söyledi. Bilgiç, “Umuyorum ki Isparta, Ankara’da her surette en iyi şekilde temsil edilecektir” dedi.

Konuşmaların ardından İl Danışma Meclisi basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum