Isparta’yı Onlar Kurtardı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 60 bin öğrenci şehrin ekonomik anlamda gelişmesini sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2013 10:18
Isparta’yı Onlar Kurtardı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 60 bin öğrenci şehrin ekonomik anlamda gelişmesini sağladı. İstatistiki bilgilere göre öğrenciler, 1 yıl içerisinde ilin kasasına 3 milyara yakın para bırakıyorlar.

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1992 yılında kurulan üniversite bugünlerde vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Elde ettiğimiz bilgilere göre, üniversite de eğitim gören 60 bin öğrencinin 10 ayda çarpanlarıyla birlikte, kent ekonomisine 3 milyar TL’lik para kazandırdığını öğrenildi..

Isparta’nın dumansız fabrikası SDÜ, şehrin en gelir getirici kurumları arasında başı çekiyor. Bünyesinde eğitim gören 60 bin öğrencinin gelirleri birçok esnaf ve kişinin de gelir kaynağı. Süleyman Demirel Üniversitesi yetkilileri: “Öğrencilerimiz şehre aylık 30 milyon TL para bırakıyor. İktisatçılarla yaptığımız araştırmalar sonucu çarpan etkileşimleriyle bu oran 300 milyon TL yapıyor. 10 ayda da 3 milyar TL’yi buluyor.” dedi.

Öğrencilerin yaptığı harcamalar içerisinde il merkezinde en fazla payı, barınma kalemi oluşturuyor. Öğrencilerin ulaşım, ev sahibi, esnaf bakışı ile lokanta ve restoranların kalite ve hijyenine nasıl baktıkları da öğrenildi.

Isparta’da öğrencilerin daha önceki yıllarda ev sahipleri ile ilgili olumsuz düşüncülerinde bir azalmanın görüldüğünü ifade edildi. Yetkililer, son 10 yıl içerinde olumsuzlukların yüzde 40'a kadar düşeceğini tahmin ettiklerini belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum