Isparta’yı Referans Şehir Yapacağız

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, Isparta’nın kendine has bir çok değerinin olduğunu ve bu değerlerin harekete geçireceklerini belirterek; “Isparta’yı referans şehir yapacağız” dedi.

Yayınlanma:
Isparta’yı Referans Şehir Yapacağız

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu doğrultuda gerek esnaf gerek sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Çakan, dün de Mimarlar Odası Isparta Temsilciliğini ziyaret etti. Saat 13.00’de gerçekleştirilen ziyarete; Partinin İl Başkanı Cevat Gençay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Rafet Yüksel ve Abdülbaki Özyurt ile diğer yöneticiler katıldılar.

SAĞLAM; “İMAR KANUNUNDAKİ
DEĞİŞİKLİKLER BİZİ SIKINTIYA SOKTU”
Mimarlar Odası Isparta Temsilcisi Zafer Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ve beraberindekiler, ziyarette başta şehrin imari durumu olmak üzere çeşitli konularda görüş alışverişlerinde bulundular. Ziyarette bir konuşma yapan Mimarlar Odası Isparta Temsilcisi Zafer Sağlam; “1984 yılında temsilcilik olarak hizmet vermeye başlayan kuruluşumuzda 2012 yılından itibaren bir takım mesleki sıkıntılar yaşamaya başladık. Tabi bu sıkıntılarımız ilimiz bazında değil ülke bazında böyle. 3194 Sayılı İmar Kanununda yapılan değişiklikler bizim iş ve işlemlerimizi zorlaştırdı.

“KONTROLÖRLÜK GÖREVİNİN BİZDEN
ALINMASI BÜYÜK SIKINTILARA YOLAÇTI”
Örneğin; İmar Kanununda yapılan değişiklikler çerçevesinde inşaatlardaki kontrolörlük görevi elimizden alınarak yeni oluşturulan kontrolörlük firmalarına verildi. Bu aslında sizden çok, şehirlerdeki yapılaşmalarda sıkıntılara yol açtı. Bir devlet kurumunda 30 yıl çalışıp emekli olmuş kişiler ek iş olarak bu işi yapar oldu. Oysa bu uygulama bizce son derece yanlış oldu.

Öte yandan, bilindiği gibi ülkemizde üniversite sayısı her geçen gün artıyor. Sayıları 223’ü bulan üniversitelerden mimar olarak mezun olan meslektaşlarımız iş bulmakta zorlanıyor. Bizim temsilciliğimizde 153 mimar meslektaşımız var. Bir bu kadara yakını da mesleklerinin dışında işler yapıyor. Tüm bu şartlar altında bizde Mimarlar Odası Temsilciliği olarak üyelerimizin haklarını korumak için çaba gösteriyoruz” dedi.

GENÇAY; “SAĞLAM İŞ DEĞİL, RANT YOLU SEÇİLDİ”
Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay da ziyarette yaptığı konuşmada, Sağlam’ın sözlerinin son derece doğru olduğunu belirterek; “Evet, AKP hükümeti yapıları gerçek kontrol edecek kişilerden alıp böyle kişilere vererek birilerine rant sağlama yolunu seçmiştir” dedi.

ÇAKAN; “ŞEHRİN DEĞERLERİNİ AKTİFLEŞTİRMELİYİZ”
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan da ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Daha önceki ziyaret ettiğimiz yerlerde de açıkladığımız gibi belediye başkanının işi sadece bir şehrin asfaltını döküp, çöplerini toplamak değildir. Bunlar zaten mutat görevlerdir. Oysa, şehirde artı değer üretilmesi lazım. Örneğin, ilimiz son derece temiz ve güzel bir yapıya sahip. Bu doğrultuda Isparta ekolojik turizm merkezi olabilir.

“ISPARTA’YI REFERANS ŞEHİR MODELİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
Şehre, özelliğine göre bir kimlik kazandırmalıyız. Şehrimizin bir çok marka ürün ve değerleri var. Bu değerleri harekete geçirip ve bu değerlere başka unsurlar katıp ‘Referans Şehir’ oluşturmalıyız. Öyle ki, şehrimiz ülke bazında örnek gösterilen, hakkında tezler yazılan bir konuma getirilmelidir. Bakın, insanlar şehirlerden söz ederken, Kayseri, Eskişehir gibi illeri örnek gösteriyorlar. Peki, neden bu örnek gösterilen iller arasında ilimiz Isparta da olmasın? Tabiki olabilir.

“ISPARTA’NIN BİR ÇOK ÖZELLİĞİ VAR”
Biz Antalya’yı turizm merkezi olarak tanıyoruz. Oysa, bundan 15 – 20 yıl önce de orada kum ve güneş vardı. Ama orası narenciye merkezi olarak tanınırdı. Ama, Antalya ne yaptı? Bu değerlerini iyi pazarladı ve adını turizm merkezi olarak yazdırdı. İşte bizde var olan değerlerimize değer katarak Isparta’nın ismini daha iyi bir şekilde yazdırabiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.