Isparta’yı Temsil Eden Bir Yapı Tarzı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 3 Ağustos 2013’te yapımı tamamlanacak ve 30 Ağustos’ta düzenlenecek bir fuarla kapılarını Isparta ve Türkiye’ye açacak olan Gökkubbe Ulusal Kongre, Sergi, Konferans ve Pazar alanı ile 9 bin metrek

Yayınlanma:
Isparta’yı Temsil Eden Bir Yapı Tarzı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 3 Ağustos 2013’te yapımı tamamlanacak ve 30 Ağustos’ta düzenlenecek bir fuarla kapılarını Isparta ve Türkiye’ye açacak olan Gökkubbe Ulusal Kongre, Sergi, Konferans ve Pazar alanı ile 9 bin metrekareden oluşan otopark alanında incelemelerde bulundu.

Şantiyede gelinen son nokta ile ilgili olarak yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da ilk defa çelikten katlı otopark yapıldığını söyleyerek, otoparkın fuar alanının da altyapısını oluşturduğuna dikkat çekti. Otoparkın Gökkubbe’nin kalbi olacağını ifade eden Başkan Günaydın, 35 dönüm üzerinde başlatılan çalışmaların 50 dönüme çıkarıldığını dile getirdi.

Gökkubbe Fuar alanının çevresinde meydanların da bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ankara Ticaret Odası’nın vermiş olduğu ulusal fuar alanları standartlarında 4,5 metre yükseklik 2 bin-2 bin 500 metrekarelik alan istendiğini ancak kendilerinin bu kriterlerin üzerinde bir çalışma gerçekleştirdiklerine değindi.

Gökkubbe’de ulusal fuarların yanı sıra uluslararası fuarların da yapılabileceğini ifade eden Günaydın, “Biz 50 dönümlük bir alan üzerinde 9 bin metrekaresi kapalı fuar alanı yapıyoruz. Açık alanları buna hariç. Modern bir toplum için özdeşleşen bir yapı inşa ediyoruz. Aynı zamanda burada modern bir halk pazarı da kurulabilecek. Burası tek başına Isparta’ya hitap edebilecek bir kapasitede yapılıyor. Bu arada bu çalışmayla halk pazarlarımızı da modern bir hale getirmiş oluyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmaların geleceğe yönelik tasarlandığını ve inşa edildiğini kaydeden Günaydın, Türkiye’de 20-30 sene ileriye dönük çalışmaların dahi yapılamadığını ancak kendilerinin yüzyıllarca dayanabilecek ve günün şartlarına uyacak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Günaydın, “Biz yapılarımızı geleceğe yönelik, torunlarımızın torunlarını düşünerek inşa ediyoruz. Gelişmiş ülkeler 100 sene ilerisini düşünerek projeler yapıyor, biz ise belediye olarak 300 yıl sonrasını planlıyoruz. Burada Isparta’yı temsil eden bir yapı tarzı oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

‘Şehrin kenarında otopark mı olur?’ yönünde kendisine eleştiriler yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu bir vizyon ve ileriyi görme meselesidir. Gelecek nesillerimiz için bu yapılarımız hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.