Isparta'yı Yağmurlu Günler Bekliyor

Meteoroloji yaz mevsimini özleyenlere müjdeli haberi verdi. İşte bölge bölge bekelenen hava sıcaklıkları..

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2011 11:01
Isparta'yı Yağmurlu Günler Bekliyor

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey, iç ve batı kesimleri (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Aksaray, Konya), Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Isparta, Burdur, Elazığ ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük), İç Ege (Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın batı ve kuzey ilçeleri), Bilecik ile Aydın'ın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda (Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan) yer yer toz taşınımı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı kesimlerde, kuzey ve kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük), İç Ege (Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Çankırı, Ankara'nın batı ve kuzey ilçeleri), Bilecik ve Aydın'ın iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda (Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan) yer yer toz taşınımı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde (Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon ve Aydın'ın iç kesimleri) kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye, K.Maraş, Isparta, Burdur ile Antalya'nın kuzey ve batı kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Aksaray, Konya) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın batı ve kuzey ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Elazığ çevreleri gece saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. aralıklı geçecek. Bölgenin doğusunda (Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan) yer yer toz taşınımı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Bölgenin batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) gece saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.