İşsiz Gençlere Umut Kapısı!

Yalvaç’ta kurulması planlanan Çağrı Merkezi için çalışmalar sürerken, Yalvaç Belediyesi’nin çeşitli firmalara yatırım daveti gönderdiği öğrenildi. Firmaların bir bölümünün önümüzdeki günlerde ilçede fizibilite çalışması yapması bekleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2014 09:56
İşsiz Gençlere Umut Kapısı!

Konuyla ilgili Özyalvaç’ın haberi şöyle;

İlçemizdeki işsizlik sorununa çözüm bulmak için belediye ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile ilçemize bir çağrı merkezi açılması çalışmaları sürdürülüyor.

Bu çerçevede çok sayıda firmayla görüşmelerin sürdürüldüğü, belediyemizin bu merkez için ihtiyaç duyulan binanın temini ve bazı diğer desteklerle firmaları yatırım yapmaya davet ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, birkaç firmanın Yalvaç’a yatırım yapmaya sıcak baktığı, önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek yerinde incelemeler yapmak istedikleri kaydedildi.

Firmaların ilçemizde çalıştıracak yeterli sayıda eleman olup olmadığını sormaları ve bu konuda endişe duymaları nedeniyle, geçtiğimiz hafta içinde bir envanter çalışması başlatıldı. Yapılması planlanan çağrı merkezi yatırımında çalışmak isteyen lise, önlisans ve lisans mezunu işsiz gençlerimizin iş müracaatları belediye tarafından toplanarak firmalar için gerekli insan kaynakları portföyü şimdiden oluşturuluyor. İlçemizin yanı sıra Gelendost ve Şarkikaraağaç’tan da çok sayıda işsiz gencin müracaat ettiği çağrı merkezi girişiminin hayata geçmesi halinde çok sayıda gencimizin işsizlik sorununa çare bulunulacağı ifade ediliyor.


ÇAĞRI MERKEZİ NEDİR?
Çağrı merkezi, kurumların telefonla yapılan talepleri almak ve başka birimlerine iletmek üzere sahip oldukları departmandır. Kar amaçlı bir şirket için bir çağrı merkezinin en temel amacı müşterilerden gelen ürün veya bilgilendirme taleplerinin karşılanmasıdır. Yani, hemen her gün telefonumuzda karşılaştığımız, birçok özel firmanın bilgilendirme, ürün satış çağrıları ile bir sorunla karşılaştığımızda müşteri hatlarını aradığımız firmalarla iletişim kurmamızı sağlayan aracı firmalar.

Bunlar dışında bir çağrı merkezi inbound (müşteriden gelen); sipariş, teknik destek, müşteri hizmetleri, şikayet, outbound (çağrı merkezinden giden); tele pazarlama, kampanya tanıtımı, ürün hizmetleri ve borç hatırlatma gibi hizmetlerle de ilgilenir.

ÇAĞRI MERKEZLERİNİN GELECEĞİ
Çağrı merkezleri, gerek istihdam gerekse ülke ekonomisine katkıları açısından çok önemli bir sektör. Kurumlar, hedef kitlelerine ulaşabilmek için çağrı merkezlerini daha fazla kullanmaya başladılar. Pazarlama çalışmalarını satın alma davranışına dönüştürebilmek için farklı ve yaratıcı stratejiler izlemeye başlayan şirketler, çağrı merkezlerine daha fazla yatırım yapıyorlar.

Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Metin Tarakçı “2012 yılı sonuçlarına göre, ülkemizdeki çağrı merkezleri pazarı, 2.4 milyar TL’ye ulaştı. sektörün anadolu ekonomisine yıllık ortalama katkısı ise 50 milyon TL. Çalışan sayısı 80 bin kişi. Çağrı merkezi sektörü, yatırım yaptığı bölge ekonomisine yedi kat fazla hareket kazandırıyor. Diğer sektörlere oranla düşük yatırım bedeli ile istihdam sağlama avantajı olan sektörde, ortalama bir kişi için istihdam yaratma bedeli, 10-15 bin TL arasında. 2023 hedefimizle uyumlu adımların atılması durumunda, çağrı merkezi sektöründeki çalışan sayısının 350 bine ulaşılması hedefinin yakalanabileceğini söyleyebilirim.” dedi.

2015 yılında 100 bin çalışan
Küresel çapta 250 kişiye bir müşteri temsilcisi düştüğünü belirten Tarakçı, şunları söyledi: “Türkiye’de ise 2 bin kişiye sadece bir müşteri temsilcisi düşüyor. Sektörün büyük bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Kobi’lerin, kısa ve orta vadede, çağrı merkezi yatırımı yapacaklarını öngörebiliriz.”

Türkiye’de toplam bin 100 civarında çağrı merkezinin faaliyet gösterdiğini belirten Metin Tarakçı, “Sektörde istihdam edilen müşteri temsilcisi sayısı şu anda 67 bin civarında. Bu sayının 2015 yılında 100 bine ulaşması bekleniyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.