İşsizlere Müjde...Kamuya Bin İşçi Alınacak

İŞKUR İl Müdürü Ergin, Toplum Yararına Proje kapsamında kamuda çalıştırılmak üzere ilimize normalde 300 kontenjan tanındığını ancak Vali Özkan ve Milletvekilleri Recep Özel ile Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleriyle bu rakamın 1000’e çıkarıldığını açıkladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2014 10:28
İşsizlere Müjde...Kamuya Bin İşçi Alınacak

Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında ilimizde kamuya bu yıl 1000 işçi alınacak. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu alımın Isparta tarihinde rekor olduğunu açıkladı.

İlimizde yaklaşık 5 yıldır uygulanan bu projede bu yılki kadar bir alım yapılmadığını duyuran Ergin, “Bu yıl Isparta’mıza 1000 kişilik işçi kontenjanı verildi. Bu projenin amacı kamu alanlarının düzenlenmesi, yapılması, yeniden imar edilmesine yönelik bir çalışma. Bununla ilgili olarak da belediye ve diğer kamu kurumlarına kendi alanlarıyla ilgili ortak alan yapımına ilişkin projeleri varsa, projelerini getiriyorlar, biz de onlara işçi temin ediyoruz. 9 ay boyunca bu işçileri onlar çalıştırıyorlar ama ücretlerini kurumumuz veriyor. Asgari ücret üzerinden maaş veriliyor ve sigortası ödeniyor. Dolayısıyla bu proje işsizliğin önlenmesine büyük katkı sağlıyor. Hem kamunun ortak alanlarına hem de işsizlerimize bir katkı sağlaması açısından çok önemsediğimiz bir proje” dedi.

VALİMİZE VE VEKİLLERİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Öte yandan normalde ilimize 300 kontenjan tanındığını ancak başta Vali Vahdettin Özkan ve Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel’in devreye girerek sayıyı 1000 çıkardıklarını bildiren Ergin, ‘’Bundan dolayı Sayın Valimize ve vekillerimize teşekkür ediyoruz. Onların çalışmaları ve gayretleriyle oldu. Isparta’ya önemli bir rakam kazandırdılar. Bize aslında çok düşük bir sayı verilmişti. Ama bu sayıyı Sayın Valimiz ve milletvekillerimizin gayretleriyle 3 kat artırdık” diye konuştu.

BELEDİYELER, OKULLAR, CAMİLER VS YARARLANABİLECEK
Diğer taraftan TYP’ye çok talep olduğunu ve daha önce Isparta’ya tanınan kontenjanın talebi karşılamadığını ifade eden Ergin, “Ayrıca önceden sadece okullar bundan yararlanıyordu, belediyeler yararlanamıyordu. Bunun kapsamı da genişledi. Artık belediyeler de yararlanabiliyor. Okullar, belediyeler, camiler gibi yerler bundan yararlanabiliyor’’ dedi.

EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
Projenin istedikleri anda başlayabileceğini bildiren Ergin, ‘’Proje biz istediğimiz anda başlayacak. Ödeneğimiz haftaya gelirse hemen başlayacağız. 4-5 yıldır yürütülen bir proje. Ama son 2 yıldır alanları oldukça genişledi. 1000 kişi Isparta için sevindirici bir olay. Göğsümüzü gere gere bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü çok sevinçliyim. Kapımıza işsizim diye gelenlere bir yer göstereceğimiz için sevinçliyim. Isparta’da 1000 kişiye en azından katkı sağlamak adına sevincim sonsuz’’ dedi.

35 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER VE BAYANLARA ÖNCELİK TANINACAK
Son olarak projeden kimlerin istifade edebileceğini de belirten Ergin, ‘’Talep 1000 kişinin üstünde olursa kura çekimi olacak. Daha önce bu projeden yararlananlar, iş bittikten 3 ay geçmesi durumunda tekrar bu projede yer alabiliyorlar. Şuanda 556 özel işveren benden işçisi bekliyor. Ama bu projede 35 yaş üstü erkekler ve bayanlar ile engelliler, terörle mücadelede yaralanıp da çalışabilir durumda olanlar öncelikli olacak. 1000 sayısını bu kişilerden karşılayabiliyorsak onlardan alacağız. Başvurular çok olursa bunlar arasında kura çekeceğiz. Buradaki amacımız ise genç olup da buradaki işverenlerimizin işlerinden kaçıp da böyle kolaylık isteyenleri de engellemiş olacağız. Özel sektörümüzü de kayırmak durumdayız. Bu süreci en kısa zamanda başlatacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum