İşsizlik Maaşında Yeni Dönem!

İşsizlik Maaşında Yeni Dönem!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2015 20:35
İşsizlik Maaşında Yeni Dönem!

Hükümet, istihdamı artırmak için çalışmalarını sürdürürken, işsizlik maaşında da yeni bir dönem başlatacak.

Temel ve mesleki becerileri geliştirme programları artırılacak. İki yıllık dönemde 1 milyon 850 bini tarım dışı, 165 bini tarımda olmak üzere yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedefleniyor. Bu kapsamda istihdam teşvikleri artırılacak, prim indirimi gibi destekler için kaynak aktarımı sürecek. Avrupa'daki gibi iki-üç saatlik işler yaygınlaştırılacak. İşsizlere ise daha fazla destek sağlanacak.

80 MİLYARLIK DEV FON

Takvim'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İşsizlik Sigortası Fonu'nun 80 milyar 316 milyon liraya ulaştığını belirterek, "Öngörülen giderler dışında herhangi bir yere aktarım söz konusu değildir. İşsizlik sigortası daha fazla sosyal koruma sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir" dedi. İşsizlik maaşından yararlanma sürelerinin artırılmasına yönelik mevzuat çalışması yapıldığını kaydeden Çelik, "Hak kazanma koşulları uzun süredir işsiz olanlar, işsizlik riskiyle en fazla karşı karşıya kalanlar dikkate alınarak belirlenecek" yorumunu yaptı. Bakan Çelik, mevcut işsizlik ödeneği şartını sağlamasına karşın ödenek başvurusunda bulunmayanların tespit edileceğini söyledi.

İSTİHDAMDA YOKSULA ÖNCELİK

Hükümetin büyük önem verdiği toplum yararına çalışma programı, işsizlere istihdam umudu oldu. Programdan yararlananların sayısı önceki yıla oranla ikiye katlandı. Bakan Çelik, geçen yıl 210 bin kişinin bu programlardan yararlandığını söyledi. Çelik, "Hiçbir geliri olmayan, sosyal yardım almayan ve işsiz olan kitleleri hedef alan program, binlerce kişiye ekmek kapısı oldu. Primleri İŞKUR yatırıyor. Programın süresi en fazla 9 ay olabiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.