İşsizlik Masaya Yatırıldı

İşsizlik Masaya Yatırıldı

Yayınlanma:
İşsizlik Masaya Yatırıldı

Yeni yılın ilk İstihdam Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2017 yılı içerisinde açılacak istihdam garantili meslek kurslarının takvimi belirlendi. 

2018 yılının ilk İstihdam Kurulu toplantısına başkanlık yapan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, toplantının açılış konuşmasında önemli konulara değindi. Kayacan konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi İl İstihdam Kurulu her 3 ayda bir toplanmaktadır. Bu toplantılarda amaç ve hedefimiz ildeki işsiz kişilere iş temini, işverenlere de işçi temininin sağlanarak memleket ekonomisine katkıda bulunmaktır. Bir de buna son yıllarda kalifiye eleman teminini sağlama noktasında düzenlenen kurslar eklenmiştir. 

“KURSLAR, İHTİYACA 

GÖRE AÇILIYOR”

Avrupa ülkelerinde yıllardır istihdama yönelik kurslar düzenlenirken hangi iş konusunda eleman ihtiyacı var bunun tespiti yapıldıktan sonra bu işle ilgili kurs düzenleniyor. Örneğin Almanya’da sistem bu şekilde işliyor. Bizde ise, geçmiş yıllarda araştırma yapılmadan düzenleniyordu son yıllarda ise durum artık böyle değil. Avrupa ülkelerindeki sistem gibi ihtiyaç duyulan iş konumuna göre kurslar  düzenlenmeye başlanmıştır. Yani, ihtiyaç olmayan bir iş kolu için kurs açılmıyor” dedi. 

ÖKSÜZ; “2018’DE ÖNEMLİ 

KURS PROJELERİMİZ VAR” 

Toplantıda daha sonra bir konuşma yapan İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, sinevizyon eşliğinde Isparta’daki işsizlik konusunda açıklamalarda bulundu. Öksüz açıklamasında; “Bugünkü bu İl İstihdam Kurulumuzda gündem olarak; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı faaliyet raporunun kurul onayına sunulması, 2017 – 2019 Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planında yer alan İstihdam – Sosyal Koruma ilişkisinin güçlendirilmesi başlığında bulunan ‘6. Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı’ kapsamında ilimizde ‘Çocuk işçiliği ile mücadele birimi’ kurulması konusunun görüşülmesi. 2018 yılı Mesleki Eğitim planının kurul onayına sunulması. İİMEK Denetim Kurullarının 2017 yılı 4. Dönem yani Ekim – Kasım Aralık denetim raporlarının kurulda görüşülmesi. Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyona gönderilmek üzere, Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi (Görme Engellilere Yönelik) projesi. Eski Hükümlü Ali Yaman’ın Tekstil/Otel Yurt ve Hastane Tekstil ürünü alım satımı ile ilgili kendi işini kurmasına yönelik projesinin kurulda görüşülmesi. 

2017 yılı işgücü planına dahil edilecek kurslar olan; Düz kirkitli dokumalar kursu – 25 kişilik, Seracılık Kursu – 25 kişilik, Çocuk Gelişimi ve Evde Çocuk Bakımı kursu – 25 kişilik, Mermer ve Taş Kaplamacılığı kursu – 25 kişilik, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri kursu – 25 kişilik kurslarının kurul onayına sunulması. 

İl Mesleki Eğitim konusunda ise; Senirkent Çok Programlı Anadolu Lisesinde Güzellik ve Saç Bakım alanı Saç Bakımı dalının kapatılmasına, Adalet alanı İnfaz Koruma Katipliği dallarının açılması. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Teknik Alanı Elektrik Tesisatları ve Pano Monitörlüğü ve Kimya Teknik Alanı Proses dallarının açılması. Isparta Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Grafik alanı Grafik Dalı Fotoğraf Dalı ve Kimya Teknolojisi Alanı Kimya Labotatuvarı dallarının açılması konuları görüşülecektir” dedi. 

Toplantıda son olarak, diğer kurul üyelerinin konularıyla ilgili sunumları gerçekleştirildi. Toplantı, genel değerlendirme yapılarak sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.