İşte, Isparta’nın Trafik Raporu

Can ve mal güvenliğinin tehdidi olan trafik kazalarının en aza indirilmesi yolunda İl Emniyet Müdürlüğü, önemli çalışmalar yürütüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 11:13
İşte, Isparta’nın Trafik Raporu

Can ve mal güvenliğinin tehdidi olan trafik kazalarının en aza indirilmesi yolunda İl Emniyet Müdürlüğü, önemli çalışmalar yürütüyor. Gerek eğitim faaliyetleri gerekse kazaları önlemede yapılan denetimler sonucu, ilimizde geçen yıla göre kazalarda yüzde 23.80’lik bir azalma tespit edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Tarık Korucu, 2011 yılının ilk 4 ayında meydana gelen trafik kazası ile 2012 yılının ilk 4 ayında meydana gelen kazaların istatistikî bilgilerini verdi. Korucu, “Yaralamalı trafik kazası, geçen yılın ilk 4 ayında 164 idi. Bu yıl ise şu ana kadar 124 kaza meydana geldi. Maddi hasarlı kaza sayısı 94, bu yıl ise 79. hal böyleyken, yüzde 23.80’lik bir azalma söz konusu” dedi.

Trafik Şube Müdürü Korucu, trafik kazalarının nedenlerini sıralarken de alkollü araç kullanımının ilk sırayı aldığını belirtti. Bunu dikkatsizlik ve ışık ihlali izliyor.

OTOBÜS VE TAKSİ DURAKLARI

Trafik ve yol güvenliği için emniyet müdürlüğünün tespitlerini de haber ekimizle paylaşan Şube Müdürü Korucu, otopark sıkıntısına dikkat çekti. Korucu, şehir içi trafiğinin rahatlaması için taksi durakları ve otobüs duraklarının merkez dışına alınmasının yerinde bir karar olacağına da dikkat çekti.

Isparta’daki araç sayısının da her geçen gün arttığını belirten Korucu, her ay ortalama 100 aracın trafiğe katıldığını, halen il merkezinde 122 bin 431 ehliyetli sürücünün olduğunu da ifade etti.

CEZALAR YÜZDE 40 ETKİLİ

Trafik cezalarının caydırıcı olup olmadığını sorduğumuz Trafik Şube Müdürü Tarık Korucu, cezaların yüzde 40 civarında caydırıcı etkisi olduğunsan söz ettiler.

HAFİF RAYLI SİSTEM VE ULAŞIM MASTER PLANI ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Isparta’nın özellikle kent merkezine yoğunlaşmış cadde ve sokaklarının, trafikte yarattığı olumsuz etkiyi yok etmenin bir yolu var. Bu da hafif raylı sistem…

Bu cümleyi sarfeden isim Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu. Kuyu, şehir içi taşımacılığında çağ atlaması gereken Isparta’nın projesini Gülkent’e anlattı. Kuyu, “Geçmişten gelen bir yapılaşma var. Buna uygun çözümler olması lazım. Özellikle mevcut yolların kenarında hafif raylı sistem için 2.bir alan ayrılmadığı için belki yol güzergahından değil de daha üst kotlardan hareket edebilen hafif raylı sistem düşünülebilir” dedi.

Merve Kuyu, kentin büyüme yönünün de önem taşıdığını anlattı.

Mimarlar Odası Başkanı Kuyu, Isparta’nın ulaşım master planı yapması gerektiğini de ifade etti.

OKULLARDA VERİLEN EĞİTİM, HAYAT BOYU SÜRECEK

Trafik ve yol güvenliği için eğitimin de önemi büyük. İlimizde Milli Eğitim müfredatı kapsamında 4 ve 5.sınıflara trafik dersi veriliyor. Eğitimin anaokulu bölümünde ise sadece trafik ışıkları ve çocukların anlayabileceği seviyede bilgiler aktarılıyor.

Ülkü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Göksoy, uyguladıkları müfredatta, çocuklara hayat boyu yardımcı olacak bilgiler verdiklerini anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.