İşte 1500 İşçi Alımının Detayları

İşte 1500 İşçi Alımının Detayları

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2015 14:31
İşte 1500 İşçi Alımının Detayları

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, ilimizde dördüncü kez gerçekleştirilen TYP kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü Isparta sınırları içerisine 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 1500 işçi alınacağını duyurdu. Başvurular en kısa zamanda başlayacak

Son dönemde ülke genelinde işsizliğin önlenmesi için geliştirilen Toplum Yararına Program’dan (TYP) Isparta’da nasibini alacak. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, program kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü Isparta il sınırları içerisinde 1500 işçinin alınacağını duyurdu. 1500 işçinin il genelinde ormanlarda fidan dikimi ve orman bakımı yapacağını bildiren Ergin, “Bu gelişme bizi çok sevindirdi. Bu sayede istihdama katkı sağlanacak ve işsizlerimize ekmek kapısı olacak. Önemli olan işsizlere iş bulabilme imkânıydı. Geçici de olsa onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir proje. Bu anlamda ilçeler ve merkeze Orman Bölge Müdürlüğü’nün belirleyeceği bir liste halinde dağıtımlarını yapacağız” şeklinde konuştu.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PROJEYİ
GÖNDERİNCE BAŞVURULAR BAŞLAYACAK
Öte yandan daha müracaatların başlamadığını Orman Bölge Müdürlüğü’nden projenin gelmesiyle startı vereceklerini açıklayan Ergin, “10-15 gün boyunca başvuruları alacağız. En kısa sürede alımlar başlar. Müracaatlarda bayan erkek ayrımı olmayacak. Ancak TYP mevzuatı içerisinde öncelikliler var. 35 yaş üzeri erkekler, bayanlar, engelliler ve terör mağdurları öncelikli gruplar. Hangi ilçeye ne kadar sayı verileceğine Orman Bölge Müdürlüğü belirleyecek. Bu konuda emeği geçen, sayının bu denli yüksek olmasında gayretleri olan milletvekillerimiz Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.