İşte Adayların Otopark Sorununa Çözümleri

30 Mart'tan sonra göreve gelecek yerel yöneticiyi bekleyen en büyük sorun keşmekeş haline gelen Isparta trafiği ve otopark...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2014 09:51
İşte Adayların Otopark Sorununa Çözümleri

Ulaşım Master Planı Yapacağız
Soruna Kesin Çözüm Bulacağız
CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, 5000-6000 araçlık otopark yapmakla soruna kesin çözüm bulunamayacağının altını çizdi.

Otopark sorununun Isparta için önemli bir mesele olduğunu belirten CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, soruna köklü çözüm yolu aranacağını söyledi. Çakmakçı, şöyle konuştu:

"Master Plan yapmadan yapılacak her otopark eğer akslar belirli değilse çözüm üretmiyor. Belediye başkanımız 6500 adet araçlık otopark yapacağım diyor. 6500'ün bin tanesinin aynı anda trafiğe çıkması durumunda tahliye edecek yer yok. 100, 150, 200'lük otoparkları şimdilik yapıp, Günübirlik çözüm bulmak. 6 ayda ulaşım master planı ile. Şehir imar planı ile birlikte ulaşım planını gerçekleştirip, trafiğen ne şekilde akıacağını orada karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehir içindeki otoparkları çok büyük değil, tahliey edilebilir sayıda olması önemli."

2 Otopark Yapmakla
Sorun Çözülemez

SP Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, otoparktan ziyade trafik yoğunluğunun şehrin başka alanlara kaydırılmasını çözüm olarak görüyor.

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, şu açıklamayı yaptı: "Şehri, öğrencinin cep harçlığına muhtaç olmaktan çıkaracağız. Isparta'’nın gelişimini çok farklı atılımlarla gerçekleştireceğiz. Bu zamana kadar bu gelişimin yani şehrin gelişiminde yavaş kalındığını görüyoruz. Bu şehirde trafik sorunu otopark sorunu haline gelmiş. Oysa, bu sorun iki otopark yapmakla çözümlenmez. Bu sorun şehrin göbeğindeki trafik yoğunluğunun şehrin başka bölümlerine yayarak çözümlenebilir. Biz bu gibi büyük hedeflerle hareket ediyoruz."

Isparta'nın Çehresini
Değiştirmeyeceksem
Allah Bana Nasip Etmesin
AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, 6 Mart Caddesi üzerindeki Öğretmenevi, İmam Hatip Okulları ile Halk Eğitim Merkezi binasınınyıkılarak altı otopark, üstü meydan olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında Isparta'nın otopark sorununun çözümü için önemli bir proje açıkladı. Sorunun pansumanlarla çözülemeyeceğinin altını çizen Uzaktaş, 6 Mart Caddesi'ndeki okullar bölgesini köklü çözümün adresi olarak gösterdi. Uzaktaş, Öğretmenevi, İmam Hatip Okulları ve Halk Eğitim Merkezi binalarının yıkalarak, altı otopark üstü meydan olarak değerlendirilebileceğini söyleödi. Bu okullar için yeni bir bina yapılabileceğini belirten Uzaktaş, ITKM altının açılması ile birlikte şehrin probleminin çözümlenebileceğini anlattı.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Uzaktaş, merkezi hükümet gücü olmadan Isparta Belediyesi kaynaklarıyla yatırım yapılamayacağını da söyledi. Uzaktaş, "İktidar olsanız da olmasanız da projeleriniz Ankara’dan geçirebiliriz. Bizim iddiamız biz iktidarız olmazsak olmaz değil. Şuanda bahsedilen projelerin yapılması finans olmadan belediye bütçesiyle yapılacak şeyler değil. Bizim merkezi hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Bizim bizden olursa olur diye bir söylemimiz yok. Isparta’dan Ankara’ya proje ulaşmıyorsa bunu nasıl hayata geçireceksiniz? Belediye bütçeniz 120 milyon. Bu çok az. Yatırım ne kadar olacak? 15 milyon çıkar. Isparta’nın sorunları 15 milyonla çözülür mü? Mümkün değil" dedi.
Uzaktaş, "Ben Isparta’nın çehresini değiştirmeyeceksem ve şehir kabuğunu kırdı dedirtmeyeceksem o koltuk bana nasip olmasın diye Allah’a dua ediyorum. Ama 5 yıl sonunda Isparta’ya bir şey kazandırdı, insanları sıkıntıya sokmadı, bu şehir kabuğunu kırdı dedirteceksem ona çok şükür. Yoksa evde yiyecek yemeğim var" diye sözlerini tamamladı.

İl Özel İdare Arkasında
Yerin Altında 4 Katlı
Otopark Yapıyoruz
Belediye Başkanı Günaydın, otopark sorununa 2-3 yıl içinde kesin çözüm bulunacağının taahhüdünü verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentin otopark sorununu birkaç yıl içinde çözeceklerini belirtti. Planlama ve projelerle şehirde bir hareket ve dönüşümün başladığına işaret eden Başkan Günaydın, bunlardan birisinin de otopark konusu olduğunu dile getirdi. Otopark sorununun sadece Isparta'nın değil, Türkiye'nin bir sorunu olduğuna dikkat çeken Başkan Günaydın, altyapı ve üst yapı çalışmalarının ardından şimdi de sıranın şehrin otopark sorununu kökünden çözmeye geldiğini işaret etti.

Bilinçli bir çalışma yürüttüklerine değinen Başkan Günaydın, "Şehrimizdeki otopark sorununu 2-3 yıl içerisinde tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Gökkubbe alanındaki otoparın son kat betonları dökülüyor. Buradaki otopark hem ana caddeden, hem de fuar alanından rahatlıkla kullanılabilecek düzeyde. İl Özel İdaresi arka bölümünde 5 bin metrekarelik bir alanı 10 milyon liraya istimlak ettik. Buraya yerin 4 kat altında otopark olarak üstünü de yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Şehir içerisinde belli yerlerde otopark çalışmaları için istimlak çalışmalarına başladık. 2-3 senede otopark sorununu kökünden çözeceğiz" diye konuştu.

Isparta’ya karşılıksız hizmet verme gayretinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yer altı otoparklarına ihtiyacının olduğunu, her biri 500-800 araç olmak üzere toplamda 6 bin 500 araçlık otopark projelerinin bulunduğunu ifade etti. Otoparkların belediye işletmeciliğiyle yapılacağını ve halkın ucuz otopark kullanımın sağlanacağını söyleyen Günaydın, “Bunu nasıl suyu ucuza kullandırarak gösterdiysek, otoparkları da aynı şekilde hizmete sunacağız” görüşünde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum