İşte Bölgenin Çılgın Projesi: AkdenizGEP

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’yı yakından ilgilendiren ve hükümet projesi olan Akdeniz GEP’in detaylarını anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2015 17:29
İşte Bölgenin Çılgın Projesi: AkdenizGEP

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatları doğrultusunda Akdeniz Bölgesi için çok büyük bir proje hazırladıklarını açıklayan Bakan Eroğlu, “Akdeniz Gelişim Projesi. (AKDENİZ GEP) Proje kapsamında burada 3725 tesis yapılacak. 37 milyar tl harcanacak. 2019 yılına kadar sürecek bir proje. 5 yılda yapılacak büyük bir program. Bunu Başbakanımız bize talimat vermişti. GAP modeli bir çalışma istemişti. Akdeniz Bölgesinde adaya kadar olan 8 ilde proje hazırlayın diye talimat vermişti. 6 aylık bir çalışma neticesinde nereye ne yapılacak bunları belirledik. 2019 yılına kadar 266 baraj ve gölet 440 sulama tesisi, 32 içme suyu tesisi, 850 dere ıslahı tesisi, 1299 adet köprü ağaçlandırma gibi yatırımlar yapılacak” dedi.

İŞTE AKDENİZ GEP’İN ISPARTA AYAĞI


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.