İşte Çakan’ın Projeleri

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan projelerini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2014 12:41
İşte Çakan’ın Projeleri

Çakan, Isparta’ya tüm yönleriyle rahat yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini belirterek; “Milli Görüş Belediyeciliği ile Isparta’da gelenekle gelecek barışacak” dedi.

SAADET PARTİSİ PROJELERDE DE ÖNDE
30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi çalışmalar temposunu artırdı. Isparta’da Belediye Başkan Adayını diğer partilerden önce açıklayan Saadet Partisi, şimdi de partinin Adayı Süleyman Çakan, Isparta için hazırladığın projeleri yine diğer tüm adaylardan önce dün resmi olarak kamuoyuna açıkladı.

SAADET PARTİSİNDEN GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Bu konuda dün saat 09.00’da basınla bir araya gelen partililer, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını ve Isparta halkının teveccühünün bu defa kendilerinden yana olduğuna inandıklarını söylediler. Söz konusu basın toplantısına; İl Başkanı Cevat Gençay ve İl yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akbulut ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, Partinin Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile il genel meclisi üyesi adayları katıldı.

GENÇAY; “BİZİM KADROMUZ HİZMETTE
ISPARTA’YI SÜPER LİGE ÇIKARACAK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cevat Gençay, diğer tüm partilerin denendiğini artık halktan kendilerini göreve getirerek milli görüş belediyeciliğinin neler yapabileceğini görmelerini istedi. Gençay; “Daha önce de söylediğim gibi biz Belediye Başkan adayımızdan meclis üyelerine kadar süper bir kadro oluşturduk. Şimdi sıra Isparta halkımızda. Halkımız bu kadroyu seçerek Isparta’yı hizmetlerde süper lige çıkaracaktır. Buna inancımız tamdır” dedi.

ÇAKAN; “GELENEKLE GELECEĞİ BULUŞACAĞIZ”
Toplantıda daha sonra, günlerdir kamuoyu tarafından merakla beklenen Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan’ın projeleri acaba ne? Sorusu cevabını buldu. Başkan Adayı Çakan toplantıda; göreve gelmeleri halinde uygulayacakların projeleri gazetecilere tek tek anlattı. Projelerinde gelenekle geleceğin barışacağını ve sonuçta Isparta’nın kazanacağını dile getiren Çakan; “Bir şehir düşünün: Gençleri işsizlik kaygısıyla geleceğini başka şehirlerde arıyor. Bir şehir düşünün: Ekonomisi önemli ölçüde üniversite öğrencilerinin cep harçlıklarına mahkum edilmiş olsun. Bir şehir düşünün: Geçmişinden bugüne yaşatılmaya çalışılan geçim kaynakları birer birer körelmeye yüz tutmuş olsun. Bir şehir düşünün: Çöp topladığı, asfalt döktüğü, kanalizasyon borusu döşediği için belediye hizmetleri başarılı sayılsın.

Bir şehir düşünün: Varlığının en büyük sebebi olan tarihi mekanlarına sahip çıkılmasın. Bir şehir düşünün: Hasbelkader şehrin yönetiminde söz sahibi olanların hep konuştuğu, hep anlattığı, en çok aklı kendisinde görerek tek başına karar verdiği. Bir şehir düşünün: Büyümek ve gelişmek adına ruhsatlı gecekondularla, yeşile mahrum kalmış betonlarla doldurulmuş, komşuluğu, dayanışmayı unutmuş. Bir şehir düşünün: Anadolu coğrafyasında ama Anadolu’ya yabancılaştırılmış. Sizce şehri bu hale getiren yöneticler başarılı mıdır? Sizce bu şehir, bir kez daha onlara emanet edilmeli midir? Sizce bu ezberi bozup, şehire kimlik kazandıracak, hayatımızı kolaylaştıracak, yaşam kalitemizi yükseltecek bir dönemi açmanın zamanı gelmedi mi?

“ISPARTA ARTIK BAŞARILI BAŞKANLARIN
YÖNETİMİNDE OLMALIDIR”
Isparta’mız farklı özelliklerde, farklı yönetim anlayışına sahip birçok belediye başkanı tarafından yönetildi. Her biri, kendi doğrularına ve anlayışına göre Isparta’ya hizmet etti. Şehrin bugün geldiği noktaya baktığımızda, Isparta’nın ihtiyacı olan Belediye Başkanı’nın bugüne kadar belediyeyi yöneten başkanlar olmadığı açıkça görünüyor.

Isparta’nın Belediye Başkanı, hep konuşan, hep anlatan değil, daha çok dinleyen, daha çok fikir soran, sonra karar verip uygulayan adam olmalıdır. Şehrin sorunlarını, o sorunların çözüm yollarını, sorunları yaşayanlardan daha iyi kim bilebilir? Isparta’nın Belediye Başkanı, geleneklerine bağlı ama bir o kadar da modern bir adam olmalıdır.

Geleneklerine bağlı olmalıdır. Çünkü Isparta dün kurulmuş bir şehir değildir. Şehri var eden değerler, köklerimizde, geleneklerimizde yaşamaktadır. Modern olmalıdır. Çünkü hayatı kolaylaştıracak, şehri yaşanabilir kılacak gelişmelere, teknolojilere, uygulamalara öncülük etmelidir. Isparta’nın Belediye Başkanı, seçilinceye kadar partili, seçildikten sonra “artık biriz” diyebilen bir adam olmalıdır. Çünkü Isparta, her kesimi kucaklayan, farklılıklara saygı gösteren olgunlukta bir Belediye Başkanını hak ediyor. Isparta’nın Belediye Başkanı, partisinin gölgesinin ardına sığınmadan, şehre değer katacak ve bu değerden şehrin her kesiminin yararlanmasını sağlayacak donanıma, ehliyete sahip bir adam olmalıdır.

Isparta’nın Belediye Başkanı, televizyonlarda, gazetelerde boy göstererek değil, hayatın her anında ve alanında şehir sakinlerinin içinde, yanında yaşayan bir adam olmalıdır. Isparta’nın Belediye Başkanı, danışan adam olmalıdır, danışmanlarının kararlarını uygulayan adam değil. Şehre, danışmanlarının filtresinden bakan adam değil, şehre dokunan, şehri yaşayan adam olmalıdır. Isparta’nın Belediye Başkanı, Isparta’dan nasiplenen değil, Isparta’ya hizmetleriyle değer katan bir adam olmalıdır.

“ISPARTA’YI KALKINDIRACAK BİR
BELEDİYECİLİK HİZMETİ SUNACAĞIZ”
Şehri dinamizmini doğru okuyabilen bir belediyecilik. Şehirler, adeta insanlar gibi kimliği, birikimi ve potansiyeli olan varlıklardır. Şehrin bu özellikleri ona bir dinamizm (hareketlilik) katar. Ancak bu dinamizmin şehir halkı adına doğru okunması ve değerlendirilmesi gerekir. Bu sorumluluk öncelikle şehrin belediyesine ve belediye başkanına aittir.

Şehrin dinamizmini doğru okumak, var olan birikimle modern şehircilik anlayışını bağdaştırarak şehri geliştirmek demektir. Şehrin dinamizmini doğru okumak, şehirde yaşayan her kesimin şehrin gelişmesine katkısının sağlanması demektir. Şehrin dinamizmini doğru okumak, şehrin yöresel zenginliklerini, doğal kaynaklarını ve insan kaynağını şehir yararına geliştirmek ve kullanmak demektir.

Yöresel Zenginlikleri Yaşatan Geliştiren Belediyecilik. Geçmişten günümüze Isparta’yı yönetenler ya da yönettiğini düşünenler, kavgaya, bel altı siyasete ayırdıkları zamanı; faydadan ve estetikten yoksun betonlara ayırdıkları Isparta’nın kaynaklarını “bizi biz yapan” yöresel zenginliklerimizin korunmasına, yaşatılmasına ve geliştirilmesine ayırsalardı bugün Isparta bambaşka bir şehir olurdu.

Bir şehrin belediyesinin temel görevi, yöreye fayda sağlayan kültürü yaşatmaktır. Mimariden doğal güzelliklere, tarımdan el sanatlarına kadar Isparta’nın yöresel zenginliklerini nostalji ya da potansiyel olmaktan çıkartıp hayatın içine almaktır.

Yöresel zenginlikleri yaşatıp geliştirmek, onları modern şehircilik anlayışıyla bütünleştirip şehrin marka değerini artıran, şehrin ekonomisine güç veren birer kaynak haline getirmek demektir. Şehir dendiğinde aklına ayrık otları gibi yayılarak çoğalan beton yığınları gelen eskimiş belediyecilik zihniyetinin bunun farkına varmasını beklemeyin. Isparta’nın doğal hayatının, yöresel zenginliklerinin ve tarım alanlarının kıymetini bilmeyen yerel yöneticilere kıymet vermeye devam edecek miyiz?

GÜÇLÜNÜN DEĞİL, HAKLININ HİZMETİNDE BİR BELEDİYE”
Isparta’mız son yirmi yılda ülkemize egemen olan yoz belediyecilik anlayışıyla yönetilmiştir. Yoz belediyecilik, sahnenin önünde hizmet veriyor(muş) gibi görüntü sergileyen ancak sahnenin arkasında kaynakları tarumar eden, yakınları-yandaşları şehrin rantıyla besleyen belediyeciliktir. Yoz belediyecilik, çöpleri toplamayı, kaldırım yapmayı, asfalt dökmeyi marifet sayan ve onunla övünür. Oysa bunlar her belediyenin sıradan görevleri değil midir? İnsanlar, kurumlar yapması gerekeni yaptıkları için övünür mü? Isparta’da, bugüne kadar, belediyeyi yöneten isimler değişti, ancak güçlüye teslim olan, kararlarında uygulamalarında adaleti değil, gücü esas alan belediyecilik zihniyeti değişmedi. Isparta Belediyesi 31 Mart’tan itibaren güçlünün yanında değil haklının yanında saf tutacaktır. Her türlü kararların alınmasında ve uygulanmasında güçlüler değil; kamu yararı ve adaletten başka kriter gözetmeyecektir.

Isparta Belediyesi, 31 Mart’tan itibaren, her hemşehrimizin, isteklerinin, şikayetlerinin, önerilerinin dikkatle ve hızla değerlendirileceği, belediye uygulamalarında eş-dost, parti-partili, para-paralı, güçlü-yetkili kriterinin asla geçerli olmayacağı bir çalışma düzenine geçecektir.

“GELENEKLERİN YAŞANDIĞI MODERN BİR ŞEHİR”
Isparta, Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden birisidir. Bu sebeple yaşadığı ve yaşattığı her medeniyet Isparta’da kentsel alanda ve toplumun yaşayışında bir iz bırakmıştır. Toplumsal yaşayıştaki bu izler, toplumları ayakta tutan geleneklerdir. Geleneklerini yaşatmayan toplumlar ve kentler, köksüz ağaç gibidirler. Öte yandan, hayat elbette sür-git aynı biçimde yaşanmıyor. Teknoloji, mimari gelişiyor, toplumsal ilişkiler değişiyor, yeni değer yargıları ve yaşam biçimleri oluşuyor. Bu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. İşte bu noktada şehrin emanet edildiği adam, yani Belediye Başkanı, şehrin çekirdeği olan merkezi, yapıları orijinaline uygun koruyup gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlüdür. İşte bu noktada şehrin emanet edildiği adam, yani Belediye Başkanı, şehrin ve toplumun köklü kültürel geleneklerinin sürdürülmesini ve yeni kuşaklara aktarılmasını sağlamakla yükümlüdür. İşte bu noktada şehrin emanet edildiği adam, yani Belediye Başkanı, gelenekleri ve kültürü yaşatırken, aynı zamanda modern yaşamın gereklerinden, imkanlarından hemşehrilerinin sonuna kadar faydalanmasını sağlamakla yükümlüdür. Gelenekle geleceği, geleneği kaybetmeden geleceği tüketmeden barıştırmak Belediye Başkanının görevidir. Bir kent için modernlik, başka herhangi bir yerde alelade yapıların, kentsel düzenlemelerin yapıldığı, kimliksizlik değildir. Bizim modern şehircilik anlayışımız, şehirciliğin tüm modern imkanları kullanılarak her noktasına bakıldığını “burası Isparta” denilecek bir kimlikli şehir oluşturmaktır.

“ESKİ ISPARTA’YI YENİDEN İHYA EDECEĞİZ”
Biz yola çıkarken kadrolarımızın başarılı belediyecilik birikimine, kendimizin mesleki geçmişine ve ortaya çıkardığı eserlere ve geleceğe ilişkin hayallerimize güvendik. Isparta’nın tarihine, potansiyeline ve hemşehrilerimize inandık. İnandığımız bir başka şey ise, bu hayallerin ve iddiaların yaptığı işe ve yaşadığı şehre karşı sevgisini, hevesini yitirmemiş, işinin ehli kadrolarla hayat bulacağıdır. Isparta’yı modern bir Anadolu şehri yapma yolculuğumuza omuz verecek kadrolarımız elbette ve öncelikle Isparta Belediyesi’nin mevcut çalışanlarıdır. Belediye çalışanlarının bilgileri, tecrübeleri en çok başvuracağımız ve ihtiyacımız olan şeylerdir.Isparta Belediyesi’nin noksanı, çalışanların bilgi, tecrübe veya heves eksikliği değildir. Isparta Belediyesi’nin noksanı; Belediye Başkanı’nın şehircilik anlayışının kasaba mantığının ötesine geçememiş olmasıdır, Belediye Başkanının şehrin mekanlarını yap-sat müteahhit anlayışıyla değerlendirmesidir.Belediye Başkanının şehrin her semtini birbirinden kopuk bir tasarımla kimliksizleştirmesidir.Belediye Başkanının Isparta’ya şefkat göstermeyen kentlilik ruhundan uzak hoyrat yaklaşımıdır. Oysa kentlerin de tıpkı korumasız bir masum gibi şefkate ihtiyacı vardır. Bu korumayı ve şefkati kentlere gösterecek en sorumlu kişi Belediye Başkanıdır. İşte bu sebeple hayallerimiz, iddialarımız, projelerimiz birer birer hayata geçirilirken en büyük yardımcımız belediye çalışanları olacaktır.Bunun dışında gerek belediyede yapılacak yeni istihdamlarda, gerekse projelerimizin gerçekleştirilmesinde dışarıdan alınacak hizmetlerde, eş-dost-akraba, parti-partili kayırmacılığı olmayacaktır. Bu tür uygulamalarda yegane kriterimiz “işinin uzmanı” olmaktır.Yeni kadroların istihdamı ya da özellikli projelerde dışarıdan hizmet alımlarının bu kritere uygunluğu, her aşamada hemşehrilerimizin incelemesine açık olacaktır” dedi.

“BÖLÜK PÖRÇÜK, YAMALI BOHÇA MİSALİ PROJELER DEĞİL; ISPARTA’YI KUCAKLAYACAK PROJELER VAAT EDİYORUZ”
Hak ettiğimiz gibi bir şehirde yaşamak istiyorsak, önce gerçekleri görmemiz ve dile getirmemiz gerekir. En önemli gerçeğimiz şudur: Isparta, birbirinden kopuk, birbirinden habersiz, kentsel gelişmişlik düzeyi birbirinden farklı mahallelerden oluşan iri bir kasabadır. Isparta, herhangi bir sokağına adım attığınızda, ülkenin herhangi bir yerindeki sokaklardan farksız yapılaşmalara boğulmuş iri bir kasabadır.
Isparta geçmişteki kimliğini koruyup geliştirememiş, modern şehirciliği ise asfalt yolla, insanın çok olduğu ama insanlığın yok olduğu çok katlı apartmanlara hapsetmiş sığ zihniyetlerin elinde hırpalanmış iri bir kasabadır. Şehir, medeniyet demektir. Medeniyet ise aydınlıktır, gelişmişliktir, modernliktir. Bir şehrin medeniyetin parçası olabilmesi, medeniyeti geliştirebilmesi ancak şehrin her köşesinin ortak kimlik değerlerine sahip olmasına, adil ve eşit imkanlara kavuşmasına, belediyenin şehri bir bütün olarak ele alıp hizmet etmesine bağlıdır. Bu nedenle kentsel dönüşüme, Isparta’ya kimlik kazandıracak bir yapılanma fırsatı olarak bakıyoruz. Bu fırsatın, mahalle belediyeciliği zihniyetinin elinde kaybolmasına izin vermeyeceğinize inanıyorum. Tarihi merkezlerimizden başlayarak geleneklerini koruyan, ancak yüzü geleceğe dönük, daha yeşil, daha gelişmiş, ortak yaşama arzusu güçlenmiş bir Isparta’yı yeniden inşa etmek sizin desteğinizle mümkün olacak inşallah.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DEĞERLERİMİZİ
KAYBETMEDEN GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Kentsel dönüşümü yeni bir rant kapısı olarak görmeden, “bir yerler yıkılacak, bir şeyler yapılacak” basitliği içinde ele almadan gerçekleştirmek Isparta’mıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Her kentin geçmişinden gelen bir ruhu, günlük yaşama yansıyan bir sosyal dokusu ve kente damga vuran bir kimliği vardır. Kent için yapılacak her projede, dökülecek her betonda, dikilecek her ağaçta kentin kimliği ve dokusu gözetilmek zorundadır. Kentsel dönüşüm tamamlandığında Isparta’nın büyük fotoğrafına bakanlar, o fotoğrafın her köşesinde modernliği, çağdaş bir şehri ve birbirini tamamlayan kent kimliğinin parçalarını görmelidirler. Şehrin en eski ve tarihi merkezlerinin, şehrin en yeni yerleşim alanlarıyla bütünleşmesini sağlayacak sosyal alanların oluşturulması kentsel dönüşümün önceliklerinden birisi olmalıdır. Aksi taktirde, kentsel dönüşümü, “eski binaları yık yerine ruhsatlı beton yığınları dik, önüne asfalt dök” anlayışıyla sınırlar isek, yeni ve sağlam binalara hapsedilen hayatların sorumlusu oluruz. Oysa bugün dünden daha çok birlikte zaman geçirmeye, dünden daha çok komşuluğa, dünden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. İşte bizim Isparta’da vaat ettiğimiz kentsel dönüşüm, şehir insanını evlerinin dışında bir arada yaşamaya ve zaman geçirmeye özendirecek bir kentsel dönüşüm olacaktır. Kentsel dönüşümü, yandaşların rant kapısı olmak için değil; şehrimizi daha yaşanabilir ve ferah hale getirmek için yapacağız.

“ISPARTA, MECBURİYET VE MAHKUMİYET
CADDELERİNE BAĞIMLILIKTAN KURTULACAK”
Bugünün Isparta’sı üç caddeden oluşan bir şehircilik anlayışını yansıtmaktadır. Bugünün Isparta’sı mimarisi karakteristik özellik taşımayan yeni betonarme binalarla donatılmış, gerisi iri bir kasabanın köhneliği ve terk edilmişliği içinde yaşayan bir şehirdir. Oysa bir şehrin değeri, yeni yerleşim birimlerinin kalitesinden çok en eski yerleşim birimlerinin korunup korunmadığıyla ölçülür. Bir kentin üç caddesinde nispeten şehircilik varsa, şehrin marka değerinden söz edemeyiz. Şehir, bir bütün olarak markadır. O sebeple, Isparta’yı üç caddelik şehir olmaya mahkumiyetten kurtarmak boynumuzun borcudur. Bunu yapabilmek için mimar olmak yetmez, kent tasarımından anlamak gerekir. Estetik anlayışının gelişmiş olması gerekir. Fotoğraf karelerini yan yana getirdiğinizde ortaya bütünlük ve uyum çıkartabilecek bir vizyon gerekir. Biz, Isparta’yı geleceğin örnek şehri haline getirirken, şehrimizin eski yerleşim birimlerini ve tarihi dokusunu birer cazibe merkezi haline getireceğiz. Dünyanın bütün eski yerleşim birimlerinde var olan ve dünya mimari ve turizm literatüründe “old town (eski kent merkezi)” olarak anılan tarihi dokunun korunduğu projeleri derhal uygulamaya geçireceğiz.

“ISPARTA’YA RAHAT BİR NEFES ALDIRMAK İÇİN
GELİYORUZ ISPARTA BİR EKOKENT OLACAK”
Ekokent, insanın kentin dokusunu, doğasını ve çevresini tüketmediği. Kentin, insanın ve çevrenin uyum içinde birbirine yük olmadan yaşayabildiği kenttir. Isparta, giderek betonlaşan yapısıyla kentin, insana ve çevreye yük olduğu, onları tükettiği bir şehir olmaya başlamıştır. Oysa Isparta’mızın geleceği çevre ve doğa ile uyumlu kentleşmeden geçmektedir. Çevresindeki tarım üretimiyle bütünleşmiş, onu destekleyen ve özendiren bir Isparta…Yeşilin refüjlerden ibaret olmadığı, daha çok, daha yoğun, daha derin olduğu bir Isparta…Kentsel her tasarımda kent-insan-çevre dengesinin gözetildiği, bunun için ilgili her kesimin onayının, katkısının alındığı bir Isparta…Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı bir Isparta…Atıklardan en yüksek oranda dönüşüm ve fayda sağlanan bir Isparta…Çevre köylerdeki tarım üretiminin korunduğu, teşvik edildiği bir Isparta…Toprağı yaşayan, suyu yaşayan, havası yaşayan bir Isparta…Toprak yaşarsa, su yaşarsa, hava yaşarsa onların yaşattıkları da yaşar. Hepsi yaşarsa insan yaşar.

ISPARTA BETON BİNALARIN ESİR ALDIĞI
BİR KENT OLMAKTAN ÇIKACAK
Bugünün Isparta’sı, özellikle yeni yerleşim alanlarında yeşili, doğayı ikinci plana itmiş, birbirinin üzerine binmiş beton bloklardan oluşan bir Isparta’dır. Bugünün Isparta’sı, yeşili, doğayı, huzuru tüketen, her boşluğu bina ve beton ile doldurma gayreti içinde olan bir Isparta’dır. Bizim Isparta’mız, hemşehrilerimizin nefes alacağı sosyal alanlarla donatılan, yeşilin yaşamın merkezi olduğu, insanların huzur bulduğu Isparta olacaktır. Yeşil alandan kastettiğimiz bugün ki gibi refüj ortasına dikilen çimler ve ve bir süre sonra kuruyup giden fidanlar ya da içinde hayatın olmadığı, insanların bulunmadığı göstermelik parkçıklar değil. Yeşil alandan kastımız, hemşehrilerimizin aileleriyle, eşiyle dostuyla hayatı paylaştığı ve hayat verdiği sosyal yaşam ve etkinlik alanlarını içeren parklardır. Anadolu’nun en eski şehirlerinden birisi olan Isparta’nın doğru dürüst bir kent parkı yoktur. Şehrimizin her yerini hayatın içinde olacak yeşille kucaklaştıracak projeler öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bizim Isparta’mız bütün ülkeye örnek olacak bir KENT PARKINA kavuşacağımız bir Isparta olacaktır. Isparta’yı insana hayat veren, insanın hayat verdiği yeşile, sosyal yaşam alanlarına kavuşturmak için geliyoruz.

“ISPARTA SAĞLAM VE KİMLİK SAHİBİ
ŞEHİRLEŞMEYLE TANIŞACAK”
Isparta’nın imar planı ve yapılaşma deseni olası riskler (deprem vb) gözetilerek yeniden ele alınacaktır. Mevcut yapılarımızın muhtemel afetlere dayanıklılığı incelenerek, gereken tedbirlerin alınmasında belediye öncü ve yardımcı olacaktır.

Ayrıca, yeni yapılacak binaların ruhsatlandırılmasında binanın çevre ile uyumu, planın ısıya, ışığa, rüzgara göre göre konumlandırılmasına dikkat edilecektir.

Isparta’nın tarihi özellikler taşıyan bölgeleri hızlı biçimde restorasyondan geçirilecek ve şehrin sosyal yaşam merkezleri haline getirilecektir.
Şehirleşme ile ilgili olarak, yeni yerleşim alanları oluşturulurken şehrin sosyal dokusuna, hedeflenen kent kültürüne ve fiziksel koşullarına uygun model geliştirilecektir. Böylelikle büyüyen Isparta’da gelişme, dünyanın herhangi bir kentinde görülen herhangi bir şehirleşme manzarası biçiminde değil; Isparta’ya özgü gerçekleşecek, yapılaşmaya bir kimlik kazandırılacaktır. Isparta’ya kimlik kazandıracak. Bir şehirleşme için geliyoruz.

ISPARTA AKILLI SİSTEMLERLE İZLENEN
GÜVEN, HUZUR VE KOLAY YAŞAM KENTİ OLACAK
Isparta’yı trafik akışından, su ve kanal arızalarına kadar 24 saat elektronik olarak izlenebilen elektronik sistemlerle donatacağız. Böylelikle sorunlara müdahale daha hızlı, çözümler daha çabuk olacak hemşehrilerimizin bu durumlardan olumsuz etkilenmeleri en aza indirilecektir. Trafik akışında akıllı sinyalizasyon sistemleri kullanılarak trafik yoğunlaşmasının önüne geçilecektir. Merkezi yönetimin şehrin güvenliğiyle ilgili aldığı tedbirlere ek olarak caddelerde, sokaklarda, parklarda ve diğer sosyal yaşam alanlarında kameralı izleme sistemleri oluşturulacaktır. Şehir güvenliğinin sağlanmasında belediyeler, tedavi edici değil, önlem alıcı bir fonksiyona sahiptir. Bu kapsamda; Şehir aydınlatmasına, Ortak kentsel alanların bakımına ve düzenine, Komşuluk bilincinin ve dayanışmasının geliştirilmesine, Hemşehrilerimizin kente ve birbirlerine sahip çıkmasına, Ortak sosyal faaliyetleri artırmaya yönelik projelere önem ve öncelik vereceğiz. Isparta’yı akıllı teknolojilerle yönetilen güven ve huzur içinde yaşayan bir şehir yapmak için geliyoruz.

“HIZLI, KOLAY VE UCUZ ULAŞIM”
Bugünün Isparta’sı, ulaşımın, trafiğin çarpık kentleşme ve belediyenin beceriksizliği nedeniyle hayatı kolaylaştırmak şöyle dursun çile haline getirdiği Isparta’dır. Rahat, hızlı ve ucuz toplu ulaşım olanaklarının bulunmadığı şehrimizde, hemşehrilerimizin deyimiyle “kara düzen” bir ulaşım sürüp gitmektedir. Belediyenin asli görevlerinden birisi de şehirde yaşayan insanları günün her saatinde, eziyet çektirmeksizin birbirine kavuşturmaktır. Sabah evinden işine, akşam işinden evine, evden okula, okuldan eve ya da acil durumlarda veya sosyal amaçlarla şehrin farklı noktalarına özel ulaşıma ihtiyaç kalmaksızın, beklemeksizin, konforlu biçimde istenen noktaya ulaşımı sağlamak belediyenin görevidir. Bugünün Ispartası bu sorumluluğun kaygısını taşımadan gelişigüzel yürümesine fırsat vermektedir. Bizim Ispartamızda herkes, Isparta’nın her yerine, en uygun, en rahat, en hızlı ve en ucuz biçimde ulaşabilecektir.

Özellikle kent merkezinde ve ana caddelerde meydana gelen trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı, yeni düzenlemelerle sona erdirip, şehrimize ve hemşehrilerimize nefes aldıracağız. Isparta’nın kilitlerini açmaya geliyoruz.

“HEMŞEHRİSİNE SAHİP ÇIKAMAYAN
BELEDİYE, KENTE DE SAHİP ÇIKAMAZ”
Şehrin insan boyutunu ihmal eden belediyenin başarı kriteri, asfalt dökmek, çöp toplamak, bina ruhsatı vermekten öteye gitmez. Kentin gelişmesi, huzuru ve güvenliği insanların yaşam kalitelerinde saklıdır. Aynı şehirde yaşayan insanların yaşam kaliteleri arasındaki derin uçurumlar, o şehir için en büyük tehlikedir. Şehrin sosyal yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, yaşanabilir, huzurlu bir kent olması öncelikle, şehirde yaşayan herkesin benzer olanaklara sahip olmasıyla mümkündür. Bizim anlayışımızda bu yaklaşımın adı “sosyal belediyecilik”tir. Bizim Isparta’mızda; Kimsesizler için barınma evleri yapılacak,Dar gelirlilerin modern olanaklara sahip sosyal konutlara sahip olması sağlanacak, Aileler için, bünyesinde psikologların, pedagogların görev yapacağı, sosyal destek merkezleri kurulacak, Yalnız yaşayan ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın hizmetleri görülecek, Sokak çocuklarını ve kentin çevre semtlerinde yaşayan ailelerin eğitim görmeyen çocuklarının topluma kazandırılması ve meslek edinmeleri için projeler uygulanacak, Sabit ve gezici aş evleri, sosyal yardım merkezleri kurulacak, İhtiyacı olup imkanı olmayan her hemşehrimize gıda, giyim ve eşya yardımı yapılacak İmkanı olamayan hemşehrilerimiz de sinema, tiyatro izleyecek; spor yapacak; kültürel faaliyetlere katılacak. Tüm bu hizmetler, ihtiyacı olan hemşehrilerimizin gururunu incitmeden, kendilerine verilecek bir saadet kart ile sunulacaktır. Böylelikle ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz bu kart ile alışveriş yapar gibi hizmetlerden yararlanabilecektir.Ispartalılar arasındaki sosyal yaşam kalitesi uçurumunu kapatmaya geliyoruz.

“ISPARTA’YI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Bugünün Isparta’sı, Belediye Başkanının aklına, zevkine ve iki dudağının ucundan dökülen sözlere göre biçimlenen Isparta’dır. Bizim Isparta’mız; Sivil Toplum Kuruluşlarının Kent Konseyi’nin Gençlik Konseyi’nin Çocuk Konseyi’nin Emekliler ve Yaşlılar Konseyi’nin Engelliler Meclisi’nin İşadamları ve Yatırımcılar Konseyi’nin kent hakkında söz ve karar sahibi olacağı bir belediyecilik anlayışıyla yönetilecektir.

Her mahallede mahalle meclisleri kurularak, o mahalleye götürülecek hizmetler ve yapılacak düzenlemeler birlikte karara bağlanacaktır. Önemli projelerin, tartışmaya açık konuların hayata geçirilmesi ve çözümü için uzlaşma kurulları oluşturularak herkesin kabullendiği, hakkaniyetli uygulamaların önü açılacaktır. Belediye hizmetlerinin ve uygulamalarının bilgi edinmek isteyen herkesin kolayca ulaşabileceği şeffaflıkta olmasını sağlayacağız. Her mahallede belediye hizmet birimlerinin kurulmasını sağlayacağız, mobil hizmet araçları oluşturarak, hizmeti hemşehrilerimizin ayağına götüreceğiz. Belediye hizmetlerine yönelik hemşehrilerimizin 24 saat ulaşabileceği danışma, yardım isteme ve şikayet birimleri oluşturacağız. Isparta’yı belediye binasından değil; ortak akılla, gözünüzün önünde yönetmek için geliyoruz.

“ISPARTA KÜLTÜR ve SANAT İLE BESLENECEK”
Bir toplumu ve bir kenti medeni kılan ürettiği kültür ve sanattır. Bugünün Isparta’sı yetersiz kaynaklarla bir şeyler yapmaya çalışan amatör kardeşlerimizin çabasının ötesinde sanattan beslenmemektedir. Kültür adına yapılanlar ise, göstermelik birkaç toplantı ve panayır havasını aşamayan eğlencelerdir. Gerçek bir şehir olmak, altyapı, imar, yeşil alanlar kadar kültürel ve sanatsal canlılığa sahip olmaktır. Bizim Isparta’mızda; Kültürel ve sanatsal etkinlikler için uygun ve çok sayıda mekanlar oluşturulacaktır. Mahallelerde kültür merkezleri açılacaktır. Her yaştan hemşehrimizin her türlü kültürel ve sanatsal faaliyette bulunabileceği kurslar, atölyeler açılacaktır.

Modern sanatların yanısıra geleneksel sanatlarımızın da bu kapsamda yer alması sağlanacaktır. Edebiyat, sinema, tiyatro, müzik alanlarında adam akıllı etkinlikler hemşehrilerimizin beğenisine ve hizmetine sunulacaktır. Şehirde sosyal buluşmayı ve kaynaşmayı sağlayacak her türlü geleneksel ve yeni etkinlikler değerlendirilecektir.

Hemşehrilerimizin hayatın her alanında bilgilenme, eğitim ihtiyaçları karşılanacaktır. Isparta’nın kültür ve sanatla yaşaması, kültürü ve sanatı üretip yaşatması için geliyoruz.

“GENÇLER İÇİN ISPARTA, GENÇLERLE YENİ ISPARTA”
Bugünün Isparta’sı gençlere hizmet vermeyen, gençleri ihmal eden bir Isparta’dır. Binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Isparta, hem öğrenci gençlerini, hem çalışan gençlerini hem de işsiz gençlerini unutmuş bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Gençlerin, öğrencilerin şehirle bütünleştiği, şehirden faydalandığı ve şehire fayda sağladığı bir ortamı oluşturmak herkesten önce belediyenin görevidir. Gençlerimize yönelik gerçekleştireceğimiz projelere ve vereceğimiz hizmetlere kendilerinin karar vermesini sağlamak amacıyla “Gençlik Meclisi” kuracağız.

Gençlerin adam akıllı kültür, spor, eğlence faaliyetlerinde bulunmaları için gereken fiziki altyapıyı, kaynak desteğini sağlayacağız. İhtiyaç duyan gençlerimize beceri ve meslek edindirme desteği sağlayacağız. Gençlerimizin kişisel ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla projeler geliştireceğiz. Gençlerin, üreticiliklerini ve yenilikçiliklerini geliştirmek ve özendirmek amacıyla proje yarışmaları düzenleyeceğiz. Gençler için yaşanabilir bir Isparta’yı, gençlerle birlikte gerçekleştirmek için geliyoruz.

“ÇEVRENİN VE HEMŞEHRİLERİMİZİN
SAĞLIĞININ KORUNDUĞU ISPARTA”
Isparta, çevreyi en az kirleten insanların kenti olmalıdır. Ispartalının temiz bir şehirde, sağlıklı yaşama hakkı her zaman korunmalıdır. Isparta’da bugün ve gelecekte, su, çöp, ekolojik denge hiçbir zaman sorun olmamalıdır. Bu amaçlara yönelik olarak, Isparta’nın mevcut ve muhtemel su kaynaklarının korunması için projeler geliştirileceğiz. Kent yaşamı içinde ortaya çıkan atıkların doğaya zarar vermeden toplanması, ayrıştırılması ve yok edilmesi için atık geri kazanma tesisi kuracağız.
Oluşturacağımız yeşil kuşak projesi ile Isparta’yı, estetik bir ağaç ve çiçek denizine dönüştüreceğiz. Hayvanların bakımı ve sağlığı için merkez oluşturacağız. Isparta’da bir eko park kuracağız. İçinde göletlerin, hayvan kulübelerinin, günübirlik kamp alanlarının, ağaç evlerin, spor alanlarının bulunduğu; enerjisini yenilenebilir kaynaklardan temin edecek bu eko parkı ülke için örnek bir biçimde tasarlayıp yapacağız.

“HERKESİN ISPARTASI HER KESİMİN ISPARTASI”
Engelli hemşehrilerimiz için Isparta’yı engelsiz yaşanan bir şehir haline getireceğiz. Isparta’nın kaynaklarını öncelikle Isparta esnafının hizmetine sunacağız. Uluslararası ve ulusal markaların şehrimizde yer almalarını elbette isteriz. Ancak Isparta Belediyesi’nin tahsis edeceği alanlarda, Isparta Belediyesi’nin sağlayacağı kaynaklarla değil; kendi imkanlarıyla gelmeleri şartıyla isteriz. Eğer Isparta Belediyesi yılan hikayesine dönen ITKM’de küresel ve ulusal firmalara yer açma gayretine girerse buna karşı çıkarız. Çünkü o binadan en çok faydalanma hakkı olan, ödediği vergilerle o binanın temelinde, duvarında hakkı olan Isparta esnafıdır. Yaşlıları, kimsesizleri, düşkünleri yalnız bırakmayacağız. Elimiz ve şefkatimiz hep üzerlerinde olacak.

Yapacağımız yatırımlarla ve gerçekleştireceğimiz organizasyonlarla Isparta’yı, çocuklarımızın mutluluk içinde yaşadığı ve büyüdüğü bir şehir yapacağız. Isparta ekonomisine can katacak, istihdamı artırıp işsizliği azaltacak, hemşehrilerimizin gelirini ve hayat kalitesini artıracak her çabanın öncüsü, destekleyicisi olacağız. Isparta’nın gelişmesi, zenginleşmesi için Belediyenin üzerine düşen, yetki alanına giren her konuda kolaylaştırıcı olacağız. Dar gelirli hemşehrilerimizin konut sahibi olmalarını sağlayacağız. Her kesimin katılımını sağlayarak Isparta’da gerçek bir yerel demokrasi örneği vereceğiz. Ortak aklın gücünden yararlanacağız. Isparta’nın çehresini değiştirmeye, hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye geliyoruz.

“YETMEDİ Mİ ?”
Isparta’yı çirkinleştirdiler. Isparta’yı yaşanmaz hale getirdiler. Isparta’yı kişisel ve siyasal heveslerinin oyuncağı yaptılar. YETMEDİ Mİ? Kaynaklarımızı heba, yandaşlarını zengin, hayat kalitemizi berbat ettiler. YETMEDİ Mİ? Şehrimizin yıllarını, insanımızın umutlarını, memleketimizin geleceğini çaldılar. YETMEDİ Mİ?
Yanlış kararlarının, haksız uygulamalarının, adaletsiz davranışlarının bedelini hep biz ödedik. YETMEDİ Mİ? Faydasız tartışmalarıyla, çirkin kavgalarıyla, siyasi hesaplaşmalarıyla bize ayakbağı oldular. YETMEDİ Mİ? Havamızı kirlettiler. Bizi betona boğdular. Yeşili unutturdular. YETMEDİ Mİ? Haklı güçsüzleri unuttular. Haksız güçlülerle saf tuttular. YETMEDİ Mİ? Şehire merhamet etmediler, insana saygı göstermediler, kendilerinden başkasını görmezden geldiler. YETMEDİ Mİ?
Yerel yönetimleri siyasetlerinin basamağı yapanlara, hayatımızın kalitesini artırmayanlara, hizmette adaleti sağlamayanlara, kaynaklarımızı savuranlara 30 mart’ta yetti demeyi bekliyoruz.

“ZAMANI GELMEDİ Mİ?”
Kendi şehrimize, şehrin kimliğine, kültürüne sahip çıkmanın ZAMANI GELMEDİ Mİ? Huzur, barış ve güven içinde; dayanışma içinde, birbirimizin hakkını gözeterek yaşamanın ZAMANI GELMEDİ Mİ? Halkın içinde yaşayan, herkesi dinleyen, her kesimin görüşlerinden faydalanan bir Belediye Başkanının ZAMANI GELMEDİ Mİ?
Var olan ve potansiyel kaynakları adaletle ve dürüstlükle kullanan bir Belediye Başkanının ZAMANI GELMEDİ Mİ? Herkesin hizmet aldığı, herkesin hayat kalitesinin arttığı, herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir Isparta’nın ZAMANI GELMEDİ Mİ? Trafiğin kilitlerinin çözüldüğü, görüntü kirliliğinin ortadan kalktığı, sosyal yaşam alanlarıyla donanmış bir Isparta’nın ZAMANI GELMEDİ Mİ?
Gençlerin iş ve hayat bulduğu, yaşlıların huzur, anne-babaların güven duyduğu, çocukların mutlu olduğu bir Isparta’nın ZAMANI GELMEDİ Mİ? Partilerin tayin ettiği adayların değil, işi bilen insanların Belediye Başkanı olduğu bir Isparta’nın ZAMANI GELMEDİ Mİ? Ahmetlerin, Mehmetlerin, Hasanların, Ziyaların değil; BİZİM diyebileceğimiz bir belediye tarafından hizmet görmenin ZAMANI GELMEDİ Mİ? Geçmişiyle barışan, kimliğini ve kültürünü koruyan; modern dünyanın her türlü olanaklarından yararlanan; hizmeti herkesin ayağına adaletle götüren; şehre, insana ve çevreye merhamet eden bir BELEDİYECİLİĞİN, Partisinin dünyasına hapsolmayan, şehirden, şehircilikten, estetikten anlayan, hemşehrilerine televizyondan değil, onlarla iç içe yaşayarak ulaşan, daha çok dinleyen, daha çok fikir alan, Isparta’yı yandaşları için değil, hemşehrileri için ihya eden bir belediye başkanının zamanı geldi…

“30 MART’TA ZAMANI GELENLERİ
GÖREVE GETİRMEYİ BEKLİYORUZ”
Isparta ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.Bunlar ana hatlarıyla rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve bio enerji konularıdır. Bölge ve teknik çalışmaları devam etmektedir. İleriki günlerde bu konu hakkındaki projelerimizi sizlerle paylaşacağız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum