İşte Dereoğazı Yolu'nun İhale Süreci

İşte Dereoğazı Yolu'nun İhale Süreci

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2016 14:40
İşte Dereoğazı Yolu'nun İhale Süreci

AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yoluyla ilgili merak edilen ihale takvimini açıkladı.

6+15 kilometrelik kısmın önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını duyuran Bilgiç, kalan 70 km’lik tarafın da Eyl Partisinin Uluborlu’da düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Bilgiç, “4 aylık sürede yapılanları anlattı. Bilgiç, "Toplamda 5 torba yasa düzenlemesi, biri geçici ve kalıcı iki bütçeyi genel kuruldan geçirdik. Son geçirdiğimiz torba yasayı bu hafta içinde genel kurulda kanunlaştırarak önümüzdeki süreçte sizlere daha iyi hizmeti sunacağımız alt yapının temellerini oluşturacağız. Seçimlerden önce herkes konuşur Ak Parti yapar diyorduk. Geçtiğimiz aylara baktığımızda dört ayda gerek seçim beyannamemiz gerek eylem planı gerekse sahada verdiğimiz sözler doğrultusunda tam 44 ana vaadimiz vardı. Bunların tamamı gerçekleştirildi ve yasal yapılar TBMM'den geçirildi. 20 reform sözünün 13'ü de gerçekleşti” dedi. AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Pazar günü Uluborlu’da Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, İL Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, AK Partili ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer katıldı.

44 ANA VAADİMİZİ DE GERÇEKLEŞTİRDİK
Burada partililere seslenen Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 1 Kasım seçimlerinden bugüne kadar yapılanları anlattı. Bilgiç, "Toplamda 5 torba yasa düzenlemesi, biri geçici ve kalıcı iki bütçeyi genel kuruldan geçirdik. Son geçirdiğimiz torba yasayı bu hafta içinde genel kurulda kanunlaştırarak önümüzdeki süreçte sizlere daha iyi hizmeti sunacağımız alt yapının temellerini oluşturacağız. Seçimlerden önce herkes konuşur Ak Parti yapar diyorduk. Geçtiğimiz aylara baktığımızda dört ayda gerek seçim beyannamemiz gerek eylem planı gerekse sahada verdiğimiz sözler doğrultusunda tam 44 ana vaadimiz vardı. Bunların tamamı gerçekleştirildi ve yasal yapılar TBMM'den geçirildi. 20 reform sözünün 13'ü de gerçekleşti” dedi.

SÖZLERİMİZİ TUTTUK
Süreyya Sadi Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emeklilerimize seyyanen 100 lira gibi bir sözümüz vardı. Emeklilerimize yıllık 1200 TL zammı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gerçekleştirdik ve çok şükür başladı. Asgari ücret 1300 TL’ye çıkacak dedik, bununla ilgili düzenleme yaptık. İşletmelere, çalışanlarımızın bu asgari ücret artışından zarar görmemeleri, işsiz kalmamaları, işyerlerinin kapanmaması adına bir destekle tüm çalışanlarımız için 100 lira destek verilmesi de Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Çalışan emekli esnafımızın maaşından bir kesinti vardı. Yüzde 15’di ona 10’a indirmiştik. 1 Kasım seçimleri sonrasında verdiğimiz sözle beraber bunu da kaldırdık. 65 aylığında çok kesintiler vardı. Bu yaşlılarımızda bir mağduriyete sebep oluyordu. Bununla ilgili düzenlemeyi geçen hafta komisyonda yaptık. Muhtaçlıktaki şartı kişinin kendisi ya da varsa eşinin gelirine indirgeyerek, böylelikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızda yaşanan aylık kesim meselesini de tamamen ortadan kaldırmış olduk. Yaşlılarımıza hayırlı olsun diyorum. Muhtar maşlarını 950’den 1300 liraya çıkarma sözümüz vardı. Bunu da gerçekleştirmiş oldu. Astsubay emeklilerimizin çok ciddi manada emeklilikte intibakla ilgili sorunları vardı. Bunu da gerçekleştirdik. Polis ve uzman erbaşlarımızın göstergelerini artırarak, onların bir de emniyet hizmet tazminatlarını yükselterek, özrün düzeltilmesiyle ilgili taahhüdümüzü yerine getirdik.

SOSYAL DESTEK ALANLARA İŞVERENE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK
Tüm öğrencilerimizin burslarının 400 liraya yükseltilmesi noktasında bir taahhüdümüz vardı. Bu gerçekleştirildi. Esnafımıza 30 bin lira faizsiz kredi verilmesi üzerine bir sözümüz vardı. Bunu başlattık. fakat uygulamada aksaklıklar oldu. Şimdi onları da düzeltiyoruz. İnşallah borç şartlarını ortadan kaldırarak, tüm esnafımızı 30 bin lira faizsiz krediye kavuşturmuş oluyoruz.Basit usulde olan esnafımızın 8 bin liraya kadar olan kazançlarında vergiyi kaldırdık. Esnafımıza o da hayırlı olsun. Sosyal destek alan vatandaşlarımız, gençlerimiz var. Onlara iş verildiği takdirde işveren sosyal destek priminin devlet tarafından karşılanmasını komisyondan geçirdik. İnşallah bu hafta genel kuruldan geçmiş olacak.”

DEREBOĞAZI’NDA İHALE SÜRECİ EYLÜL’E KADAR TAMAMLANIYOR
Süreyya Sadi Bilgiç, merakla beklenen Dereboğazı yolunun ihale süreciyle ilgili de bilgi verdi. Yolun 31 Aralık 2015 tarihinde Yüksek Planlama Kurulu kararıyla yatırım programına alındığını hatırlatan Bilgiç, şunları söyledi: “İnşallah Haziran ayına kalmadan belli bir bölümü, zannediyorum Eylül ayı içerisinde de tamamı ihale edilmiş olacak. Programları belirlendi. Zannediyorum önümüzdeki günler içerisinde 6+15 kilometre ihalesi yapılacak. Arkadan da geri kalan 70 km’nin ihalesi Eylül ayına kadar tamamlanıyor. Tüm süreçler belirlendi. Isparta’ya hayırlı olsun.

DOSTLUK YOLU DA BU YIL GERÇEKLEŞMİŞ OLACAK
Isparta-Burdur Gelincik ya da Dostluk Yolu dediğimiz yol için 2 gün önce Ulaştırma Bakanımızda toplantıda görüştük. Burdur Milletvekilimiz Özçelik de oradaydı, Said bey de vardı. İnşallah orası da bu yıl için de gerçekleşmiş olacak.”

EĞİRDİR DEVLET HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Diğer taraftan Isparta’ya ilişkin diğer hizmetleri anlatan Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli sözlerimizden bir tanesi Isparta’da emeklilerimize ve dar gelirli vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bir TOKİ ‘ydi. Olmuyor gibi dedikodular yaptılar ama çok şükür bu dedikoduların hepsi son buldu. Çünkü geçtiğimiz günlerde 142 bin metrekarelik yaklaşık 4 bin konutun yapılacağı arazinin tapu devri maliyeden TOKİ’ye yapıldı. Şuanda TOKİ iş programını planlıyor. O da bir kez daha Isparta’mıza hayırlı olsun. Talebin fazla olduğunu bildiğimiz için arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Eğirdir Devlet Hastanesi hayırlı olsun, 2016 yatırım programına alındı.

BÜTÇESİ EN ÇOK ARTAN ÜNİVERSİTE OLDU
Türkiye’de üniversiteler içerisinde bütçesi en fazla artan üniversite SDÜ oldu. Bütçesi tam yüzde 30’un üzerinde arttı. Tam 84 milyon lira artışla üniversitemizin merkezi yönetimden aldığı bütçe 360 milyon lira oldu. Döner sermaye ile birlikte SDÜ nerdeyse 500 milyon liralık 82 bin öğrencisiyle bir üniversite haline geldi.
ALLAH REKTÖRÜMÜZÜN VE YARDIMCILARININ YARDIMCISI OLSUN
Bu arada TEKNOKENT’e Teknoloji Bakanlığı üzerinden 3 milyon lira, TÜBİTAK’tan Transfer Teknoloji Merkezimize 6 milyon lira, Kalkınma Bakanlığı üzerinden de İİBF’ye 2 milyon lira aktarma çalışmalarının sonuna geldik. Tıp Fakültesi bütçesini dengeleyemiyordu. Türkiye’de 11’inci üniversite olarak üniversiteyi global bütçeye geçirdik. Atık Tıp Fakültesi Hastanesi daha iyi hizmet verecek. En önemli sözlerimizden biri ikinci üniversite. Bununla ilgili çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. İlçelerde yeni bölüm açılma çalışmalarını da sürdürüyoruz. Allah Rektörümüzün ve yardımcılarının yardımcısı olsun. SDÜ’de hangi mücadelenin içinde sıyrılıp geldiklerini son yaşanan süreçle tüm Türkiye gördü. Allah yar ve yardımcıları olsun. İlçelerdeki yurt projelerimizi takip ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum