İşte Günaydın'ın Bir Günü

Gününün büyük bir bölümünü arazide geçiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye ve şirketlerin yatırımlarını ve çalışmalarını yerinde inceliyor, yetkililerden bilgiler alıyor ve yapılabilecek olan diğer çalışmalara yön veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2013 14:47
İşte Günaydın'ın Bir Günü

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, makamında görüşme ve kabullerde bulunuyor, hem de arazide aynı günde çok sayıda çalışmayı yerinde takip ediyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir günde 9 ayrı noktada incelemede bulundu. Hemen her gününün büyük bir bölümünü arazideki çalışmaları yerinde inceleyerek geçiren Başkan Günaydın’ın işte bir günlük şantiye günlüğü;

GÖRME ENGELLİLERİMİZ RAHAT EDECEK
Başkan Günaydın incelemelerine belediyeden çıkar çıkmaz başladı. Başkan Günaydın, tamamı belediye personeli tarafından yapımı gerçekleştirilen kaldırım çalışmaları incelemelerinde bulundu. Bir yandan kaldırıma yerleştirilen görme engelliler çizgilerini diğer yandan da kaldırım rampalarını inceleyen Başkan Günaydın, çalışmaların bir haftadan bu yana titiz bir şekilde kendi ekipleriyle gerçekleştirildiğini söyledi. Görme engelliler için kaldırım çizgi çalışmalarının yanı sıra, kaldırım rampaları düzenlediklerini belirten Günaydın, engelli rampalarının meylinin yüzde 7’yi geçmediğini ifade etti. Günaydın, çalışmaların üç etapta yapılacağını ve ilkinin engellilerin resmi kurumlara ulaşımları olduğunu dile getirerek, “İlk etabı birkaç aya tamamlayacağız ve ardından diğer etaplara geçeceğiz” derken, çalışmaları gerçekleştirilen ekip sayısının arttırılacağını aktardı. Çalışmaları başlatmakta biraz geç kaldıkları itirafında da bulunan Başkan Günaydın, “Geç oldu ama çalışmalar iyi gidiyor. Yaptığımız çalışmaların engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HEDEF 205 KM ASFALT
Isparta Belediyesi altyapı ve dayanıklı asfalt kaplaması kapsamında bir büyük çalışmaya daha imza atıyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın engelliler için yapılan çalışmaların ardından sıradaki inceleme durağı Kolçelik Kavşağı oldu. Belediyenin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü ve bu sezonun hedefi olarak ortaya konan 205 km’lik altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının bir adresi olan Kolçelik Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Başkan Günaydın, Kolçelik’ten start alan çalışmaların Mimar Sinan Caddesi’nin asfaltı ile tamamlanacağını duyurdu.

Günaydın, cadde boyunca 600 metre uzunluğunda yağmur suyu ana hattı döşenmesine başlandığını ve ızgara dağıtımlarının da gerçekleşeceğini belirtti. Caddenin trafik yoğunluğunun fazla olduğunu ve 2 km’lik bir uzunluğu bulunduğunu dile getiren Günaydın, “İleriye dönük caddeler yapıyoruz. Bugün burada altyapı çalışmalarını gerçekleştirirken, çıkan toprağı kaldırıyoruz ve yerine yeni çakıl getirerek dolgusunu yapıyoruz. Böylece yolun göçme riskini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

Bu sezonda eksik kalan tüm ana arterlerimizin altyapı ve asfaltlarını ilk etapta yapacağız. Ardından ikinci ve üçüncü aşama olarak diğer cadde ve sokaklarımızı da tamamlayacağız. Hedefimiz 205 km altyapısıyla birlikte dayanıklı asfalt çalışmalarını gerçekleştirmek.

Artık bir yol yapımında altyapı ve üstyapı ekiplerimiz ustalaştı. Başta bu çalışmaları gerçekleştiren müdürlerimiz olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gösterdikleri özveriden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bu çalışmalarımız da şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

BYPASS HATTI BİTTİ, ÜZERİ
DAYANIKLI ASFALTLA KAPLANDI
Isparta Belediyesi’nin kış ayında başlattığı ve 3 ayrı noktada çapları 100 ila 120 cm arasında değişen yağmur suyu bypass hatlarında çalışmaların tamamlanmasının ardından caddedeki diğer altyapı eksiklikleri de giderilerek, üstü dayanıklı asfalt ile kaplandı. Bu çalışmalardan birisi de Fatih Mahallesi ile Asri Mezarlık arasında bulunan 207 ve 214 caddeler. Bu caddelerin de artık dayanıklı asfaltına kavuşturulduğunu aktaran Başkan Günaydın, çalışmanın 2 km’lik bir uzunlukta olduğunu ve ilk kat asfaltının tamamlandığını duyurdu. Şehrin yağmur suyu bypass hattını tamamlayarak Isparta’ya hediye ettiklerini dile getiren Günaydın, ihale ile 5 milyon liraya mal olacak bir çalışmayı kendi imkanları ile 1.4 milyon liraya mal ettiklerini ifade etti. Fatih Mahallesi ile 156 cadde arasındaki yolun 2 km olduğunu aktaran Günaydın, personeline de teşekkür etti.

Günaydın, “Bu tamamlanan caddelerimizin altına 110 ve 120 cm çapında yağmur suyu hattı çektik. Bu yolumuzun oturması için biraz beklettik yine de kısa bir sürede bitirdik. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki bypass hattımız yağmur suyunu Çünür Deresine tahliye edecek. Şehirde sağlıklı gelişmelere sahip olduk. Yaptığımız bu çalışmalar Isparta’mıza hayırlı olsun. Mutlu sona ulaştık, bu da beni Isparta halkı adına mutlu ediyor. Tüm güzellikler Isparta’da yaşanacak. Bu heyecan bana çalışmaları gece gündüz takip ettiriyor” görüşlerinde bulundu.

5 KİŞİNİN YAPACAĞI İŞİ 2 KİŞİ YAPIYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ardından Deregümü Kavşağı ile 156 Cadde arasında yapılan kaldırım tamirlerinin bulunduğu yere geçti. Günaydın, Deregümü Kavşağı ile Asri Mezarlık arasında bulunan yolların altyapı ve asfalt çalışmalarının tamamlandığını kaydederken, hiçbir şeyi atlamadıklarını ve cadde üzerinde yıpranmış olan kaldırımların da elden geçirildiğini belirtti. Günaydın, az personelle çok iş yaptıklarını dile getirirken, “Az adamla daha çok caddede çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 5 kişinin yaptığı işi 2 personelimiz yapıyor. Altyapı ve asfalt çalışmalarımızın ardından tüm kaldırımlarımızı da elden geçiriyoruz. Isparta Belediyesi olarak her yönden yüksek verimle çalışıyoruz. Isparta Belediyesi özel sektörün üzerinde bir verimle çalışır bir kurum haline gelmiştir. Sadece tüm altyapı ve asfaltı bitirmek önemli değil, önemli olan tüm eksikliklerin giderilmesidir. Gayretli, inançlı ve ustalığı olan bir personele sahibiz. Isparta’ya ekibimizle birlikte kalıcı eserler yapıyoruz. Bir bordür taşı koyarken dahi geleceği düşünerek koyuyoruz. Kısacası santimlerin hesabını yapıyoruz” şeklinde konuştu.

HIZIRBEY AYRI BİR HAVAYA KAVUŞUYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ardından yapımı devam eden ve başta Hızırbey Mahallesi olmak üzere şehre bir kimlik kazandıracak olan Kulepark’ta incelemelerde bulundu. 2 dönümlük bir araziyi yaptığı imar çalışmaları sonrasında 36 dönüme çıkararak Isparta’nın en büyük parkı konumuna getiren Başkan Günaydın, park ile birlikte çevresinde altyapı ve asfalt çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

‘Şehrin her yerinde varız’ diyen Günaydın, “Her şey düşünülüp, planlanıp hayata geçiriliyor. Bu mahallemizde altyapısı olan modern yerleşim alanına sahip bir mahalle oluyor. Bu parkımız için uzun bir imar çalışması yaptık. 2 bin metre kareden alanı 36 bin metrekareye çıkardık. Bu parkımız Hızırbey’in ve dolayısıyla Isparta’nın bir kent ormanı olacak. Parkımız ile birlikte çevre yollarımızda da ağaçlandırmalar yaptık. Bu parkımız geleceğe teslim edilecek en büyük miraslardan birisi olacaktır. Parkımızda da hiçbir şey esirgenmeden yapılıyor. Parkımızda tüm altyapı ve sulama tesisatları yapıldı. 250 metrelik bir sodaj açılarak parkın sulaması buradan karşılanacak. Parkımız ile birlikte çevre yol refüjleri bu sondajdan çıkan saniyede 3 litre su ile sulanacak. Böylece sudan da tasarruf sağlamış olacağız. Bu parkımız Isparta’nın değerini, kıymetini artıracak” dedi.

SU BASKINLARI TARİH OLUYOR
Kulepark incelemesinin ardından yine Hızırbey Mahallesi’nin 6 sokak ve caddesinde devam eden altyapı ve stabilize çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Günaydın, 4-5 caddede büyük problemlerin bulunduğunu ve bu problemlerin de yaptıkları çalışmalarla aşıldığını aktardı.

Hızırbey Mahallesi’nde bodrum katlarının zaman zaman yağan yağışlar sonrasında sıkıntılı anlar yaşadığına işaret eden Başkan Günaydın, mahallede yeniden bir altyapı çalışması gerçekleştirildiğini ve altyapının bodrum katlarının kodunda gerçekleştirildiğini ifade etti. Zaman zaman yerin 5 metre derinliğine kadar indiklerini dile getiren Günaydın, belediyeye kazandırdıkları tüm araç ve gereçlerin kesintisiz çalıştığını kaydederek, “Isparta Belediyesi her yerde” dedi.

Aynı anda 10 mahallede de değişik çalışmaların yapıldığını söyleyen Günaydın, Hızırbey Mahallesi’nde de hem altyapı, hem stabilize serme çalışmalarının devam ettiğini ve birkaç güne kadar da asfaltlama çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Günaydın, “Tüm bu yaptığımız çalışmaların altından kalkılamaz deniyordu. Bunun altından kalkıyoruz. Bu çalışmalarımızı gerçekleştiren Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğümüze başta müdürleri olmak üzere tüm ekibimize çalışmalarından, hizmetleri gönülden yaptıkları için teşekkür ediyorum. Artık bu mahallemizde su baskınları olmayacak. Bunu mahalle sakinlerimize müjde etmek istiyorum, yine hiçbir sokağımızda su birikintisi olmayacak. Halkımıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

ALTYAPISI OLMAYAN ÇALIŞMAYI KABUL ETMİYORUZ
Yine Hızırbey Mahallesi’nde bir başka caddede gerçekleştirilen yağmur suyu hat çalışmalarını da inceleyen Başkan Günaydın, Kulepark’a bağlı tüm yolların yenilendiğini ve yollarda da ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Naşide Halil Gelendost İlkokulu’ndan Kulepark’a çıkan cadde üzerinde daha önceden orta refüj bulunmadığını kendilerinin ise buraya orta refüj yaparak, refüjde çimlendirme ve ıhlamur ağaçlarıyla ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Günaydın, “Mahallemize yeşillik kattık. Bugüne kadar yaptığımız ağaçlandırma ve çimlendirmelerle şehre nereden bakılırsa bakılsın adeta bir yeşillik gürültüsü olacak dedik ve şu anda bu da gerçekleşti.

Altyapısı olmayan hiçbir çalışmayı kabul etmiyoruz. Yağmur suyu başta olmak üzere mahallede tüm altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Kuleparkla caddelerimizi birbirine bağlıyoruz. Amaçladığımız düşünceler gerçekleşiyor. Bu caddemizi parkımızla buluşturduk ve yeşillik bulutu oluşturduk” ifadelerinde bulundu.

YENİLİKLERLE ÇALIŞIYORUZ
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın son inceleme durağı ise SS 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi oldu. Burada Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz ve yöneticiler ile şoförlerce karşılanan Başkan Günaydın, yeni gelen 2 otobüsü inceledi. Halk otobüslerinde yenileme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Günaydın, son olarak 2 adet daha otobüsün geldiğini ve halkın kullanımına sunulacağını aktardı.

İşletmeye girecek olan otobüslerinde sıfır olduğunu ve üzerinde her türlü teknolojinin yer aldığını anlatan Günaydın, “Araçlarımız engelli ve yaşlılarımıza göre alınıyor. Bu araçlarımızda da rampalı sistem başta olmak üzere tüm her şey düşünülmüş. Halk otobüsleri işletmemizi kutluyorum. Halkımız için hiçbir şeyden kaçınılmıyor. İşletmemiz artık Türkiye’de en ön sıralarda yer alıyor.

Daha önce bizden önde olan hatta en iyiler arasında gösterilen illerin işletmelerine iki adet buradan otobüs gönderildi. Yeniliklerle çalışıyoruz. Yeni kazandırılan araçların halkımıza ve işletmemize hayırlı olmasını diliyor, kazasız günler temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.