İşte İbicioğlu'nun Savunması

İşte İbicioğlu'nun Savunması

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2016 15:00
İşte İbicioğlu'nun Savunması

Isparta’da ki FETÖ davasının sanığı Eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, rektörlük seçimlerinin kurbanı olduğunu söyledi. Yardımcılarının da burada olmasından utanç duyduğunu kaydeden İbicioğlu, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen hareketinin desteğiyle rektör seçilmediğini söyledi

Isparta’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında Eski Süleyman Demirel Üniversitesi SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, rektör yardımcıları, üniversite öğretim üyeleri, ve işadamlarının bulunduğu 52 tutuklu toplam 130 sanıklı davanın duruşmalarının üçüncü celsesi bugün görüldü. Davanın tutuklu sanığı Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını verdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren savunmasında İbicioğlu, yargılanan sanık öğretim üyelerinin yüzde 80’inin kendi döneminde atanmadığını ve şu anda onların yüzüne anlamlı anlamlı baktıklarını belirterek ‘Madem bu isimler FETÖ’ye yakındı neden bugün alındılar?’ diye sordu. Kamuoyundan özür dilemeyeceğini çünkü, rektörlüğü döneminde FETÖ’ye avantaj sağlamadığını, arsa vermediğini kaydeden İbicioğlu, “6 aydır hapisteyim. Sanki buradakilerin olmasını neden benmişim gibi, utanıyorum” diye konuştu. Burada olmasının nedeni için de “rektörlük seçimlerinin kurbanı oldum” dedi

Rektör olduktan sonra üniversitede koltuk kavgasının başladığını 20 dekan ve 5 rektör yardımcılı görevi için dengeli davranmak zorunda olduğunu öne süren İbicioğlu, kendisini rektörlük olarak destekleyen platformla ilgili de şu savunmayı verdi: “Rektörlük seçimleri öncesi 55-60 kişilik öğretim üyelerinden oluşan ve her görüşten kişinin bulunduğu bir platform oluşturulmuş. Beni bu platforma Fatih Gültekin çağırdı, Platform içerisinde şu anki SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı da vardı. Platform üyelerine yaptığım sunumun ardından oy birliği ile rektör adayı olarak gösterildim. 55 kişilik platformda 5'kişi bu örgüte mensup diğerleri değişik siyasi görüşlerdendi. Platformun oluşmasında Osman Demirhan’ın adı geçmez. Onunla bu anlamda görüşmem de olmadı. Ben Fetullah Gülen’in desteğiyle değil tüm kesimlerden oy alarak rektör oldum. Ayrıca ben emniyet kökenli olarak üniversiteye geldim. Benim bu yapıyla bir ilişkim olsa zaten bırakıp gelemezdim” dedi.

Üniversiteye yapılan atamalarda İşadamı Bedri Ayhan’ın onayı olmadan atama yapılmadığı suçlamasına yönelik de “Vallahi billahi beni kimse aramadı. Kendisiyle görüşmem de olmadı. Bir ilkokul mezunu kişiden akıl alacak kişi değilim” dedi. İyi niyetli olarak gördüğü FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen ve hareketini 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terör örgütü olarak gördüğünü söyleyen İbicioğlu, FETÖ’yle ilişkilendirilmesini kabul etmediğini aktardı. FETÖ’nün ne il yapılanması ne de illegal yapılanması yanında yer almadığını ifade eden İbicioğlu, FETÖ’ye finans sağladığı suçlamasını da kabul etmedi.

Davanın firari sanıklarından eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tameri'i üniversitedeki saygınlığı nedeniyle rektör yardımcısı yaptığını öne süren İbicioğlu, Tamer ile ilişkisinin bu şekilde başladığını söyledi. 17 Aralıktan sonra Tamer’i görevden aldığını kaydeden İbicioğlu, tutuklu sanık Talip Türcan'ı paralelle temizlik yapması amacıyla rektör yardımcısı yaptığını söyledi. Yurtdışı gezilerinin tamamına resmi görevlendirme ile gittiğini, Amerika'yı da 2 kez ziyaret ettiğini adile getiren İbicioğlu, “Burada Fetullah Gülen ile görüşmedim. Ama görüşebilirdim de çünkü o dönem bakanlar, milletvekilleri onla görüşmek için sıraya giriyordu” dedi.

FETÖ toplantılarına katılmadığını belirten İbicioğlu, Isparta'da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na üniversiteden 500 bin lira destek olunduğunu gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Tutuklu sanık eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci'yi Muhsiin Yazıcıoğlu'nun vasıtasıyla tanıdığını ve onun ricasıyla SDÜ'de göreve başlattığını öne süren İbicioğlu, idari personele mobbing yaptığı suçlamalarını da reddetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.