İşte İçkide Yeni Dönemin Başlayacağı Tarih

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alkol kullanımına kısıtlamalar getiren torba yasayı dün akşam, Anayasa ile kendisine tanınan 15 günlük inceleme süresinin dolmasına bir gün kala onayladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2013 12:08
İşte İçkide Yeni Dönemin Başlayacağı Tarih

Gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında alkollü içkilerin parakende satış yasağı ise 90 gün sonra yürürlüğe girecek.

Yasanın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanması halinde bu yasak 9 Eylül pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Yine bu tarihten itibaren alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde satılamayacak. Alkollü içkilerin otomatik satış makineleri ile satışı, her nevi oyun makineleri ya da farklı yöntemlerle oyun ve bahse konu edilmesi, basın-yayın ve posta yoluyla tüketicilere satışı da yine bu tarihten itibaren yasak olacak. Alkollü içkiler ancak sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilecek, tesis sınırları dışında da tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak. Bu düzenlemenin park, bahçe, sahil ve kır düğünlerinde alkollü içki içilmesine ilişkin yasaklara dayanak oluşturacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.