İşte IPHONE6

Apple’ın merakla beklenen yeni nesil akıllı telefonu büyük bir etkinlike meraklılarına sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2014 09:57
İşte IPHONE6

Apple’ın Kaliforniya’nın Cupertino kasabasında düzenlediği tanıtım başladı. Cupertino’daki Flint Center’da tanıtılan yeni iPhone’un adının iPhone6 olduğunu açıkladı. Yeni telefonlariPhone 6 ve iPhone 6 plus adıyla tanıtıldı.

Yeni iPhone'larda dikkat çeken ilk özellik ekran boyutu oldu. iPhone 5S'lerde olan 4 inchlik ekran bu sürümde 4,7 inche yükseltildi. iPhone 6 plus'ta ise ekranın 5,5 inch olması dikkat çekti.

iPhone 6 ve iPhone 6 plus Apple'ın son telefonu olan iPhone 5S'e göre daha ince.

iPhone 6'da kullanılan yeni 64 bit A8 çipin eskisine oranla daha küçük ve grafik işlemede %50 daha hızlı olduğu dikkat çekti. Ayrıca iPhone 6, birinci nesil iPhone'a göre 50 kat daha hızlı olacak.

iPhone 6 19 Eylül'den sonra Amerika, Canada, Fransa, Almanya, Hong Kong, İngiltere, Avusturalya, Japonya, Singapur'da satışa sunulacak. Yıl sonuna kadar 115 ülkede satışa çıkacak.

iPhone 6 için yeni üretilmiş farklı renk seçenekleriyle silikon ve deri kılıflar olacak.

iPhone 6, yeni 8 megapiksel kamerası ve yeni sensörleriyle tanıtıldı. Kameranın en önemli özellikleirnden biri snaiyede 10 fotoğraf çekebilmesi ıoldu. Ayrıca yeni kamerayla HD 1080p videolar da çekilebilecek.

iPhone 6 mobil cüzdan görevi de görebilecek. Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisi ile  mağazalarda telefon ile ödeme yapılabilecek. Ödemelerde parmak izi teknolojisi kullanılacak.

iPhone 6'nın cüzdan özellliği ile telefonunuza kaybetseniz bile iPhone'umu Bul uygulamasıyla o telefondaki kartları iptal eddebileceksiniz.

iPhone'lar artık yatay ekranda da kullanılabilecek.  Yani ana iPhone ekranındayken telefonunu yatay forma getirdiğinizde artık cihazı geniş ekran olarak yatay formatta kullanabileceksiniz.

WİFİ İLE TELEFON ARAMA

iPhone 6'da WiFi üzerinden artık telefon aramaları yapmak da mümkün olacak. WiFi ağından kopmanız durumunda ise normal hücresel ağ üzerinden telefon görüşmesine devam edebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji