İşte Isparta, İşte Üretim

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ Bimsblok Fabrikası ile yapımı tamamlanan Kırma-Eleme ve Bant sisteminde incelemelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2014 10:20
İşte Isparta, İşte Üretim

Başkan Günaydın, Isparta’nın pomza merkezi haline geldiğine değinirken, üretimin 35 binlerden, 76 bin adede çıktığını ve malların satıldığını belirtti.

Günaydın, “İşte biz buyuz. İşte Isparta, işte üretim. Bizi tenkit edenler gelsinler incelesinler, günlük 60 TIR’ın girdiğini görecekler. Ortadoğu’nun en büyük üretim kapasitesine sahip fabrika Isparta’dadır. Üretimimizi 90 bine kadar çıkarabiliriz. Bu tesisimiz bir onur kaynağı haline gelmiştir. Üretiyoruz ve kış olmasına karşın malımızı satıyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ortadoğu’nun en büyük üretim kapasitesine sahip BELMAŞ Bimsblok Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Kırma Eleme ve Bant Sistemi’nin de devreye girdiği fabrikada artık, kepçelerle stok depolarına mal taşıma dönemi sona erdi. Malzeme kamyonlarla geliyor ve kırma tesisine dökülüyor. Ardından pomza bims, yalıtım ve mikronize tesisi için ebatlama yaparak pomzayı granür haline getiriyor. Ve bant sistemiyle de depolara sevk ediliyor. Başkan Günaydın, fabrikada her şeyin otomatik olarak çalıştığını, üretimde en üst noktaya ulaşıldığını, kalitede önder olduklarını ve standartlara uygun ebatlarda malzeme ürettiklerini anlattı.

BELMAŞ’ın bir onur kaynağı haline geldiğini ifade eden Başkan Günaydın, “Günlük 76 bin adet bimsblok üretiyor ve kış ayları olmasına karşın rahatlıkla satıyoruz. Üretimimizi 90 bin adede kadar çıkarabiliriz. Paketlemede sıkıntı çekiyoruz. Buna insan gücü yetişemiyor. Bu hafta da robot sistemli paketlememiz devreye girecek. Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek bir bimsblok fabrikası kurulmuştur” dedi.

200 bin metrekarelik bir alana sahip olduklarından bahseden Günaydın, rezerve alanının rahatladığını, 100 bin metrekarelik bir depolama alanına sahip olduklarını dile getirerek, fabrikanın entegre haline geldiğini, BELMAŞ’ın eşi, emsalinin bulunmadığına dikkat çekti.

Günaydın, Isparta Belediyesi olarak engellenmelerine karşın çalışmaların devam ettiğinin altını çizerek, “Isparta Belediyesi anlı şanlı bir belediyedir. Bayrağımızla anlı şanlıyız. Devletine vergilerini veren bir belediyeyiz. Ne kadar engellerseniz engelleyin, İşte Isparta, işte üretim. İşte biz buyuz. Isparta pomza merkezi oluyor. Disiplin içerisinde çalışıyoruz. Tenkit edenler gelsin incelesin. Günlük 60 TIR girip çıkıyor. Bu ülkeye tesislerimiz ve üretimimiz bir kez daha hayırlı olsun demek istiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum