İşte Isparta'da Markalaşan Ürünler

Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenen Isparta Gülü ve İnce Isparta Hasgül El Halısı’nın ardından tescil bekleyen yeni ürünlerde de son aşamaya gelindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 09:29
İşte Isparta'da Markalaşan Ürünler

Türk Patent Enstitüsü’nün Isparta’da tescillediği iki ürün bulunuyor. Bu ürünler Isparta Gülü ve İnce Isparta Hasgül El Halısı.

Isparta Gülü Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, İnce Isparta Hasgül El Halısı ise Sümer Halı A.Ş. tarafından tescillettirilmişti.

Isparta şimdi de Türk Patent Enstitüsüne yeni ürünlerini tescilletmeye hazırlanıyor.
Ajans32 muhabirinin edindiği bilgilere göre Türk Patent Enstitüsünde Başvurusu yapılan Coğrafi İşaretler listesinde Isparta’dan 5 ürün bekliyor.

Isparta Ev Ekmeği, Isparta Kabune Pilavı, Yalvaç Hamursuzu, Gelendost Golden Delicius Elma ve yine Gelendost Starking Delicius Elma Türk Patent Enstitüsünde başvurusu yapılan Coğrafi İşaretler listesinde yer alıyor.

Coğrafi İşaret Nedir?
Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işaretlerdir.

Coğrafi işaretler, menşe adı, mahreç işareti olarak ikiye ayrılmıştır.

Bir ürünün Coğrafi sınırları belirlenmiş bir yöre, alan, bölge veya çok özel durumlarda ülkeden kaynaklanması Tüm veya esas nitelik veya özellikleri bu yöre, alan veya bölgeye özgü doğa ve beşeri unsurlardan kaynaklanması Üretimi, işlenmesi ve diğer işlemlerinin tümüyle bu yöre, alan veya bölge sınırları içinde yapılması durumunda "menşe adını" belirtir.

Bir Ürünün Coğrafi sınırları belirlenmiş bir yöre, alan, veya bölgeden kaynaklanması Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle bu yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş olması Üretimi, işlenmesi ve diğer işlemlerinden en az birinin belirlenmiş yöre, alan veya bölge sınırları içinde yapılması , durumunda "mahreç işareti" göstergesini belirtir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.