İşte Isparta'nın İçkili Bölgesi

Belediye Meclisi'nin Bozanönü yolu ile demiryolu arasında kalan alanın içkili bölge olarak belirlenmesi kararına Valilik, Belediye ve Emniyet'in arasına sağlanan mütabakatın etkili olduğu öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2013 13:18
İşte Isparta'nın İçkili Bölgesi

Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Emniyet Müdürü Mehmet Or'un katılımıyla önceki gün başkanlık makamında yapılan toplantıda bu alanın içkili bölge ilan edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı basına yansıtılmıştı.

İmar Komisyonu da bu mütakabat doğrultusunda bu alanın içkili bölge ilan edilmesini uygun buldu, meclis de onayladı. Meclisin aldığı karar doğrultusunda şu an yürürlükteki cami ve okula 100 metre mesafe dışındaki her yerde içkili mekan açılabileceğini öngören uygulama iptal edilmiş oldu. Belediyedeki 30 içkili mekan ruhsatı talebi iade edilecek.

Vali Memduh Oğuz'un yıkılan İl Özel idare binasının yerinin altı çarşı, üzeri yeşil alan olarak değerlendirilmesi yönündeki teklifisürpriz bir şekilde geri çekildi. İmar Komisyonu, Vali Oğuz'un talebi doğrultusunda konuyu haziran dönemine bıraktı. Söz konusu kararın alınırken İl Genel Meclisi'nin de onayının bekleneceği öğrenildi.

Belediye Meclisi'nin geçen ay reddettiği BAKA Gül Vadisi Projesi bu ay yine gündeme geldi. İmar Komisyonu, Gül Vadisi'nin imar planına işlenmesi talebini ilgilelerce sunum yapılmasının beklenmesi için gelecek aya bıraktı. Komisyon, "projenin meclisimize sunulmasından sonra değerlendirilmesi uygun bulunmuştur' kararı aldı, meclis de uygun gördü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.