İşte Isparta'nın Koronavirüs Tablosu

İşte Isparta'nın Koronavirüs Tablosu

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2020 15:32
İşte Isparta'nın Koronavirüs Tablosu

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada kentteki koronavirüs verileri hakkında bilgi verildi.

Salgın sürecinde, ilimizde karşılaşılan toplam pozitif covid vaka sayısı 418 kişiye ulaşmıştır. Bu vakaların 373’ü şükürler olsun ki sağlıklarına kavuşmuş ve evlerine sağ salim dönmüştür. Maalesef bu süreçte 8 vatandaşımız vefat etmiştir.

Halihazırda ilimiz genelinde 18’i hastanelerde, 19’u evlerinde olmak üzere toplam 37 pozitif covid vakamız vardır.

Şimdilik yoğun bakımda yatan yada entübe olan hastamız yoktur. 37 pozitif vakanın tamamı sağlık personeli tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. İrtibatlı olduğu kişiler de alanda 14 günlük gözetim altına alınmış ve her türlü takipleri yapılmaktadır.

Diğer taraftan; alınan kararlar ve bunların uygulanmasında göstermiş olduğumuz sınırsız fedakarlık sayesinde pozitif vaka sayısını 15’in altına indirmişken bütün uyarılara rağmen son günlerde köylerimizde farklı gerekçelerle vatandaşlarımızın özellikle sosyal mesafe kuralına uymadan bir araya gelmeleri sonucunda pozitif covid vaka sayısı hızlıca 37 kişiye ulaşmıştır.

Bu sebeple bazı köylerimizde karantina uygulanmaya başlanmış, normale dönülecekken daha sıkı denetleme ve kısıtlamaya gidilmek zorunda kalınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.