İşte Isparta'nın Talepleri

Isparta'nın Taleplerini Demokrat Gazetesi Gündeme Getirdi. Demokrat Gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente geleceği gün o talepleri manşete taşıdı.

Yayınlanma:
İşte Isparta'nın Talepleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Isparta’da. Büyük buluşma saat 15:00’de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda. Isparta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü ziyaretinden çok önemli müjdeler bekliyor.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE
100 bine yakın öğrenciyi bünyesinde barındıran Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kentin sosyal, akademik ve ekonomik hayatına büyük bir artı değer kattığı ortada. Isparta sürekli gelişen öğrenci potansiyelini kucaklayabilecek altyapı çalışmalarını tamamlayarak kente ikinci bir üniversite kazandırılmasını istiyor!

ISPARTA BÜYÜKŞEHİR
420 bini aşkın nüfusa sahip Isparta, daha büyük yatırımlar alabilmek için Büyükşehir kapsamına alınmayı bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce “Yeni bir düzenleme yapacağız. Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek” ifadeleri vardı.

DAR GELİRLİYE TOKİ
Isparta’da Türkiye Emekliler Derneği’nin girişimiyle projelendirilmek istenen TOKİ konusunda somut bir adım bekleniyor. Dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmeleri için TOKİ ile somut bir proje üzerinde fikir birliğine varılması, yer tahsisi konusunda ilgilerin bir an önce adım atması bekleniyor. Isparta bu konuda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyor.

HIZLI TREN
Antalya-Burdur-Isparta Yüksek Hızlı Tren güzergahı belirlendi. Uygulama projeleri kısa süre içinde başlayacak. Projeyle Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar hattı Burdur Isparta üzerinden Antalya'ya bağlanacak. Bu hat Ankara ve İstanbul'la da bağlantılı. Isparta Hızlı Tren projesinde kendisini mutlu edecek bir istasyon müjdesi bekliyor.

İŞTE BUGÜNKÜ DEMOKRAT GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.