İşte Isparta’yı Yönetmeye Talip Olanlar

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin de adayını belirlemesinin ardından siyasi tablo netleşmeye başlıyor. Birbirinden iddialı isimlerin yarışacağı seçim arenasında bakın kimler yer alıyor?

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2013 16:55
İşte Isparta’yı Yönetmeye Talip Olanlar

Türkiye 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor. Siyasi partiler birbiri ardında adaylarını açıkladı ve adaylar çoktan sahaya indi bile.

Peki Isparta’yı yönetmeye talip olan isimler kimler?

Yusuf Ziya Günaydın: Mevcut Belediye Başkanı. MHP Lideri Bahçeli bu dönemde de Yusuf Ziya Günaydın ile yola devam kararını Isparta Atatürk Stadyumunda binlerce Ispartalının önünde açıklamıştı. Bir dönem ara ile ikinci dönem belediye başkanlığını yürüten Günaydın üçüncü döneme talip.

Nuri Uzaktaş: Uzun süre AK Parti’nin İl Başkanlığı görevini yürüttü. Başbakan Recep Tayip Erdoğan dün 12 il belediye başkan adayı ile birlikte Isparta için de Nuri Uzaktaş’ın adaylığını açıkladı. Uzaktaş, 14 aday adayının arasından sıyrılarak Isparta’yı yönetmeye talip oldu.

M. Süleyman Çakan: Isparta’da adaylığı ilk açıklanan isim oldu. M. Süleyman Çakan Saadet Partisi’nin Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. İlahiyatçı-İç Mimar kimliği ve karizmatik duruşu ile dikkat çeken Çakan, seçimlerde iddialı olduğunu ifade ediyor.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı: CHP’nin Belediye Başkan Adayı olan Çakmakçı, SDÜ’de rektörülük görevini yürüttü. Çakmakçı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e yakınlığı ile tanınıyor. Bu nedenle de Demokrat Parti geleneğinin oylarına da talip. Çakmakçı’nın, akademik kimliği ile Isparta’da Eskişehir modeli oluşturabileceği parti yöneticileri tarafından da sıklıkla dile getiriliyor.

Öte yandan Demokrat Parti, BBP, DSP ve İşçi Partisi’nin de önümüzdeki günlerde adaylarını belirleyerek yarıştaki yerlerini alması bekleniyor.

Okuyucuya Not: Yukarıda isimlerine yer verdiğimiz Belediye Başkan Adayları bir önceki yerel seçimlerde partilerinin aldıkları oy oranlarına göre sıralanmıştır.

SİZCE BU SEÇİMDE NE OLUR?

EN SON YEREL SEÇİMDE NE OLMUŞTU?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum