İşte Kamuda FETÖ Bilançosu

Bin 298 İhraç… 282 Görevden Uzaklaştırma… 402 Göreve İade… 19 Tutuklama... Hangi kurumdan kaç kişi uzaklaştırıldı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2017 09:21
İşte Kamuda FETÖ Bilançosu

FETÖ/PDY Soruşturmaları kapsamında kamuda bin 298 personel ihraç edildi. 282 kamu personelinin görevden uzaklaştırıldığı soruşturmalarda daha önce görevden uzaklaştırılan 402 personel ise göreve iade edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında kamuda çalışan bin 298 personel ihraç edildi. Aynı soruşturmalarda 282 kamu çalışanı görevden uzaklaştırılırken, daha önce görevden uzaklaştırılan 402 personel ise göreve iade edildi. Soruşturmalar kapsamında 19 kamu personeli tutuklandı.

EN FAZLA İHRAÇ MİLLİ EĞİTİM’DE
Isparta Valiliği’nden edinilen bilgilere göre kamuda en fazla ihracın yaşandığı kurum Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 419 kamu personeli FET/PDY soruşturmaları kapsamında ihraç edildi. Aynı kurumda görevden uzaklaştırılan personel sayısı ise 34 olarak kayıtlara geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde daha önce görevden uzaklaştırılan 143 personel ise soruşturması tamamlandıktan sonra göreve iade edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 4 personel ise soruşturmalar kapsamında tutuklandı.

FETÖ’NÜN ŞANTAJ MERKEZİYDİ
FETÖ / PDY operasyonlarında şantaj merkezi olarak kamuoyunda anılan ve ciddi bir temizlik içerisinde girilen Süleyman Demirel Üniversitesi’nde de 62 personel görevden uzaklaştırıldı. SDÜ’de ihraç edilen personel sayısı ise 357 olarak açıklandı.

Bilindiği gibi SDÜ özellikle ülke gündemine bomba gibi düşen ve kendisini Genel Başkanlık koltuğundan eden CHP Lideri Deniz Baykal’a düzenlenen kaset komplosunun merkezi olarak ortaya çıkmıştı.

EMNİYETTE 155 İHRAÇ
FETÖ’nün kadrolaşmaya önem verdiği kurumların başında gelen Emniyet Müdürlüğü’nde de önemli bir temizlik yapıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde FETÖ soruşturması kapsamında 155 personel görevden ihraç edildi. Poliste görevden uzaklaştırılanların sayısı ise 85 oldu. Emniyette daha önceden görevden uzaklaştırılan 49 personel ise soruşturmaların tamamlanmasının ardından göreve iade edildi. Emniyet Müdürlüğü’nden görevli 3 personel ise soruşturmalar kapsamında tutuklandı.

KURUNUN YANINDA YAŞ YANMIYOR!
Kamuoyunda “Kurunun yanında yaş yanmasın” şeklinde bir algı yaratılmaya da çalışılıyor. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda “Isparta bu konuda çok önemliydi ve bu nedenle Isparta’daki arkadaşlarımızın çalışmaları da bu kalkışmayı önleme anlamında çok önemlidir. Bundan sonra da bu hain çete ve benzerlerinin bu tür olaylara kalkışmaması için ülke ve millet olarak her türlü hazırlığı yapıyoruz. Isparta özelinde de yapılan bütün işlemler hukuk içerisinde devam ediyor. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için bütün yöneticilerimiz bütün gayreti gösteriyor. Bunun dışında bazı kesimlerin bazı sosyal medya teröristlerinin ortaya koyacakları açıklamalar ve ifadelere hiçbir şekilde gerek Isparta halkımızın gerekse kamu görevlilerimizin itibar etmemesini istiyoruz. Her şey hukuk içerisinde kanuna uygun olarak yürütülüyor. Bu nedenle bunun dışında ortaya konan ifadeler ve söylemlerin hiçbir anlamı yoktur. Bu nedenle kamu çalışanları içerisinde de bu ile destek verenler, bu işe katılanlarda hukuk ve adalet önünde hesabını vereceklerdir” dedi.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum