İşte Kapanan Belediyelerin Maliyeti

Kapanan 29 belediyenin Özel İdare'ye maliyeti çıkarıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2014 12:34
İşte Kapanan Belediyelerin Maliyeti

İl Özel İdaresi ile ilgili çalışmaların daha rantabl olması için, en az 3 bölgede şantiyeler kurulup, araç gereç ihtiyaçları eksiklerinin tamamlanması amaçlanıyor.

İl Genel Meclisinde kapatılan belediyelerin acil ihtiyaçları ile ilgili yapılan genel görüşmenin ardından Meclisin tüm komisyonlar tarafından hazırlanan rapor, kapanan 29 belediyenin Özel İdareye getirdiği yükü gözler önüne serdi. Rapora göre kapanan belediyelerin işleri için İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğüne 972 bin TL ek ödeneğe ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, kapanan belediyelerin içme suyunun 11 milyon 356 bin 711 TL , kanalizasyon hattının 19 milyon 356 bin 920 TL maliyeti çıktı. Köylerin kilit parke taşı ihtiyaçlarının da belirlendiği raporda mevcut 1 milyon 225 bin 904 metrekareye ek olarak birinci öncekili 453 bin 870 metrekare, ikinci öncelikli olarak ise 477 bin 948 metrekare alan için kilit parke taş ihtiyacı bulunuyor.

6360 sayılı Kanun gereğince Tüzel Kişilikleri sona erdirilerek köye dönüştürülen 29 beldenin İl Özel İdaresine devri sonucunda görev alanı, iş ve mali yükü artan Özel İdarenin etkili ve verimli hizmet götürmesi amacıyla hazırlanan raporun ayrıntıları ortaya çıktı. Plan ve Bütçe, İmar Ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür Ve Sosyal Hizmetler, Çevre Ve Sağlık, Tarım Ve Kırsal Kalkınma, Gençlik, Spor Ve Turizm, Komisyonları İle Sanayi, Ticaret, Doğal Kaynaklar Ve Avrupa Birliği komisyonları tarafından hazırlanan raporda kapanan belediyelerin içme suyu ve kanalizasyon hattı, kilit parke taş ihtiyacı ve imar çalışmaları için gerekil ödenek miktarı belirlendi.

İMAR İÇİN 972 BİN TL ÖDENEK GEREKİYOR
O raporda İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü 2015 yılı çalışmaları kapanan belediyeler ve diğer İmar Planlarının Revizyonun ve Sayısallaştırılma İşlemlerinin yapılması işi için 930 bin TL, kapanan belediyelerin numaratajlarının yapılıp yerine konulması işi için ise 42 bin TL ek ödenek gerektiği ifade edildi.

14 YENİ ARAÇ ALINMASI GEREKİYOR
Kapanan belediyelerin elinde bulunan ve İl Özel İdaresine devredilen iş makineleri ve araçlara ek olarak 14 yeni araca daha ihtiyaç duyulduğu belirtilen raporda Isparta İl Özel İdaresi İş Makinesi Ve Taşıt İhtiyacı şu şekilde sıralandı. 1 Dozer Cat D7E, 1 Ekskavatör Cat 324 DL, 2 Silindir Cat CS54 XT, 2 Greyder Cat 140 M, 4 Kamyon, 1 Kaynak Aracı, 1 Trafik Aracı, 1 Asfalt Yama Robotu, 1 Tamir Aracı.

11 MİLYON TL'LİK İÇME SUYU MALİYETİ
Kapanan belediyelerin içme suyu ishale hattı, terfi hattı, şebeke hattı, yeni depo, mevcut depo bakım onarımı gibi işlerin yaklaşık maliyetinin de belirlendiği raporda içme suyu hatlarının toplamda 11 milyon 356 bin 711 TL maliyetinin olacağı açıklandı Toplam maliyetin 6 milyon 614 bin 758 TL’sinin ishale hatları için, 386 bin 28 TL’sinin terfi hatları için 2 milyon 746 bin 964 TL’sinin şebeke hatları için, 1 milyon 110 bin TL’sinin yeni depo yapımı için, 498 bin 961 TL’sinin mevcut depo bakım- onarım işleri için kullanılması öngörüldü.

19 MİLYON TL KANALİZSAYON İÇİN
Kapanan belediyelerin kanalizasyon hatlarının yapımı bakım ve onarımı için 19 milyon 356 bin 920 TL yaklaşık maliyetinin bulunduğuna dikkat çekilen raporda mevcut 1 milyon 225 bin 904 metrekareye ek olarak birinci öncekili 453 bin 870 metrekare, ikinci öncelikli olarak ise 477 bin 948 metrekare alan için kilit parke taş ihtiyacı olduğuna vurgu yapıldı.

FİNANSMAN TESPİTİ
Raporda “yerleşim yerleri ve bölgelerine hizmetin ivedi olarak sunulması amacıyla öncelikle Bakım ve İkmal Merkezlerinin biran önce faaliyete geçirilmesi ve yerleşim yerlerinin sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, ayrıca kanalizasyon tesislerinin tamamlanması, imar mevzuatından kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi, köylerin alt yapısının iyileştirilmesi kapsamında kilit parke ve bordür taşı ihtiyaçlarının karşılanması, İdaremiz Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 630 sayılı kanun gereğince Belediye statüsünü kaybetmiş yerleşim yerlerinin tarımsal altyapı envanterinde belirtilen hususların ve tarımsal kalkınmaya yönelik projelerin Stratejik Plan doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilmesi amacıyla yaklaşık maliyetlerin somut bir şekilde ortaya konularak, ivedi olarak gerçekleştirilmesi zaruret arz eden projelere yönelik ihtiyaç bulunan finansmanın tespitinden sonra konunun karara bağlanması komisyonlarımızca uygun mütalaa edilmiştir” görüşüne yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum