İşte O Saldırının Video Görüntüleri

İşte O Saldırının Video Görüntüleri

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2015 14:28
İşte O Saldırının Video Görüntüleri

Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Ertokuş derslikleri önünde İslam coğrafyasında müslümanların direnişine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Genç İHH gönüllüleri tarafından fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiye, yaklaşık 40 kişilik bir öğrenci grubu tarafından saldırıda bulunulduğu öğrenildi. Saldırıda fotoğrafların sahnelendiği standlar parçalandı. Olay, IHH'nın sosyal medya hesabından "Sdü de ihhnın fotoğraf sergisine saldırı.....iyiliğe,adelete ve hakka tahammülü olmayanlar yine şiddete başvurdu.. Yaklaşık 40 kişilik bir grup az önce ihh standına saldırdı" ifadeleriyle duyuruldu.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Olayla ilgili açıklamada bulunan İHH'ya bağlı Isparta İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Sezgin, özellikle Bayırbucak Türkmenleri'nin yaşadığı zulümler, Suriye'de yaşananlarla ilgili farkındalık oluşturma adına sergi açtıklarını belirterek "Aşırı sol görüşlü öğrencilerden oluşan bir grup, görevli arkadaşlarımızın olduğu yere geliyor. Stand başında, bayanların olduğu bölümde fili saldırıya geçiyorlar. Standın arkasında bir öğrenci kardeşimiz yaralanıyor. Güvenlik ve polis müdahale ediyor. Bir güvenlikçi ve polis arkadaşımızda hafif şekilde yaralanmış. Saldırıyla ilgili olarak 9 kişi göz altına alındı. Saldırıya düzenleyenler hakkında şikayetçi olduk. Biz zulme karşı duyarlılık oluşturmak istedik. Zulme karşı olan bir şeyde zulüm yapmaya kalkıyorlar. Demek ki bizim bu duruşumuzdan rahatsız oldular. Sağolsun duyarlı, dostlarımız, kardeşlerimiz üniversitede ne kadar sağ duyulu insan varsa olay yerine geldiler sahiplendiler. Konuyla ilgili polis soruşturması devam ediyor. Üniversite yönetimi de saldırı yapan öğrencilerle ilgili disiplin soruşturması başlatacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.