İşte Ormanlarımızın Kahramanları

Onlar bir anlamda asker… Bir vatan savunmasının neferleri… Gece gündüz demeden can siperane çalışan “ormancılar”dan söz ediyoruz…

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2014 13:05
İşte Ormanlarımızın Kahramanları

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, 1 Mayıs’ta açılacak olan orman yangın sezonu öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Yangın sezonunda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün yangınla mücadele konusunda çok güçlü bir organizasyon yapısına sahip olduğuna işaret eden Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, "Bölge müdürlüğümüzün emrinde 17 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 4 adet su ikmal aracı, 3 adet dozer, 3 adet greyder, 1 adet treyler, 36 adet hizmet aracı var. Ayrıca 15 yangın gözetleme kulesi, 11 haberleşme merkezi, ve 21 adet yangın ekip merkezi mevcut. Toplamda ise 349 personel görev yapıyor" diye konuştu.

BU BİR VATAN SAVUNMASI
Ekiplerin görevlerini 24 saat esasına göre aktif olarak sürdürdüğünü ifade eden Değirmenci, şunları söyledi: "Yangın sezonunda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Yangın çıkmaması için çalışmalarımız var. Gerek köylerde gerekse okullarda eğitim çalışmaları yaptık. Vatandaşlarımız sigaralarını söndürmeden atmamalı, piknik yeri olarak gösterilmeyen yerlerde piknik yapılmamasını ve yakılan ateşin tamamen söndürülmesini rica ediyoruz. Bu bir vatan savunması. Orman içinde sadece ağaç yok, canlı ortamı da var. Canlı ortamını korumak için duyarlı davranmalıyız” dedi.

ISPARTA ORMAN YANGINLARI İÇİN SEFERBER OLDU HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.