İşte Örnek Bütçe

İşte Örnek Bütçe

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2017 11:48
İşte Örnek Bütçe

Isparta Valisi Şehmus Günaydın İl Özel İdaresi bütçesinin ilk 10 aylık verilere bakıldığında gelir hedeflerinin %90 oranında gerçekleştiğini belirterek “Yaptığımız hesaplara göre bütçemiz yıl sonu itibari ile en az %8 fazla verecek. Birde bütçemizin gider tarafı var. İlk 10 aylık gider hesaplarımıza baktığımızda ise % 62’lerdeyiz. Yılsonuna göre hesapladığımızda %80’lerde olacak. Buradan da %20 civarında bir tasarrufumuz var” dedi. 

 

ZORLU BÜTÇE MARATONU TAMAMLANDI

2018 yılı Performans planı ve bütçe taslağı görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Vali Şehmus Günaydın İl Genel Meclis üyeleri ile Özel İdarede akşam yemeğinde bir araya geldi. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat başarılı bir çalışma dönemi geçirildiğini söyleyerek çalışmalara destek verenlere teşekkür etti. Bolat konuşmasında “sizlerin huzurunda bize verdiği maddi ve manevi desteklerinden dolayı sayın valimize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.  Ayrıca yıl boyunca ihtiyacımız olan her konuda maddi manevi destekleri ile yanımızda olan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’e de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GELİRLERDE %8 FAZLA BEKLENİYOR

Yemeğin ardından İl Genel Melis üyelerine hitap eden Vali Şehmus Günaydın, “Kasım ayı içerisindeki bütçe görüşmelerinde ortaya koyduğunuz çalışma için teşekkür ediyorum. Bütçe dönemleri zor dönemlerdir. Bütçe dönemleri illerin o yıl yapacakları çalışmaların planlanmasında çok önemlidir. Bütçeler tahminidir bütçe hazırlarken tahmini bir gelir ve gider belirlenir. Bu nedenle bütçe hedeflerini tutturmak çok kolay değildir. Türkiye’de araştırdığınız zaman bütçe hedeflerini %100 tutturan çok az vilayet vardır.  Biz Isparta olarak bütçe hedefini %100 tutturmakla kalmayıp, bütçenin üzerinde bir performansla gelir elde eden Özel İdare olduk. Bu yıl ilk 10 aylık verilere baktığımızda, ilk 10 ayda gelir hedefimizin %90’ı gerçekleşti. Daha iki ayımız daha var. Yaptığımız hesaplara göre bütçemiz en az %8 fazla verecek. Bu fazlalığı da sizlerin öngördüğünüz şekilde harcayacağız” dedi.

GİDERLERDEN %20 TASARRUF

Gelirlerde fazla veren Isparta İl Özel İdaresi bütçesinde giderlerde ise %20 tasarruf öngördüklerini ifade eden Vali Günaydın “Birde bütçemizin gider tarafı var. İlk 10 aylık gider hesaplarımıza baktığımızda ise % 62’lerdeyiz. Yılsonuna göre hesapladığımızda %80’lerde olacak. Buradan da %20 civarında bir tasarrufumuz var. Bu tasarrufu da İl Özel İdaremizin yapacağı çalışmalarda kullanacağız. Harcamalarımızı yaparken çok şeffaf bir şekilde yapılan ihalelerle ortaya koyuyoruz. Gelir ve gider anlamında bu performansı da yakalamış oluyoruz. Bütçemizin gerçekleşmesinde ve bütçe dışı harcamalarda sayın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımızın büyük desteklerini gördük, kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.          

FIRIN İSTEYEN KÖYLERE MODEL ÖNERİSİ

Köylerdeki vatandaşların hizmet beklentilerinin değiştiğine dikkat çeken Vali Günaydın “Önümüzdeki seneden itibaren köylerimize halı sahalar yapacağız. Nüfusu fazla olan 6 köyümüzde halı sahalar yapacağız. Köylerimizin bizlerden fırın talepleri oluyor. Biz fırın yapalım ama, fırıncı eğer orada işi çevirebilecek miktarda ekmek satamazsa gitmez oraya. Bunun yerine biz fırını yapalım anahtarı da köy muhtarında olsun. Köylü ekmeğini yapıp gidip fırında pişirebilsin. Bu tür fırın modelleri varsa onların üzerinde çalışma yapalım” ifadelerini kullandı.

ET ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN

Eğirdir’in bir köyünde hayvancılıkta verimi artırmak için 80 kadar hayvana angus türü aşılama yapıldığını bildiren Vali Günaydın “Köylerimizde üretilen ürünlerin daha fazla değerden satılabilmesi için bütün yolarlı deniyoruz. Örneğin kalkınma ajansımız tıbbi ve aromatik bitkiler konusundaki projemizi kabul etti. Safran üretimi ile ilgili denemeler yaptık. Hayvancılık konusunda da yine aynı şekilde Eğirdir’de bir köyümüzde suni tohumla ilgili 70-80 hayvan için bir yatırım yaptık. Bu hayvanlardan ilk doğum önümüzdeki ay olacak. 70-80 hayvanın verimli bir doğum yapması köylünün daha kaliteli hayvanlara sahip olması anlamına gelecek” dedi.

YAPICI ELEŞTİRİLERİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TAŞIRIZ

Vali Günaydın konuşmasında şunlara yer verdi. “Gül ve lavanta turizmi konusundaki ziyaretçi sayısında bu yıl için büyük artışlar olduğunu hepimiz görüyoruz. İç turizmde faaliyeti daha da artırmak için valilik olarak bu işi yapan kişilerin önünü açacağız ve Isparta turizmden daha fazla pay alacak. Davraz kayak merkezini yeşillendirmek için ağaç dikiyoruz. Geçen yıl 60 bin ağaç diktik, bu yılda dikmeye devam ediyoruz. 150-200 bin ağaç dikeceğiz. Gül ve lavanta diktik aynı zamanda Davraz’da. Bu konularda fikri, projesi olanlara kapımız her zaman açık. Her zaman fikirlerini bizimle paylaşabilirler. Yapıcı eleştirilere de açığız. Efendim şurada şöyle bir eksiklik var diyenleri de başımızın üzerinde, sırtımızda taşırız.

DAYANAKSIZ KONUŞMALARI DİKKATE ALMAYIN

Sizlerin çalışma şevkini kıracak söylemlerde olabilir. Siz aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Biz son beş yılın veri tabanını görüyoruz. Size başarılı olup olmadığınızı anlatan bu verilerdir. Bunun dışında insanların temelsiz, dayanaksız, mesnetsiz konuşmaları sizin hevesinizi kırmasın. Siz doğruları bildikten sonra çalışmalarınıza devam edin. Hep hedeflerimizi büyüteceğiz. Potansiyelimiz, inancımız ve gücümüz var. Hedeflerimizi büyük koyduktan sonra, birimizle kenetlenerek yolumuza devam ederek, hedeflere ulaşabiliriz. Önümüzdeki bütçenin de çok daha iyi gerçekleşmesi  temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.”     

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.