İşte Rektör Hoca’nın 4 Yılı

9 Mayıs 2011 tarihinde rektörlük koltuğuna oturan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun 4 yılı ilginç gündemlerle dolu. Ajans32 o 4 yılı sizin için derledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2015 12:39
İşte Rektör Hoca’nın 4 Yılı

İşte Rektör Hoca’nın 4 Yılı

Prof. Dr. Hasan İbicioğlu… SDÜ’de 4 yıldır rektörlük koltuğunda oturuyor. Rektör hoca diğer mevkidaşlarına göre sık sık ulusal gündeme de düşen ilginç konularla oldukça popüler bir isim oldu.

SDÜ Rektörü İbicioğlu’nun adı kimi zaman cemaate yakınlığı ile kimi zaman iktidara yakınlığı ile gündeme geldi.

Hoca’yı bazen üniversitesi için marş yazıp okurken gördük, kimi zaman mahkeme çıkışında özel plakalı araçta görüntü vermemek için ‘kaçarken’ gördük.

Hoca kimi zaman barda öğrencilerle şarkı söyledi, kimi zaman ise genel sekteri ile yaşadığı tartışmaları hatta kavgaları ile gündeme geldi.
İşte rektör hocanın o ‘renkli’ 4 yılı…

İLK AÇIKLAMALARI

Üniversite İle Kenti Kucaklaştıracağız
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite ile kenti kucaklaştırmak, üniversiteyi uluslararası alanda bir marka yapmak ve girişimcilik konseptini geliştirmek gibi üç ana hedefleri olduğunu açıkladı.

İbicioğlu, “Şimdi el ele verme zamanıdır. Ayrılık rüzgârlarına kapılmaya ‘acaba’ demeye lüksümüz yoktur. Bu üniversitede bir söz söylemek benim kadar sizinde hakkınızdır. Bizim anlayışımıza göre hiç kimse ötekine göre bir diğeri değildir. İnanıyorum ki hepimizin sinesi üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları kadar geniştir.” diye konuştu.

Bulunduğu bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını yükseltme hedefinden yoksun bir üniversitenin rekabet şansı olmadığını ifade eden İbicioğlu, SDÜ’nün önümüzdeki dönemde en önemli ülkülerinden birisinin Isparta’yı ve bölgeyi ulusal ve küresel düzeyde ses getirecek hamleler yapmak olduğunu kaydetti.

HASAN İBİCİOĞLU VE AZİZ BAYRAK SAVAŞLARI

SDÜ’nün yeni yönetimi üniversitenin Isparta milliyetçiliği ile ön plana çıkan Genel Sekreteri Aziz Bayrak’ın kadrosunu boşaltmasını istedi. İstifa veya emekliye ayrılma şeklinde Genel Sekreterlik kadrosunun boşaltılmasını isteyen Rektör Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, bu proje gerçekleşmeyince olanlar oldu.

MOBBİNG İDDİALARI

SDÜ Rektörü İbicioğlu Genel Sekreterlik makamı bünyesinde çalışan ve Aziz Bayrak’ın yakın arkadaşları olarak bilinen şube müdürleriyle memurları uzak ilçelere görevlendirildi. Bu görevlendirme sonrası SDÜ İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Zekai Künar Sütçüler MYO’ya, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Hüseyin Otru Şarkikaraağaç MYO’ya, İletişim Fakültesi Sekreteri Gülfidan Dilover Yenişarbademli MYO’ya, İletişim Fakültesi Memuru Osman Ali Çelik de Yalvaç MYO’ya kaydırıldı. Genel Sekreter Aziz Bayrak’ın sekreterleri de başka fakültelere gönderildi.

PROFESÖR’ÜN İSTİFASINI İSTEDİ

SDÜ’de gündeme damga vuran olaylardan biri de SDÜ Jeotermal Enerji Yeraltı suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Nevzat Özgür’ün, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tarafından hile ve cebir kullanılarak istifa ettirilmesiyle ilgili iddiaları oldu. Prof. Dr. Nevzat Özgür, Merkez'deki bir mesai arkadaşıyla kendisine psikolojik baskı yaptığı iddiasıyla sorun yaşadığını, bunun üzerine Rektör İbicioğlu'nun kendisini çağırarak, istifasını istediğini anlattı.

Özgür, "Rektör Prof. Dr. İbicioğlu önüme boş bir kağıt koydu ve istifamı yazmamı istedi. Kağıdı geri atıp istifayı kabul etmediğimi söyledim. Rektör daha sonra beni tekrar çağırdı ve rektör yardımcılarının yanında 'Nevzat Bey, beni rencide ettiniz. Bunun telafisi için bir istifa dilekçesi verin ben de kabul etmeyeyim' dedi. Rektör Bey'e 'Siz rektörsünüz, size inanmak zorundayım' diyerek kağıdı imzalayıp verdim" diye konuştu. Kabul edilmeyeceği açıklanan istifasının işleme konulduğunu öne süren Prof. Dr. Özgür, Perşembe günü sabah okula gittiğinde güvenlik görevlileri tarafından odasına alınmadığını açıkladı.

ÖLDÜRECEĞİM O ADAMI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun, SDÜ Genel Sekreteri Aziz Bayrak'ı ölümle tehdit ettiği ileri sürüldü.

Aziz Bayrak bundan kısa bir süre önce Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na üniversite bünyesinde gerçekleştirilen yaklaşık 8 milyon TL'lik usülsüz alım ve ihale yolsuzluğu için Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İbicioğlu'nun herkesin bulunduğu ortamlarda "öldüreceğim o adamı" ifadeleri üzerine Bayrak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeniden suç duyurusunda bulunup hayatının tehlike altında olduğunu, rektörün tehditlerini ve bu konuda koruma istemini dile getirdi.

İBİCİOĞLU’NA “KÖYLÜ, DİNCİ” DEDİĞİ İDDİALARI

SDÜ personeli Sema Özek’in hayatı, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na “Köylü, dinci” dediği iddiasıyla değişti.

YÖK, TBMM, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı ile mahkemelere ulaşan olaylar zinciri şöyle gelişti: Hacettepe Üniversitesi mezunu Sema Özek, 1 Ocak 2001’den, görevden alındığı 18 Ağustos 2011’e kadar SDÜ bünyesindeki kreşte müdür olarak görev yaptı. Özek’in yerine ise Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun özel kalem müdiresi Y.T. getirildi. Özek’e yeni bir görev verilmediği gibi, 10 Kasım 2011’de hakkında soruşturma açıldığını öğrendi.

AŞK-I MEMNU YASAK

Soruşturmanın gerekçesi, ‘Çocuk Bakımevi Kütüphanesi için uygun olmayan kitaplar almak’ olarak gösterildi. Bu kitaplar arasında, Aşk-ı Memnu, Da Vinci Şifresi, Piç Fantezi gibi kitaplar gösterildi.

Kitapları veliler için aldığını söyleyen Özek’e ‘kınama’ cezasının yanında kitapların alımı için harcanan 3.600 TL’nin tahsili istendi. Özek için asıl zorlu süreç, 25 Ocak 2012’de gittiği kuaförün ardından başladı. Özek, kuaförde karşılaştığı D.Ü. ile SDÜ’de öğretim üyesi olan kız kardeşi Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler’le gündelik konularda sohbet etti.

Ancak İşler’in, 9 Şubat’ta rektörlüğe gönderdiği şikâyet mektubunda Özek’in “Rektörünüz köylü, gerici ve dinci” dediği anlatıldı. İfadesi alınan kuaför A.A. ise böyle bir konuşmaya tanık olmadığını söyledi. 10 Ağustos 2012’de Özek’e 3 yıl kademe ilerleme cezası çıktı. Bu cezanın ardından önce Yalvaç’a, sonra da Yenişarbademli’ye gidip bölgede kreşe ihtiyaç olup olmadığını incelemesi istenen Özek’in diğer bir görev yeri ise SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi oldu.

Bu birimde bir hafta kadar kaldıktan sonra yeni görev yerinin, Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi (GÜLAR) olduğu söylendi. Özek’e bu birimde daha önce depo olarak kullanılan, penceresi kırık ve yerleri çöp dolu bir oda verildi. Özek, odanın görüntüsünü Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na gönderdi. Uğradığı mobbing önlenmesini istedi.

KORİDORDA MESAİ

Özek, GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı’dan uzmanlık alanı dışında görevlendirme yazıları aldı.
Özek, kasıtlı olarak üzerine gelindiğini iddia ederek, Canlı hakkında rektörlüğe, YÖK’e ve Meclis’e şikâyette bulundu. Bunun ardından Özek’in, diğer personelin odasına girmesi yasaklandı. Odasının anahtarı kendisine verilmedi. Saat 17.00-17.30 saatleri arasında mesaisini koridorda tamamlamak zorunda kaldı.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA DANIŞMANI OLAN REKTÖR

Türkiye’de en fazla danışmanı bulunan yöneticinin SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu olduğunu anlaşıldı. 3 Rektör Yardımcısı bulunan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun 18 danışmanı olduğu öğrenildi.

LÜKS ARABA ELEŞTİRİLERİNE ‘SDÜ REKTÖRÜ ZENCİ Mİ’ DİYE ÇIKIŞTI

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun geride bıraktığımız yılda akıllarda kalan icraatlarının başında Concord, bir Volvo, bir de jeep gibi makam araçları bulunurken 215 bin TL bedelle Auidi A.6 model makam aracı alması geldi. Rektörün bu icraatı yerel ve ulusal basında uzun süre gündemdeki yerini korudu.

O günlerde bankanın promosyonu olarak alınan 215 bin TL tutarında Audi A6 marka makam otomobilinin eleştiri konusu olması üzerine, “Birçok üniversitenin rektörü çok daha lüks araçlarla geliyor. İyi de SDÜ rektörü zenci mi yahu? Bu benim şahsi meselem değil. Benim kullandığım araç orta halli bir işadamının altında bile var” ifadelerini kullanmıştı.

ELEŞTİRİLERE KIZDI: ‘AĞZI OLAN KONUŞUYOR’

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Erdoğan’la birlikte gittiği Afrika gezisinin ardından kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. SDÜ’de düzenlenen yemekli basın toplantısında Afrika gezisine ilişkin bilgiler aktaran rektör İbicioğlu, “zenci değilim” açıklamalarına ilişkin eleştirilerin anımsatılması üzerine, bu sözlerinin mecaz olarak söylendiğini belirterek, “ağzı olan konuşuyor” dedi.

O SÖZLERİ NEGATİF AYRIMCILIĞI ANLATMAK İÇİN SÖYLEDİM

“SDÜ rektörü zenci mi?” ifadelerinin, negatif ayrımcılık yapıldığını vurgulamak için kullanıldığını söyleyen İbicioğlu, “birisine negatif ayrımcılık yapıyorsanız, ‘bana bu ayrımı neden yapıyorsunuz, ben zenci miyim?’ der. Bir köşe yazarının dahi bu ifadeyi anlayacak kapasitesi yoksa bizim bu konuda söyleyecek bir şeyimiz yok. O söz, negatif ayrımcılığın yanlış olduğunu ifade etmek açısından kullanılmış bir ifadedir. Bizim bu konudaki görüşümüz bellidir. Meseleyi böyle diyalektik veya cerbeze yaparcasına böylesi polemiklere dökmek çok yanlış” dedi.

HOCALARA TOKİ KANALIYLA TOPLU KONUT ÇIKIŞI

Rektör İbicioğlu’nun ses getiren çıkışlarından biri de hocalara TOKİ modeliyle toplu konut yapmak istemesi oldu. Rektörlüğün TOKI aracılığıyla hocalara konut yapılması için üniversite gelişim sahası içerisindeki hazine arazisini iade etmesi yapı ve inşaat sektörünün tepkisine neden oldu. Hatta Sino İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Dikmen, Rektör’ün TOKİ kanalıyla hocalara toplu konut yapılması yönündeki çıkışının, Çünür mevkiinde imara açılan noktalarda inşaata darbe vuracağını öne sürdü. Ak Parti Milletvekillerinin de devreye girmesiyle Hazine arazisi üzerinde toplu konut projesi rafa kaldırıldı.

BABA TÖRENDE ONLAR YEMEKTEYDİ

Merhum İşadamı Yılmaz Şener adına yaptırılan eğitim kurumunun açılışı Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yapılırken, Rektör İbicioğlu o saatlerde öğle yemeğinde AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve eski Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’la bir araya geldi.

İbicioğlu’nun sadece Demirel’i karşılamaya geldiği törende, Rektör için törende yer ayrılması yönündeki teklifin reddedildiği sonradan ortaya çıktı. Demokrat Gazetesi’nde ‘Baba törende onlar yemekte’ başlığıyla verilen haber günlerce konuşulmuştu.

BABAYA BÜYÜK AYIP

Tören konusu gündemdeki yerini korurken, Demokrat ‘Baba’ya büyük ayıp’ başlığıyla Türkiye’nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in büstünün altındaki kaidenin içler acısı halini fotoğrafladı. SDÜ yazısı ve ambleminin bakımsız halinin gündeme gelmesinden sonra alel acele verilen talimatla o kaide de yenilendi.

ŞARKI SÖYLEYEN REKTÖR

Hasan İbicioğlu'nun bir barda sahneye çıkıp Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısını söylemesi, yine yerel ve ulusal gündemde günün konusu oldu.

Üniversite öğrencilerinin eğlence için tercih ettiği bölgelerden Kafeler Sokağı'nda bulunan Smirnoff Mod Bar'a giden Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, öğrencilerin ısrarlı isteği üzerine sahneye çıktı.

Rock müzik ağırlıklı mekanda sahneye çıkan Rektör İbicioğlu, "Ben değerli öğrencilerimi ve sizleri kırmamak için çıktım. Yoksa söylemem. Beraber bir eğlenelim bakalım" dedikten sonra, Cem Karaca'nın 'Namus Belası' şarkısını söyledi.

İzleyenlerin performansını beğendiği Prof.Dr. İbicioğlu'nun sahnedeki görüntüleri internetteki sosyal paylaşım sitelerinde ilgi gördü.

YOL VERİN…

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun sözlerini kaleme aldığı ve seslendirmesine eşlik ettiği “Yol Verin Gençler Yürüsün” marşı sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırdı.

İlk kez 2011- 2012 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde kamuoyuyla paylaşılan ve üniversite öğrencilerine armağan edilen marş pek çok etkinlik ve törenin de vazgeçilmezlerinden oldu.

Ayrıca İbicioğlu 4 kıtalık Marşı kendi adına tescillendirdi.

KORO EŞLİĞİNDE ŞARKI

İlahiyat Fakültesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosunun Şef Öğr. Gör. Erdoğan Ateş yönetiminde verdiği konser dinleyicilerin ruhlarına hitap ederken hoş bir sürprizi de beraberinde getirdi. Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu söylediği iki güzel şarkı ile izleyicilerden büyük alkış aldı.

52 ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA

SDÜ 2012 yılında harç zamlarını protesto ettiği için 52 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Protesto gösterisinde herhangi bir şiddet olayı yaşanmamasına karşın 51 öğrenci hakkında 15 gün, 1 öğrenci hakkında da 1 ay uzaklaştırma cezası verilmesi yaygın basında da geniş yer bulmuştu.

DEMOKRATİK TEPKİYE YAKA PAÇA GÖZALTI

Yine SDÜ’nün açılış törenine katılan Bülent Arınç’ı protesto etmek isteyen öğrenciler SDÜ Özel Güvenlik tarafından yaka paça gözaltına alınmış ve üniversiteye yakışmayacak görüntüler yine yaygın basında geniş yer almıştı.

YEMEKHANEDEKİ TABLOLAR

İbicioğlu, yemekhane salonundaki GSF öğrencilerinin hazırladığı tabloları "açık olduğu ve cinselliği çağrıştırdığı" gerekçesi ile kaldırtmıştı.

GÜLAR VE İDDİALAR

GÜLAR’ın da ticari faaliyetleri sektör temsilcilerini rahatsız etti. GÜLAR’ın bir Araştırma ve Uygulama Merkezi olmanın ötesinde seri üretim yapan bir şirket gibi çalıştığını kaydeden sektör temsilcileri, “SDÜ’nün esas işini bir türlü anlayamadık. Biz üniversitede bilim üretilir zannediyorduk, ama görüyoruz ki, deterjan, gül suyu, krem, sirke üretiliyor. Bunların üretilmesine karşı değiliz, elbette uygulama merkezinde üretim olacak. Ama SDÜ’nün 30 ton deterjan üretmesi, tonlarca gül suyu üretmesi ve bunları bir ticaret seremonisi içerisinde satmasına da anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

YBEM ‘İN ÇALIŞMALARI ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINI AYAKLANDIRDI

SDÜ bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) verdiği özel kurslar, mesleki eğitimlerle adeta kentin özel eğitim kurumlarının ayağına kurşun sıkıyor.

Konuyla ilgili faaliyet yürüten özel eğitim kurumları, SDÜ’nün özellikle son dönemde ticari faaliyetlere ağırlık verdiğini ve bu nedenle haksız rekabet ortaya çıktığını kaydederek “SDÜ gibi bir eğitim kurumunun sırf ticari faaliyetler ekseninde kendisini şekillendirme gayretini hayretle ve üzülerek izliyoruz. Biz SDÜ’den yaşam boyu eğitim beklerden bu anlayışın altına bürünüp, yaşam boyu ticarete kendisini adadı” görüşünü savundular.

ISPARTA YASTA REKTÖR HOCA SAYIŞTAYCILARLA ALEMDE!

Isparta 2013 yılının Aralık ayında iki acıyı bir arada yaşadı. Önce İzmir’den geldi acı haber; Ispartalı er Alican Bülbül, denize indirilirken havuzda yan yatan Değirmendere Römorkörü'nde şehit oldu.

İkinci acı haber ise polis teşkilatından geldi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdi Altınok, Anadolu Mahallesi’ndeki evinde beylik tabancasıyla intihar etti.

Isparta bu acı haberler ile yas tutarken SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, sayıştsay deneticileri ile SDÜ Konukevi VIP salonunda sazlı sözlü eğlence yaptı.

MHP İL BAŞKANIN İSA YALÇIN’DAN İBİCİOĞLUNA TEPKİ

MHP İl Başkanı Yalçın son zamanlarda SDÜ’nün adının eğitim ve bilim harici konularla anılmasından rahatsız olduğunu belirterek; Rektör beyin adının istifalarla, atamalarla, bir siyasi parti ile gündeme gelmesinden hem o üniversitenin bir mezunu olarak hem de MHP İl Başkanı olarak rahatsızım" dedi.

VEDAT ŞENOL: REKTÖR İBİCİOĞLU BU KARARINDAN DERHAL VAZGEÇMELİ

SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi binası için geçen yıl çıkarılan ödenek sonrası bina yapıldı. Ancak, bina Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne değil, İlahiyat Fakültesi’ne verildi.
SDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi için tahsis edilen binanın, camiye yakın olduğu gerekçesiyle İlahiyat Fakültesi’ne verilmesi, CHP İl Başkanı Vedat Şenol tarafından da eleştirildi. İl Başkanı Şenol, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Rektör İbicioğlu’nun yanlış kararından vazgeçmesini istedi.

ISPARTA’DA KİMSENİN DUYMADIĞI İLAHE: SDÜ AVM Mİ YAPIYOR?

Daha önce Gül Vadisi projenin içerisine sıkıştırılan 57 dükkanlık AVM, şimdi de Apartların içerisine sıkıştırıldı. İddiaya göre Rektör SDÜ kapüsüne IYAŞ AVM’den daha büyük bir yaşam merkezi kuracak.

RECEP ÖZEL, REKTÖR İBİCİOĞLU'NU ŞANTAJCILIKLA SUÇLADI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üniversitede kampüs sahası içerisine kuracağı yaşam merkeziyle ilgili Isparta Belediyesine tehdit ve şantaj içerikli yazı gönderdiğini belirten Milletvekili Özel, "Rektör imzasıyla 26 Eylül tarihli yazı gidiyor. Oysa bu tarihte rektör bey hacda; Yazının konusu 'suç duyurusu'. Ben ortada suç olduğuna inanmıyorum ama eğer bir suç varsa onun duyurusu muhatabına değil Cumhuriyet Savcılığına yapılır.
Bunu yapmıyorsa suç işliyor demektir. Böyle tehditle şantajla bu işler yürümez. Ben üniversitelerin ekonomik faaliyetler içerisinden çekilmesi gerektiğine inanıyorum. Yurtçuluk pansiyonculuk üniversitenin işi değildir" dedi.

SDÜ: “İŞVERENİ BİZ DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde eşi Emine Erdoğan ile Isparta'daki miting sırasında görüşüp iş isteyen down sendromlu Mustafa Özbayrakçı, SDÜ'de işe başlamıştı. Erdoğan'ın emaneti Özbayrakçı’nın işten çıkaran SDÜ yönetimi “Mustafa ÖZBAYRAKÇI’nın işvereni Süleyman Demirel Üniversitesi değil, üniversitemize ilgili mevzuat ve iş akdi hükmünce hizmet veren taşeron firmadır” diyerek açıklama yapmıştı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA DAVASI

Süleyman Demirel Üniversitesinde geçtiğimiz yıl yapılan kantin ihalelerinin ardından ortaya atılan şaibe iddiaları mahkemeye taşındı.

SDÜ’nün Fen edebiyat Fakültesinde bulunan 15 metrekare fotokopi odasının kiralanması ve Orman Fakültesindeki 21 metrekare yüz ölçümüne sahip fotokopi odasının kiralanması ile ilgili ihaleler hakkında açılan davada şüpheli olarak adı geçen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Genel Sekreteri Mustafa Diri, o tarihte SDÜ Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanı olan Zümriye Irlayıcı hakkında ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile dava açıldı.

Dava sürecinde mahkeme dosyayı YÖK’e gönderdi.

SDÜ TARİHİNDE İLK KEZ SGDB ÖDEME EMRİ SORGULAMA EKRANI KAPATILDI

SDÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı üniversitenin kuruluşundan itibaren açık olan Ödeme Emri Sorgulama sayfası anlaşılmayan bir sebeple yayından kaldırıldı.

HACDA OLDUĞUNU İSPAT ETMEK ZORUNDA KALDI

Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, son olarak geçtiğimiz günlerde yine bir ilke imza attmıştı.

Daha önce barda öğrencileriyle Rock şarkılar söyleyerek ülke gündemine giren İbicioğlu, bir süredir Kutsal topraklarda Hac vazifesini yerine getiriyordu.

Ancak, kamuoyunda bazı söylentilerin de önü kesilmedi. Zira iddialara göre İbicioğlu, yargılandığı bazı davalardan dolayı yurt dışı çıkış yasağı almış ve Hacca gidememişti.

Ancak iddiaların mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. Öyle ki; İbicioğlu bu iddialara yanıt vermek adına hacda çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

İbicioğlu, bu hareketiyle de kendisini kutsal topraklarda olduğunu ispat etmek zorunda hisseden ilk rektör olarak tarihe geçti.

SDÜ 2014- 2015 AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ YAPAMADI

Geçtiğimiz yıllarda Ekim ayı içerisinde akademik açılış töreni düzenlenen SDÜ’de 2014- 2015 öğretim yılı açılış töreni yapılmadı.

REKTÖR İBİCİOĞLU’NDAN BENİDE DİNLEMİŞLER İDDASI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kendisine ait 2 cep telefonunun dinlendiğini öne sürerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Bu haberler ulusal basında geniş yer aldı.

SDÜ HİÇ OLMADIĞI KADAR ULUSAL BASIN GÜNDEMİNDE

SDÜ'nün Paralel Yapıya Akademisyen yetiştirdiği iddiaları ulusal gündeme damga vurdu.

İşte o haberler...

Sabah
http://m.sabah.com.tr/gundem/2015/01/04/iste-paralel-yapinin-akademik-ussu  

Yeni Akit
http://m.yeniakit.com.tr/haber/demirel-universitesi-icin-paralelin-ussu-iddiasi-44542.html

Takvim
http://www.takvim.com.tr/Guncel/2015/01/04/paralel-akademi  

A Haber
http://m.ahaber.com.tr/gundem/2015/01/04/paralel-akademi-1420362773  

Star Gazete
http://haber.stargazete.com/sondakika/iste-paralel-yapinin-akademik-ussu/haber-987453

Kanal 7
http://m.haber7.com/haberDetay.php?id=1263459

Türkiye Gazetesi
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/221705.aspx


SDÜ HAKKINDA BELGELİ 'TOHUMLUK' İDDİASI

Isparta Deşifre isimli twitter hesabı SDÜ hakkında yine olay yaratacak iddialar ortaya attı. SDÜ'nün paralel yapının tohumluğu olduğunu iddia eden hesap, çeşitli belgeler de yayınladı

İBİCİOĞLU: "VALLAHA PARALEL DEĞİLİM"

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, hakkında çıkan 'Paralel Yapı mensubu' iddialarına cevap verdi.

SABAH Akdeniz Yazı İşleri Müdürü Talip Yümsel ile Haber Müdürü İbrahim Okumamış'ın hakkındaki iddialarla ilgili sorularını yanıtlayan İbicioğlu, Paralel Yapı ile hiçbir ilişkisi olmadığını, 17 Aralık süreci ile birlikte SDÜ'de paralel yapıya karşı mücadele başlattığını anlattı. Rektörlük seçimi öncesi her gruptan destek aldığını ve rektör olduktan sonra destek aldığı grupların işaret ettiği isimleri yönetim kadrolarına getirdiğini belirten İbicioğlu, "Fakat 17 Aralık sonrası Rektör Yardımcısı Numan Tamer'i Paralel Yapı mensubu olduğu için hemen görevden aldım. Dekanlar içerisinde, 23 tane MYO müdürü ve daire başkanları içerisinde bir tane Paralel Yapı mensubu kalmadı. Bu konuda devletin bir politikası var. Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlar alındı. Bizim üniversitemizde yönetim kadrosunda bulunanlar ile ilgili hiç kimse bunlar Paralel Papıdandır diyemez" dedi.

SDÜ'DEKİ DÖNER SERMAYE YOLSUZLUĞUNDA 23 GÖZALTI
Süleyman Demirel Üniversitesi Döner Sermayesine ait 11.465.627,43 TL paranın değişik şahıslar ve tamamı İstanbul ilinde bulunan (8) paravan firma üzerinden bankalar aracı kılınarak zimmete geçirilmesi ve değişik yöntemlerle aklanması suçlarına karıştığı değerlendirilen 6’sı SDÜ Döner Sermaye İşletme ve Saymanlık Müdürlüğünde, 1’i Bankada olmak üzere toplam 7 kamu görevlisi ile İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ illerinde ikamet eden 16 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.