İşte Yanal'ın Çılgın Planı!

Fenerbahçe'ye imza atmadan önce Başkan Aziz Yıldırım'a, "Bu kadroyla 100 golü buluruz" diyen Yanal, ilk 11 haftadaki 28 puan ve 26 gollük performansın üzerine çıkabileceklerini düşünüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2013 15:15
İşte Yanal'ın Çılgın Planı!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın şimdiden 100 gollü şampiyonluk hesapları yaptığı ortaya çıktı. Sarı-lacivertli hoca, Süper Lig’in zirvesinde yer alan takımının gol yollarında daha üretken olması ve daha çok gol atması gerektiğini düşünüyor.

Göreve gelmeden önce Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede, “Bu kadroyla 100 golü buluruz” diyen Yanal, Fenerbahçe’nin hem şampiyonluk hem de 100 gol hedefine ulaşabileceğine inanıyor. Ancak başarılı teknik adam bu konu ile ilgili takımın gelişim göstermesi gerektiğinin altını çiziyor.

Üç günlük izinde tesislerdeki mesaisine devam eden Ersun Yanal son oynanan Galatasaray derbisi dahil takımın yaptığı diğer maçları gece geç saatlere kadar analiz etme şansı buldu. Takımdan genel hatlarıyla memnun olan Yanal, en önemli eksiğin gol yollarındaki üretkenlik olduğunu belirledi. Sow, Webo, Kuyt ve Emenike gibi 4 önemli golcüye ve kaliteli bir orta sahaya sahip olan Fenerbahçe’nin ofansif anlamda daha etkili performans sergilemesi gerektiğini düşünen deneyimli hoca, forvet hattının henüz gerçek potansiyeline ulaşmadığına inanıyor.

15'DEN 26'YA CIKTI
Şampiyonluk için emin adımlar atan sarı-lacivertli takım performans olarak her geçen hafta üstüne koyarak ilerliyor. Takıma, kendi felsefesini yerleştiren Ersun Yanal’ın şimdiki hedefi taraftara daha çok gol izlettirmek. Tecrübeli hocanın bundan sonraki çalışmalarında en önemli bu konu gol ve üretkenlik olacak.

Lider Fenerbahçe ligin en golcü takımı durumunda. Sarı-lacivertliler 11 hafta sonunda attığı 26 golle rakip fileleri en çok sallayan takım olmayı başardı. Geçen sezonun aynı haftalarında Fenerbahçe sadece 15 gol atabilmişti. Takımın bu sezon lig maçlarındaki gol ortalaması ise 2.3 oldu.

1988-89’DA 103 GOL ATTI
Fenerbahçe, 36 hafta üzerinden oynanan 1988-1989 sezonunda şampiyonluğa ulaşırken, 103 golle rekor kırmıştı. Todor Veselinovic yönetimindeki sarı-lacivertli takım kalesinde sadece 27 gol görmüştü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.