İşte Yeni Mimar Sinan

Isparta Belediyesi şehrin kalbine et attı ve çalışmalarında son noktaya gelindi. Mimar Sinan Caddesi’nin kaldırım düzenlemesi, bisiklet yolu ve dayanıklı asfalt çalışmasında sona gelindi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2014 10:10
İşte Yeni Mimar Sinan

Isparta Belediyesi şehrin kalbi olarak nitelendirilen Mimar Sinan Caddesi ile Kaymakkapı Meydanı’ndaki çalışmalarda son aşamaya geldi. Cumhuriyet Caddesi’nin ardından çalışmaları Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı’na kaydıran ekipler bu çalışmalarında da sona yaklaştı.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışmalar kapsamında Kaymakkapı Meydanı’nda orta refüjler genişletildi, gül anıtının tekrar montesi için çalışmalara devam ediliyor. Mimar Sinan Caddesi’ne kısa parklar için cepler bırakılırken bundan sonra bu caddeye araç parkı yapılamayacak. Bunun yerine Mimar Sinan Caddesi’nden başlayarak, Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddesi’nin de içerisinde yer alacağı bisiklet yolları yapılıyor.

Altyapısı tamamen elden geçirilen ve yenilenen Mimar Sinan Caddesi ve Kaymakkapı Meydanı’nda Fen İşleri Müdürlüğü’nce dayanıklı asfalt çalışmaları gerçekleştirilirken, cadde boyunca aydınlatma için gerekli olan çalışmalarda tamamlanma aşamasına getirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve gelinen son nokta ile ilgili olarak daire müdürlerinden bilgi alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, şehirde bisiklet yollarının yapılması için çalışmalara başladıklarını söyledi. İlk etapta Mimar Sinan Caddesi’ne park yasağı getirildiğini ve otopark projelerinin de tamamlanmasıyla birlikte Mimar Sinan Caddesi’nin araç trafiğine tamamen kapatılabileceğini bu düşüncelerinin devam ettiğini anlattı.



Amaçlarının 81 il içerisinde yaşanabilirlikte ilk sırada yer almak olduğunu ve bu yönde projelerinin devam ettiğini aktaran Başkan Günaydın, Mimar Sinan Caddesi’nde 60 aracın park edebildiğini ve bu araçların artık belediyenin altındaki otoparka park edebileceklerini ve bu otoparktaki yer genişletme çalışmalarına atıl vaziyetteki depoların kaldırılması çalışmalarıyla devam ettiğini belirtti. Günaydın, yine Kaymakkapı Meydanı’nda yapılan düzenlemeyle otobüsler için cepler yapıldığını ve halk otobüslerinin bundan sonra sadece yolcu indirme ve bindirme için kısa süreli duracağını ve ardından seferine devam edeceğini dile getirdi. Günaydın, gül anıtının da Kaymakkapı Meydanına konacağını ve bununla ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Halkımız gül anıtını çok sevdi ve bunun tekrar konmasını istiyor” dedi.

Isparta’da park yasağının ilk etapta Mimar Sinan Caddesi ile başlatıldığını bu yasağın otopark projelerinin hayata geçmesiyle birlikte 6 Mart, Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere diğer caddelerde de genişletilerek devam ettirileceğini belirtti. Başkan Günaydın, “Sürücülerimiz yapacağımız otoparklara sigortalı olarak uygun fiyatlarla araçlarını park edebilecekler. Otoparklarımız tamamlanıncaya kadar zaman zaman sıkıntılar olacak. Esnaf ve vatandaşlarımızdan sabır istiyorum” dedi.

Başkan Günaydın, bisiklet yollarının hem gidiş hem geliş olarak çift yönlü tasarlanacağını ve bu yolların ilerleyen dönemde üniversiteye kadar gideceğini ve şehirde artık bisiklet kültürünün daha da yaygınlaşacağını söyledi. ‘Bisikletçiler kendilerini özgür hissedecekler’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’mızda toplam 60 km’ye ulaşacak bir bisiklet yolu yapma hedefimiz bulunuyor” dedi.






HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum