İşte Yusuf Ziya Günaydının Yanıtı

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yarın Isparta'da temeli atılacak Etnografya Müzesi ile Bimsblok Fabrikası inşaatlarının ''kaçak'' olduğunu ileri sürdü ve suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2011 14:45
İşte Yusuf Ziya Günaydının Yanıtı

AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yarın Isparta'da temeli atılacak Etnografya Müzesi ile Bimsblok Fabrikası inşaatlarının ''kaçak'' olduğunu ileri sürdü ve suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
    
Gökgüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yarın Isparta'ya gelerek toplu temel atma törenini gerçekleştireceğini, ancak bu törende kaçak yapıların da altına imza atacağını ifade etti. Gökçay'da yapımı planlanan Isparta halı ve kilimlerinin sergileneceği Etnografya Müzesi ile günde 100 bin bimsblok üretimi yapacak Bimsblok Fabrikası inşaatlarının kaçak olduğunu ileri süren Gökgöz, ''Her iki projede de inşaatların ruhsatı yok, ihaleleri yapılmamış, projeleri onaylanmamış. Tamamen kaçak bina inşa edecekler ve bunun temelini de Genel Başkanlarına attıracaklar'' diye konuştu.
    
Bir süre önce Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatan Gökgöz, her iki projeyle ilgili araştırma yaptığını ve binaların kaçak olduğunu kaydetti. Gökgöz, ''Gariban kişinin bir oda yaptırmasına müsaade etmeyen belediye, kendisi kaçak bina yapıyor ama kimsenin kılı kıpırdamıyor'' dedi.
    
Açıklamalarının bir ihbar olarak değerlendirilmesini isteyen Gökgöz, belediye hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.
    
Gökgöz, yarın temeli atılacak projelerde AK Parti'nin katkıları bulunduğunu belirterek, ''Bazı projeler AK Partili belediye başkanının döneminde başladı. Bazı projeler de bizim bakanlarımızın desteğiyle sağlandı. Şimdi kendileri yapmış gibi bir tablo çiziyorlar. En azından kendilerinden bir teşekkür beklerdik'' diye konuştu. 
     
-ISPARTA BELEDİYE BAŞKANI GÜNAYDIN- 
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada, Gökgöz'ün açıklamalarını ''bilinçsizlik'' olarak değerlendirdi. Yapıların kontrollerini yapan, ruhsatını veren, projelerini onaylayan kurumun belediye olduğunu ifade eden Günaydın, ''Anası da babası da belediye ise bu yapıda kaçaklık söz konusu olamaz. Denetimi bende, kontrolü bende, ruhsatını ben veriyorum ve projesini de ben onaylıyorum. Böyle bir durumda bu yapı nasıl kaçak olabilir'' diye konuştu. 

Gökgöz'ün bu tür konularda yeterli bilgiye sahip olmadığını ileri süren Günaydın, hukuk dışı hiçbir çalışmanın altına imza atmadıklarını ve atmayacaklarını belirtti. Isparta'da yapılacak önemli bir tören öncesi Gökgöz'ün ''Çamur at, izi kalsın'' politikası uyguladığını savunan Günaydın, ''Ortada kaçaklık yok, kaçıklılık var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.