İstem Fabrikası'nın Kapasitesi Yükseltilecek

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, parke taşı siparişlerini karşılayamayan İSTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'nın kapasitesinin yükseltileceği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2011 23:20
İstem Fabrikası'nın Kapasitesi Yükseltilecek

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Rosestone markalı ürünlerini üreten, ülke çapında önemli yerlere gönderen ve yine yurt dışı siparişler alan İSTEM Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrikanın son durumu, üretim çalışmaları ve pazarlama ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiklerinden bu yana İSTEM ile ilgili olarak pazarlama birimlerini ciddi anlamda çalıştırdıklarını ve bunun yanı sıra da üretilen malın kalitesini yükselterek satış yaptıklarını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın açıklamasında şunları söyledi:

“Şu anda fabrikamız 3 vardiya aralıksız olarak çalışıyor. Doludizgin çalışmamıza rağmen mal yetiştirmekte zorlanıyoruz ve müşterilerimizin taleplerini karşılayamıyoruz. Yoğun talepler karşısında yılbaşına kadar sipariş alamama durumunda kaldık. Bundan dolayı da fabrikamızı acil büyütme kararı aldık. Fabrikamızın arka cephesini açıyoruz ve bu fabrika kadar, bir fabrika daha ilave edeceğiz.

Yine mevcut fabrikamızın arka bölümünde bir arazimiz daha bulunuyor, burada da incelemelerde bulundum. Önümüzdeki yıllarda da buraya bu kadar daha bir fabrika yapacağız. Daha iyi bir vaziyet planlı, daha verimli, yerleşimli ve güneye bakan içerisi de kışın ısınabilen bir bina daha yapmak istiyoruz. Şu an için acil olarak bu fabrikayı büyüteceğiz. En az 3 testere daha koyacağız. Fabrikanın verimini yüzde 80 daha artırmış olacağız. Yani şu anki mevcut fabrikamız gibi bir fabrika daha kurmuş olacağız”

Şu anda üretilen malın yurtiçine yetiştirilemediğini ve bir zamanlar metrekaresini 18 liradan sattıkları malzemenin fiyatının artık 24-28 liradan satıldığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,

“Malımız kaliteli ve verimli olduğu için yetişmiyor. Bundan dolayı tesisin genişletilmesinin hemen ardından ikinci fabrikayı düşünüyorum. Önce yurt içi talebini karşılamam lazım. Yurt dışından da bugün yarın sipariş bekliyoruz. Onu da karşılayacağız ama belki yurtdışını yurt içinden evveline de geçirme durumuna geçirebiliriz. Çünkü oradaki rakamlar daha karlı oluyor. Yine de yurtdışı gelecek siparişleri alacağız. Yurtdışına geçen aydan da hazırlandık. Bir makinemizi değiştirdik, yıpranmıştı. Daha modern ve teknik bir makineyi monte ettik, kalitede artış oldu. Makinemiz bir aydan bu yana çalışıyor. Rahatlıkla yurtdışına da mal satabiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.