ISTEM İhracata Hazırlanıyor

Isparta Belediyesi şirketlerinden ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Fabrikası’nın, doğal taş işleme bölümüne ek tesis yapımı için start verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2012 17:41
ISTEM İhracata Hazırlanıyor

ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Fabrikası’nın, doğal taş işleme bölümüne ek tesis yapımı için start verildi. Hali hazırda 5 testere bulunan fabrikaya kurulacak yeni ilave tesisle birlikte 3 adet daha testere yerleştirilecek.

Ek tesisler toplam 1000 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Fabrika alanının hemen yanında bulunan ve mevcut fabrikadan çıkan molozlar ile topraklar kaldırılıyor. Kaldırılan toprak malzemeler yol dolgusu için Akkent TOKİ’de yeni yapılan yollarda kullanılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM’in Doğal Taş İşleme Fabrikası sahasında incelemelerde bulundu. İlave tesis alanının bulunduğu yerdeki moloz ve toprakların kaldırılması çalışmalarını denetleyen Başkan Günaydın, ilave tesisler için alan açtıklarını söylerken, ilave tesislerin iki ay içerisinde faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Günaydın ilave tesislerin yanına ayriyeten ikinci bir fabrikanın kurulması için de vaziyet planı hazırlıları yaptıklarını fabrikaların birbirine entegre olarak çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

‘Çayın kuşunu, çayın taşıyla vuruyoruz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kaldırılan malzemelerin yol dolgu malzemesi olarak kullanıldığını ve bu sayede de çevreye duyarlı davrandıklarını dile getirdi.

Mevcut doğal taş işleme fabrikasının arkasına yaklaşık 400 metrekarelik bir alan yaparak genişletileceğini ve buraya bir adet taş kesme makinesi konacağını aktaran Başkan Günaydın, ayrıca taş taşıma vincine paralel olarak da 600 metrekarelik ilave bir tesis daha yapılacağını buraya da iki adet taş kesme makinesi montajının gerçekleştirileceğini ifade etti. Fabrika alanında en iyi şekilde vaziyet planı hazırladıklarını ve bu plan dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Günaydın, toplam bin metrekareden oluşan yeni tesisler için çalışmaların başladığını söyledi.

Bir süredir bunun planlama çalışmalarını yaptıklarını ve bu planlamanın ardından icraat aşamasının geldiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ek tesislerinde kurulu tek vinçten maksimum faydalanacağını dile getirdi. Fabrika alanında yapılan çalışmalarla birlikte kaldırılan molozlar ile çevre sağlığına önem verdiklerini, yeni fabrika için alan açtıklarını ve malzemelerin de Akkent TOKİ Mahallesi’nde yol dolgu malzemesi olarak kullanıldığını söyleyen Günaydın, “Bir taşla üç kuş vuruyoruz. 15-20 gün sonra yeni testereler yerleşecek. Bu çalışmalardan sonra yeni bir fabrika daha düşünüyoruz. Hazırladığımız vaziyet planı çerçevesinde yeni yapılacak tesislerin de kazıklarını çakıyoruz” dedi.

Mevcut fabrika alanına kurulacak ek tesisler ve yeni fabrika ile birlikte ihracata yönelik çalışma planladıklarını aktaran Başkan Günaydın, fabrika alanında da çevre düzenlemesine gidileceğini belirtti. Şu an için fabrikada üretilen malların yetiştirilemediğini ifade eden Günaydın, “Yeni kurulacak tesis ve fabrika ile üretim kapasitemizi artırmış olacağız. Kendimizi ihracata hazırlıyoruz. Fabrikamız çift vardiya olarak çalışmalarını üretim kapasitesini artırarak sürdürecek. Şu an 78 işçi ve ustamız çalışıyor. İlave tesislerle çalışan sayımız 100’e ulaşacak. İhracat yönetmeliğine uygun fabrika kuruyoruz. Isparta’ya örnek ve dünyaya açık bir tesis haline getiriyoruz. Bunun heyecanını yaşıyorum. İki aya kadar tamamlamayı planlıyoruz. Isparta’ya geliri, kazancı inşallah hayırlı olur diyorum.” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son olarak ISBAŞ’ın pomza yatakları için 178 bin liranın ödendiğini, aynı şekilde ISTEM’in de 86 bin liralık ödemesinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.