İSTEM Vardiyayı 3’e Çıkardı

Isparta Belediyesi’nin şirketlerinden biri olan İSTEM Doğal Taş üretim fabrikası vardiyasını 3’e çıkardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2011 20:13
İSTEM Vardiyayı 3’e Çıkardı

Gül taşı olarak bilinen ve kaldırım ve park alanlarının kaplamasında vazgeçilmez ürün olan yeşil taş hem ülke içerisinden hem de ülke dışından gelen talepleri karşılayamaz hale geldi. Bu güne kadar iki vardiya olarak hizmete devam eden fabrika talebleri karşılamak için vardiyasını 3’e çıkardı. Böylece fabrika 24 saat hiç kesintisiz üretim yapıyor. Fabrika ile birlikte halk arasında Arnavut taşı olarak bilinen parke kırma üniteleri ve kilit parke üretim fabrikası da aynı şekilde 24 saat esasına göre çalışmaya başladı.


Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın gece çalışmalarını da yakından takip etmek için önceki gece saat 22.00’de Fabrikada incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ve üretilen ürünler hakkında ilgililerden bilgi aldı. Fabrika 3 vardiyaya çıkmadan önce 5 bin m2 taş üretimi gerçekleştiriyordu. Gerekli revizyon çalışmaları ve vardiyanın 3’e çıkarılması neticesinde günde 18 bin m2 üretime çıkarıldı. Bu yapılan artırımın talepleri karşılamadığına dikkat çekildi.


İnceleme sırasında kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “İstem Fabrikamızda 24 saat esasına göre üç vardiya olarak çalışıyoruz. Üç vardiya olarak sadece taş kesme makinelerimizi değil diğer tesislerimizi de aynı şekilde çalıştırıyoruz. Bu ürettiğimiz ürünleri çeşitli illerimize satışını yaparak gelir elde ederken ilimizin ihtiyacı olan kaplamayı da buradan karşılıyoruz. Fabrikamız bu gün 18 bin m2 üretim gerçekleştirmektedir. Yapılan bu üretim bize yeterli gelmiyor.


Önümüzdeki günlerde fabrikamızı genişletme çalışmalarını başlatacağız. Yurt dışı yaptığımız gezilerde de buna ihtiyaç duyulduğunu gördük. Yurt dışından da ürettiğimiz ürünlere ciddi bir talep ile karşı karşıya kalacağız. Yeni alınan makinelarla ürettiğimiz ürünün ihracata uygun halde üretim yapabilecek kapasiteye getirdik. Böylece yurt dışına yapacağımız ihracat ile de hem şehrimize hem de belediyemize ciddi bir ekonomik girdi sağlamış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.