ISTEM’in Atık Taşları Ekonomiye Kazandırılacak

Isparta Belediyesi’nin şirketlerinden ISTEM’de yeni bir atılıma geçiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2013 12:58
ISTEM’in Atık Taşları Ekonomiye Kazandırılacak

ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası’ndan çıkan atık taşların değerlendirilmesi kararı alındı. Buna göre atık taşlar öğütülerek, büyük blokların dökülmesi hedefleniyor. Bu sayede atık taşların ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası’nda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, özellikle kış aylarında havaların eksiye düşmesiyle birlikte taşların donduğunu, işlenmesinde zorluklar yaşandığını söyleyerek kış aylarında daha iyi şartlarda nasıl üretimin devam ettirilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

BELMAŞ’ta kurulum çalışmaları yapılan kırma-eleme ve bant sistemi ile mikronize tesisinin 4 aya kadar tamamlanacağını ve üretime geçeceğini anlatan Başkan Günaydın, aynı şekilde bir tesisin de ISTEM’de kurulmasını planladıklarını aktardı. ISTEM’e kurulacak bu sistemle birlikte fabrikadan çıkan atık taşların mikronize edilerek, reçine ile karıştırılması ve sonrasında da büyük blok taşların dökümünün yapılmasının planlandığını ifade etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Özellikle kış aylarında atık taşların mikronize edilerek, reçine ile karıştırılarak yeni ürünler oluşturulabilir mi noktasında düşünüyoruz. Atık taşların ekonomiye kazandırılması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Doğanın bize vermiş olduğu taşları atmak yerine yeniden ekonomiye kazandırmak istiyoruz” dedi.

Havaların soğuk gitmesi ve don olayından dolayı fabrikada 2 günden buyana çalışma yapılamadığını dile getiren ve bunu önlemek istediklerini belirten Başkan Günaydın, “Bu düşüncemizi gerçekleştirdiğimiz zaman yine aynı ekip ve makinelerle çalışmalarımızı yapacağız ve duble kar sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

ISTEM’de yeni ek tesislerin açılmasına ve fabrikanın büyütülmesine karşın yine piyasaya malzeme yetiştiremediklerini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Stoksuz çalışıyoruz. Malımızı gerek iç piyasaya gerekse dış pazara satıyoruz. Malzemelerimiz Türki Cumhuriyetlere de gidiyor. Bunun yanında İstanbul, Konya, Denizli, Anamur’un önemli noktalarında ve Karadeniz Bölgemizdeki bazı illerimizde bizim taşımız kullanıyor. ISTEM kendi çapında bir marka oldu. Bu markayı daha üst düzeylere ulaştırma aşamasına geçiyoruz. Bu vizyon, ISTEM ve Isparta’mız için hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.