İşten Ayrılana Da Tazminat Hakkı

Emeklilik için sadece yaşı bekleyenler, isterlerse işyerinden ayrılıp tazminatlarını alabilecek. Üstelik yeni bir işte çalışmalarında da sakınca yok.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2014 10:53
İşten Ayrılana Da Tazminat Hakkı

Emeklilik için yıl ve prim şartını dolduran çalışanlar eğer 9 Eylül 1999'dan önce sigortalı oldularsa tazminatlarını alarak işyerlerinden ayrılabiliyor. Bu çalışanların SGK'dan verilen, '15 yıl ve 3600 günü dolmuştur, tazminatını alabilir' şeklindeki yazıyla, işyerlerine müracaat etmeleri gerekiyor. Böylece tazminatları veriliyor. Bu çalışanların tekrar başka bir işte çalışmalarının önünde bir engel yok. Ancak yine de bazı işverenler, dava açarak tazminatı geri almaya çalışıyor.

KARAR EMSAL OLACAK

Bu konuda açılmış bir davada Yargıtay çok önemli karar verdi. Yargıtay'ın kararı ile artık tazminat alıp ayrılanlar emekliliklerini beklerken, bir başka işyerinde de çalışabilecek. Yargıtay kararında işçinin kıdem tazminatına yasal düzenleme gereğince hak kazandığını, tazminat için kanunda başkaca bir şart öngörülmediğine dikkat çekti. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi'nin aldığı bu karar emsal olacak. Yargıtay, yasaların, işçinin emeklilik konusunda kriterleri yerine getirmesi halinde kendi isteği ile işten ayrılmasına imkan tanıdığına dikkat çekti. Öte yadan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilik için yaşa takılanlarla ilgili çalışma olmadığını bildirdi. (Takvim)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.