İstifa Edecek

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, tüzüğe göre milletvekili adayı olacak parti yöneticilerinin 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerektiğini bildirdi. Kendisi de aday olmak istediğini belirten Şenol, ‘’Bu hafta içinde istifamı sunabilirim" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 15:35
İstifa Edecek

CHP’de milletvekili seçim süreci başlıyor. Tüzüğe göre parti yöneticileri milletvekili adayı olabilmek için 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Bu anlamda CHP İl Başkanı Vedat Şenol, adayları üyelerin seçmesi halinde aday olabileceğini açıklamıştı. Bu durumu netleştirmek için geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyarete giden Şenol, gelişmeleri gazetemize aktardı.

CHP GENEL MERKEZE ÇIKARMA YAPTILAR
Cumartesi günü Isparta’dan ilçe başkanları, belediye başkanları ve il yönetim kurulu üyelerinden oluşan 17 kişilik bir ekiple Genel Merkeze gittiklerini açıklayan Şenol, şunları söyledi; ‘’O gün 42 il başkanına randevu verilmiş. Onların çoğu tek ve 2 kişi olarak gelmişler. Bu arkadaşlarımızın tamamına yakını aday olma noktasındalar. Biz o şekilde gitmedik. Adaylık içinde gitseydik biz de 2 kişi giderdik. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Isparta’da önseçim olmasını istediğimiz ilettik. Önseçim kararını Ocak ayındaki parti meclis toplantısında açıklayacaklarını söyledi. Ama bize rahatlatıcı olarak bir bilgi verildi. Genel merkez kontenjanları büyükşehirlerde kullanılacak. Özellikle Isparta gibi üye yapısının sağlıklı olduğu ve tek milletvekili potansiyeli olan Isparta, Burdur, Afyon gibi illerde önseçime sıcak baktığını Genel Başkanımız bildirdi. Ama parti meclis kararından önce şöyle olacak dersem ipotek koymuş olurum dedi. Ama sıcak bakıyor. Üyelerin sağlıklı olduğu illerde sorun çıkmayacağını söyledi. Bizim de Isparta’da üyemiz az ama sağlıklı bir yapı var.

DOKUZOĞLU VE MUMCU’YA SICAK BAKILMIYOR
Öte yandan merkez yoklaması ile Isparta’dan adaylık için ismi geçen Ertuğrul Dokuzoğlu ve Erkan Mumcu’yu Genel Başkanımızla paylaştım. Kendisi şaşırdı. Bu isimlerin önseçime girerek aday olmaları gerektiğini onun dışında merkezi yoklama ile adaylıklarını örgütün istemediğini bildirdik. Parti yönetiminde olanların 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Bu tarihe kadar diyelim istifa ettik. Parti meclisinden ocak ayında merkezi yoklama çıkarsa ben aday olmam. Bunu genel başkan yardımcımız Tekin beye de söyledim. Genel Başkan ön seçimde aday olmayı düşünen arkadaşlar çalışmaya başlasın dedi.

TOPLANTIYLA ADAYLIĞIMI AKTARACAĞIM
Isparta ön seçime hazırlanmalı. Adaylar önseçim olacak gibi çalışmalı. Çünkü bize verilen mesaj bu oldu. İl ve merkez ilçe yönetim kurulunu toplayacağım. Bu konular ağırlıklı konuşulacak. Yakın çevremdeki arkadaşlarımla bir kez daha görüşeceğim. Adaylığımı konuşacağız. Tek aday olma koşulum önseçim. Bu da kuvvetli ihtimal olduğu için adaylığı düşünen kişi olarak çevreme de danışarak karar vereceğim. İstifa ettikten sonra il yönetim kurulu toplanacak. Bir isim belirleyecek ve genel merkeze sunacak. Genel merkezin onayı ile yeni il başkanı bir sonraki kongreye kadar süreci devam ettirecek.’’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.