İstihdam Hedefi Arttı

İstihdam Hedefi Arttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2019 12:08
İstihdam Hedefi Arttı

İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında ‘Burası Isparta Burada İş Var’ sloganıyla başlatılan kampanyada % 53 hedefine ulaşıldığını belirterek; “Genel Müdürlüğümüz, bu durumu görünce 7 bin olan istihdam hedefimizi 9 bine çıkardı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu yıl başında başlatılan İstihdam Seferberliği 2019’un Isparta ayağı bugün gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulunda ele alındı. İŞKUR İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Ömer Seymenoğlu başkanlık yaptı. Toplantıya İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Daire Müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

VALİ SEYMENOĞLU: 2,5 MİLYON EK İSTİHDAM HEDEFİ KONULDU

Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Ömer Seymenoğlu, “Ülkemiz ve Isparta’mız için hayırlara vesile olacağına inandığım, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen istihdam seferberliğinin kamuoyuna duyurulması adına bu toplantıyı düzenledik. Ülkemizde son 2 yıldır yürütülmekte olan ve bu yıl da İstihdam Seferberliği 2019 Burası Türkiye Burada İş Var sloganıyla duyurusu yapılan çalışmaların neler olduğu konusunda kamuoyu ve konunun taraflarını bilgilendirmeye çalışacağız. Bu yıl istihdam seferberliği kapsamında ülkemizde 2 milyon 500 bin ek istihdam hedefi konulmuştur. Hedefin tutturulabilmesi için ülke genelinde kampanyalar düzenlediği gibi ilimizde de kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel sektör yatırımcıları da ilave istihdam yaratılması için harekete geçmiş, ellerindeki her türlü imkanı zorlayarak ek bir iş ek bir istihdam şeklinde bu kampanyayı yılbaşında başlatmıştık. Şimdi Müdür beyden bu konuda gelinen noktayı alacağız” dedi.

GÜRSEL; “ISPARTA’DA İŞSİZLİK ORANLARI GERİLEDİ”

Vali Ömer Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz; “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Isparta Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak, bugün burada gerçekleştirdiğimiz il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantımızda işe yerleştirme hedef - gerçekleşme aktif işgücü programları denetim kurulu faaliyetleri işsizlik verileri sunum içeriği toplum yararına programlar pasif işgücü programlarına ilişkin veriler engelli istihdam verileri eğitim düzeyleri / yaş gruplarına göre kayıtlı işgücü ve işsiz sayıları ile işsizlik verileri şöyledir. TÜİK verilerine göre; Genel işsizlik oranı ocak ayında %14,7 iken Nisan sonu verilerine göre % 13 seviyesine gerilemiş, genç işsizlik oranı ise (15-24 yaş) %26,7’den %23,2’ye gerilemiştir. Hedef Gerçekleşme Oranı 7 bin iken Genel Müdürlüğümüz ortaya koyduğumuz performansı görünce hedefi artırarak 9 bin 500’e çıkarmıştır. Bu doğrultuda; Haziran sonu itibariyle hedefin % 53’ ü gerçekleşmiştir.

“İLİMİZDE 20’Sİ KAMU OLMAK ÜZERE 149 İŞYERİ ENGELLİ ÇALIŞTIRIYOR”
4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesine göre; 50 ve üzeri sayıda personel istihdam eden özel sektör işletmelerinde % 3, kamu kurumlarında % 4 engelli çalıştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. İlimizde bu kapsamda 20’i kamu, 129 ’si özel sektör olmak üzere; toplamda 149 işyeri mevcuttur. Halihazırda; kamu kurumlarında 122, özel sektörde 458 engelli istihdam edilmektedir. Kamu kurumlarında 30, özel sektörde 14 engelli açığı vardır. Aktif olarak iş arayan engelli sayısı ise 447 ’dir” dedi. Toplantı istihdam seferberliği ile ilgili videonun izlenmesi ve sunumların gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum