İstihdamın Yüzde 42'si Kayıt Dışı

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Aybar: ''Gençlerin işsiz kaldığı bir ülkenin geleceğinin parlak olduğunu söylerseniz halka yalan söylersiniz''

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ağustos 2013 10:00
İstihdamın Yüzde 42'si Kayıt Dışı

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, Akdeniz Bölgesi'nde 20-25 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 78'inin işsiz olduğunu bildirdi.
Aybar, düzenlediği basın toplantısında, işçilerin, işsizlerin durumu ve sendikalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan bölgede genç işsizlerin oranının yüzde 78 olduğunu belirten Aybar, her 100 işsizden 78'inin, 15-25 yaş aralığında olduğunu ifade etti.

"Gençlerin işsiz kaldığı bir ülkenin geleceğinin parlak olduğunu söylerseniz halka yalan söylersiniz" diyen Aybar, "Tarımda her 100 kişiden 75'i, sanayide her 100 kişiden 35'i, eğitimin kısmen daha yüksek olduğu hizmet sektöründe bile her 100 kişiden 23'ü kayıt dışı, yani sosyal güvenceden mahrum bırakılarak çalıştırılıyor" dedi.

Ülke genelinde genç işsizliğinin yüzde 18 olduğunu belirten Aybar, Antalya'nın kamu yatırımlarından aldığı payın Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu kaydetti.

Aybar, "Her işçi gibi taşeron işçisinin de kıdem tazminatı, senelik izin ücreti, mesai ücreti gibi tüm hakları vardır. Taşeron işçinin hakları, firmadan alınamazsa ana işveren tarafından ödenmek zorundadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.