İstiklal Mücadelesi Cumhuriyet İle Taçlandırıldı

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
İstiklal Mücadelesi Cumhuriyet İle Taçlandırıldı

Günaydın mesajında, “Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Cumhuriyetimizin bugün Ulu Önder Atatürk'ün açtığı yolda çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için olumlu atılımlar yaptığını büyük bir onur ve gururla görmekteyiz. Sonucunda ulusumuzu Çağdaş bir anlayışın ürünü olan Cumhuriyetimize kavuşturan bağımsızlık mücadelemizin de tüm dünyaya örnek olmasını temenni ederim.

Türk tarihinin en büyük bayramı ve Büyük Önder Atatürk’ün “Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91.yıldönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın ateşi içinde ölüm kalım mücadelesi veren milletimiz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla birlikte yeni bir Devlet noktaya çıkarak topyekûn istiklal mücadelesini Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırmıştır.
En çetin güçlükleri yenerek, çok ağır bedellerle büyük cefa ve zorlukların ardından sahip olunan, hür ve bağımsız Cumhuriyet’in değeri çok iyi bilinmekte, devralınan bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla, her geçen gün daha da güçlenerek gelecek nesillere millet olarak taşımaya devam edeceğiz.

Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla gösterdiğinin bir örneğidir Cumhuriyet. Bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyet’i ebediyete kadar yaşayacak ve bu kutlu emanet her daim dimdik ayakta kalacaktır.
Cumhuriyet’ten yana görünüp sırtına hançer vuranlarla, demokrasinden taraf olduğunu iddia edip milletimizin birliğine kast etmeye çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaktır.

Bu tarih Türk milletinin 29 Ekim 1923 tarihinde verdiği milli bir karardır
Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı bu topraklarda yaşamak hepimiz için bir onur ve gururdur.

Cumhuriyetimizin 91.Yılını kutlamanın onuru ve gururu ile sonsuza kadar güçlü, hür ve bağımsız olarak kalacak Türk Milleti'nin bu büyük bayramını kutlar, tüm vatandaşlarıma sevgi ve saygılar sunarım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum