ISTUDAK Üyeleri Bedre Plajını Ağaçlandırdı

ISTUDAK üyeleri Eğirdir İlçesi’ndeki Bedre Plajı’nda 100 çınar ve 50 akasya ağacını toprakla buluşturdu. Dernek şimdide sezon öncesi Eğirdir’in tanıtımı ve plajlarında atık toplama projesi üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2011 13:27
ISTUDAK Üyeleri Bedre Plajını Ağaçlandırdı

Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (ISTUDAK) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlik kapsamında Eğirdir İlçesi Bedre Plajı’nda ağaç dikimi gerçekleştirdi.

‘Göl Kenarında Seninde Bir Çınarın Olsun’ Etkinliği kapsamında ISTUDAK üyesi 40 kişi pazar günü saat 10.00’da Eğirdir İlçesi sınırları içerisinde bulunan Bedre Plajı’nda bir araya geldi. Ağaç Dikim Etkinliği kapsamında üyeler plaj boyunca 100 çınar ağacı ile 50 akasya ağacını toprakla buluşturdu.

Bedre Plajı’ndaki ağaç dikme etkinliğine Eğirdir Kaymakam Vekili Uğur Yıldırım’da katıldı. Yıldırım da ISTUKDAK üyeleriyle birlikte çınar ağacı dikti. Gerçekleştirilen etkinliği ‘duyarlı bir davranış’ olarak nitelendiren Kaymakam Vekili Yıldırım, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü A. Salih Kodal da, gerek Isparta’nın gerekse ilçelerinin tanıtımı ve turizme verdikleri destekten dolayı katılımcıları kutladı.
Isparta’nın ve ilçelerinin doğa ve turizminin tanıtımı için dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve destek olduklarını anlatan ISTUDAK Başkanı Ali Telli, kenti düzenledikleri etkinlikler ile gerek il gerekse yurt çapında adını duyurmaya çalıştıklarını belirtti. Telli, “Biz doğa sporları kulübü olarak, her hafta pazar günleri Isparta’nın ve ilçelerinin dağlarını, yaylalarını, pınarlarını, göllerini düzenlediğimiz etkinliklerle kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Etkinliklerimiz bahar ve yaz ayları ile birlikte gözle görülür bir ivme kazanacak” dedi.

Düzenlenen ağaç dikme etkinliğinin önemine de dikkat çeken Telli, çınarların yüzyıllar boyunca yaşayacağını dile getirirken, etkinliğe katılan Kaymakam Vekili Uğur Yıldırım’a da kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Eğirdir Gölü ve sahillerine her türlü desteği vereceklerini anlatan ISTUDAK Başkanı Ali Telli, yaz sezonu başlamadan önce de tekrar ilçeye gelerek başta Bedre Plajı olmak üzere sahillerde üyeler ile birlikte katı atık temizliği yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Bedre Plajı’nda gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğinin ardından ISTUDAK üyeleri Beydere Köyü’ne geçti. Köy içerisinden yürüyüşe başlayan ekip Harmanören Köyü’nün üzerindeki taş ocağına kadar yürüyerek, 8 km’den oluşan parkuru, Eğirdir-Isparta karayoluna çıkarak tamamladı.

3 İL KULÜBÜ BURDUR’DA BULUŞUYOR
Isparta ve Antalya’nın doğa sporları kulübü ISTUDAK ile TODOSK bu hafta sonu Burdur’da faaliyet gösteren Burdur Doğa Sporları Kulübü’nün (BURDOSK) ev sahipliğini yapacağı Kapaklı-Aziziye yürüyüşü etkinliğine katılacak. Pazar günü, BURDOSK’un ev sahipliğinde Burdur ilinde düzenlenecek olan yürüyüşe tüm Ispartalıları davet eden ISTUDAK Başkanı Ali Telli, katılmak isteyenlerin www.istudak.org web sitesi ve facebook’taki ISTUDAK sayfasından kendilerine ulaşabileceklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum