ISUBÜ’den Gastronomiye Armağan “GÜL ÇORBASI”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında "Türk Mutfağı Haftası" olarak kutlanılmaya başladı.

Yayınlanma:
ISUBÜ’den Gastronomiye Armağan “GÜL ÇORBASI”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında "Türk Mutfağı Haftası" olarak kutlanılmaya başladı. Bu yıl ikincisi kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası'nın ana teması “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı” olarak belirlendi.

Isparta Valiliği koordinatörlüğünde ilgili kurum ve kuruluşlar iş birliğinde, çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası Açılış Töreni 23 Mayıs 2023 tarihinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde Isparta yöresel yemekleri sunumuyla başladı.

Üretici kadın kooperatiflerinin de birbirinden güzel yöresel tatları sergilediği programa il protokolünün yanı sıra ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal da bizzat katılarak destek verdi.

GÜLLE İLGİLİ BİR FARKINDALIK YARATILDI

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Mehmet Ensari Kalenderoğlu ve Öğr. Gör. Murat Baş, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 21-27 Mayıs Türk Mutfağı haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılarak Isparta Gül Çorbasının tanıtımını yaptılar.

Öğr. Gör. Mehmet Ensari Kalenderoğlu ve Öğr. Gör. Murat Baş, gülün birçok tatlı ürünü içerisinde kullanıldığını, ilk defa bir sıcak yemek içerisinde gülün yağlılık oranını, rengini ve tadını kaybetmeden Isparta Gül Çorbasını oluşturduklarını belirterek, bu süreçte kendilerine desteklerini esirgemeyen ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’a teşekkür ettiler.

Hafta boyunca "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerimiz yöresel lezzetlerimiz ile devam edecek.

isubuden-gastronomiye-armagan-gul-corbasi-1.jpeg

isubuden-gastronomiye-armagan-gul-corbasi-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.