ISUBÜ’den Öğrencilere Üst Düzey Karşılama

ISUBÜ’den Öğrencilere Üst Düzey Karşılama

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2019 11:03
ISUBÜ’den Öğrencilere Üst Düzey Karşılama

2019 YKS sonuçlarına göre Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine kayıt hakkı kazanan adaylar için şahsen kayıtlar bugün başladı. Şehrimize gelen öğrencileri ISUBÜ yönetimi üst düzey katılımla karşıladı.

16 Ağustos’ta elektronik kayıtların başladığı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 6 fakülte 2 Yüksekokul ve 17 Meslek Yüksekokulu’nun çeşitli bölümlerine şahsen kayıtlar bugün başladı. 21 Ağustos’ta elektronik ortamdan yapılacak kayıtlar sona erecek, bugün başlayan şahsen kayıtlar ise 23 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek.

REKTÖR PROF. DR. DİLER, ÖĞRENCİLERİ OTOGARDA KARŞILADI
2019 YKS sonuçlarına göre Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine kayıt hakkı kazanan adaylar için Isparta Otogarında ve Üniversite Kampüsü içerisinde danışma ve yönlendirme masaları oluşturuldu.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, Genel Sekreter Sefer Kutlu ve Daire Başkanları, Isparta Otogarında bulunan danışma ve yönlendir masasında kayıt için gelen öğrencileri karşıladılar. Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, kayıt için gelen öğrencilere memleketlerini ve kazandıkları bölümlerini sorarak gelecek planlamaları hakkında fikirler verirken karşılıklı görüş alış verişinde bulunup sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Diler, “Şehrimize ve üniversitemize yani yeni ailenize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yeni eğitim öğretim hayatınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel arkadaşlıklar edinip, güzel vakitler geçirin. Kötü arkadaşlıklardan uzak durun, terör örgütlerine asla taviz vermeyin. Etrafınızda varsa terör örgütleriyle ilgili birileri, bunları hemen okul idarenize bildirin veya bizimle paylaşın” dedi. ISUBÜ’nün yeni bireyleri geldikleri ilk gün Üniversite’nin Rektörü ile tanışmanın heyecanını yaşarlarken, sıcak ve samimi karşılandıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

Kayıt için Isparta’ya ve üniversite kampüsüne gelen öğrenci ve aileleri için Doğu ve batı kampüsü ile otogardaki danışma ve yönlendirme masaları son kayıt tarihine kadar hizmet verecek.

ÖĞRENCİLER AİLELERİ İLE BİRLİKTE KAYIT YAPTIRMAYA GELDİ
YKS sonuçlarına göre Isparta’da üniversite kazanan öğrenciler kayıt yaptırmaya aileleri ile birlikte gelmeye başladı. Hem kayıtlarını yaptıran hem de kalacakları yerleri şimdiden ayarlamaya başlayan öğrenciler, işlemlerin ardından Isparta’yı da yakından tanıma fırsatı bulacaklarını belirttiler.

ISUBÜ’NDEN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
2019 YKS sonuçlarına göre Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yerleri ve işlemleri kayıt tarihleri ve kayıt yeri adresleri ile ilgili açıklama yapıldı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde yapılan açıklamada, “Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adaylar e-Devlet üzerinden veya kayıt hakkı kazandıkları birime şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler. “Sağlık Kurul Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istenen programlarda e-Kayıt yapılamaz. Bu adayların şahsen kayıt yaptırması gerekmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT 21 AĞUSTOS’TA SONA ERİYOR
e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. “Sağlık Kurul Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istenen programlarda e-Kayıt yapılamaz. Bu adayların şahsen kayıt yaptırması gerekmektedir.

ŞAHSEN KAYITLAR 19-23 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA
Kayıtlar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında YKS Yerleştirme belgesinde belirtilen tarih ve yerde şahsen veya noter vekâleti ile yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası şubelerine 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz). (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.) Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME
Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER LİSANS--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.
ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir. Henüz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayımlanmadığı için tabloda geçen yılki ücretler gösterilmektedir
SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ( önlisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin
SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (önlisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
UÇAK TEKNOLOJİSİ (önlisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv
Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
ÖĞRENCİ NUMARASI
Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.isparta.edu.tr adresinden “Öğrenci No Öğren” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenci numaranızı 09 Ağustos 2019 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. obs.isparta.edu.tr sitesi en iyi 1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

DERS KAYITLARI
Yeni Kayıt yaptıran öğrenciler dahil tüm öğrencilerimizin 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.isparta.edu.tr adresinden DERS KAYDI yapmaları gerekmektedir.

İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE
Hazırlık sınıfı olmayan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce 1 (ING-101) ve İngilizce 2

(ING-102) derslerinin muafiyet sınavı 06 Ekim 2019 Pazar günü saat 10:00’dan itibaren oturumlar halinde yapılacaktır. Sınav yeri 04 Ekim 2019 tarihinde üniversitemiz web adresinde https://isparta.edu.tr/ ilan edilecektir. Merkez yerleşkedeki birimlere kayıt yaptıran öğrencilerin 25-
27 Eylül 2019 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işleri birimine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlçe yerleşkelerindeki birimlere kayıt yaptıran öğrencilerin 25- 27 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıtlı oldukları okulun öğrenci işleri birimine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

HENÜZ MEZUN DURUMDA OLMAYAN ADAYLARIN GEÇİCİ KAYIT İŞLEMLERİ
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumlarına şahsen başvurmaları halinde geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.