ISUBÜ’lü öğrenciler elma hasadında

ISUBÜ Eğirdir MYO da öğrenim gören öğrenciler birlikte Eğirdir Belediyesi’nin katkılarıyla elma hasadına katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2021 13:26
ISUBÜ’lü öğrenciler elma hasadında

 

Eğirdir Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Gök,  Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi  Mehmet Dumlupınar, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İbrahim Demirtaş, Öğretim Görevlisi Ahmet  Büyükküpçü ve öğrenciler, Eğirdir Belediyesi’ne ait otobüsle Balkırı Köyü’nde  üretici Ali Özdemir’e ait elma bahçesine gitti.

Öğrencilere, elma hasadı devam eden bahçede elma üretimi hakkında bilgi verildi. Dikiminden hasat ve şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Elmanın ülke ekonomisindeki yeri ve önemi anlatıldı. Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Gök ile elma üreticisi Ali Özdemir tarafından öğrencilere elma ağaçlarına yıllık 15 defa ilaç atıldığı, sulama yapıldığı her yılın eylül ve ekim aylarında hasat işlerinin devam ettiği belirtildi. Hasat edilen elmaların Soğuk Hava Depolarına konulduğunu ifade eden GÖK, ilçede yaklaşık 150 bin ton kapasiteli soğuk hava depolarının olduğunu,  depolara konulan elmaların kasım ya da aralık ayları itibarıyla pazarlanmaya başladığını öğrencilerine aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.